פורסם: ראשון 31 אוק',10 16:00
אני מלמד גיטרה, ילדים ומבוגרים
שבוע שעבר תלמידה שלי התמרמרה בפני שכל מה שאני מנגן נשמע טוב יותר ממה שהיא מנגנת
לימדתי אותה את הריף של people are strange
היא כבר הצליחה לנגן הכל בקצב ובמהירות הנכונה, ועדיין, בצדק היא טענה שאני מנגן את זה טוב יותר
ניסיתי לשווא להסביר לה שטאץ' וסאונד זה עניין של שנים (היא מנגנת כמה חודשים, מוכשרת מאוד אגב)
וגם שכשהמורה שלי לפנסתר (אני לא משהו..) מלמד אותי יצירה, הוא ינגן אותה טוב יותר
גם אם זה משהו פשוט שאני מנגן בלי בעיה, דינמיקה והטאץ' זה עניין של זמן
הרבה פעמים אני משוויץ בפני תלמידים, לדוגמה כשאני מלמד אותם תרגיל טכניקה ועושה אותו מהר מאוד
או מנגן סולו מגניב
כשאני למדתי כשהייתי קטן, אני זוכר שזה נתן לי המון מוטיבציה כשהמורה השוויץ. זה נתן לי בוסט
גם לדעת שהמורה שלי תותח ואם אני אתאמן אני אהיה כמוהו, וגם לדעת איך תרגיל כרומאטי לדוגמה ישמע מהר.
לעומת זאת, אחי למד תופים אצל מורה בוגר M.I והוא טוען שהוא מעולם לא שמע אותו מנגן פעם אחת בשיעור!
הוא רק יושב בצד, ואומר לך מה לעשות ומעיר הערות.
אשמח לשמוע דעות ממורים/תלמידים אחרים
Act Compatible
פורסם: ראשון 31 אוק',10 17:56
אני לא חושב שיש רע בלהראות לתלמיד "איך צריך לנגן את זה"!
כמובן שזה לא יכול להיות החלק העיקרי של השיעור, וזה לא יכול להיות סתם "שוויץ" אלא הדגמה פרקטית של טכניקות.
פיל וטאצ' זה עניין של שנים אמנם, אבל בסופו של דבר הם מורכבים מטכניקות שאתה מסגל לעצמך - פה לחפור עם המפרט לתוך הגיטרה בכח, כאן לתת משיכה קטנה, פה להשהות טיפה את הכניסה - אלה בהחלט דברים שאפשר להסביר לתלמיד ולהדגים לו.
סתם להשוויץ במהירת וטכניקה לא מושגת מבחינתו - זה לא לעניין ויכול רק לתסכל.
ספציפית בגיטרה אני חושב שהמורה חייב לנגן בשיעור - הרבה יותר הגיוני לשבת עם שתי גיטרותמאשר להעביר גיטרה מאחד לשני, לא? וגם מתבקש ללוות את התלמיד כשהוא מנגן קטע שהוא למד. וגם לעבוד איתו על ליווי כשהמורה נותן את המלודיה.
פורסם: ראשון 31 אוק',10 21:21
אסף
התלמיד אולי לא טמבל, אבל הוא לא בהכרח יודע איך נשמעת גיטרה מהירה
רבים מתלמידיי הם ילדים, ורוב המוסיקה שהם שומעים זה מה שיש בבית/מה שאני מלמד אותם
בד"כ יש בבית מוסיקת "הורים".. לא בדיוק מטאליקה...
יש לי תלמידה שלפני שהיא הגיעה אליי הכירה רק שירים של שלמה ארצי ואריק איינשטיין
אני בתור תלמיד תמיד הייתי בהלם ששמעתי את המורה שלי מנגן משהו מגניב
למרות שהוא לא היה ון הלן או סטיב ואי, ואפילו לא סלאש,
כשמשהו מול הפרצוף שלך הוא הרבה יותר חזק
הוא ניגן לי את הסולו של סטיל גט דה בלוז, שהוא אמנם מאוד מרגש אבל לא שיא הטכניקה,
והייתי בהלם, חזרתי הביתה וניגנתי ארבע שעות!