תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 13:21
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שאלה לידע כללי.האם ניתן להציב לזמר 2 מקרופונים?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
  Maorb  
Act Compatible
שאלה לידע כללי.האם ניתן להציב לזמר 2 מקרופונים?
הודעה פורסם: ראשון 28 נוב',10 19:44   
היי חברים , רציתי לדעת איך והאם בכלל ניתן להציב מול זמר 2 קונדנסרים , או קונדנסר ודינמי , מבלי ליצור התנגשות פאזות.
כמובן שמיד תעלה השאלה , למה אתה בכלל צריך?! ותתמקד בהצבה נכונה של קונדנסר אחד.

אך הייתי רוצה לדעת ולעשות קצת ניסויים.
האם יש מיקומים / זוויות מסוימות מומלצים?.
אשמח לכל ידע והרחבה בנושא.

תודה מראש #wink

מאור #smile
הודעה פורסם: ראשון 28 נוב',10 20:24   
לא יודע לגבי אחרים, ניסיתי באופן אישי. לא עבד #nene
הודעה פורסם: ראשון 28 נוב',10 21:25   
כמו בכל דבר אחר בחיים, אם יש סיבה טובה לעשות משהו, אין סיבה למה לא לעשות.
יש כאלה שעושים את זה כדי לשלב אח"כ בין המיקרופונים, ואז כמובן שיש סכנת התנגשות פאזות.
מצד שני, יש כאלה שעושים את זה כדי לבחור אחר כך רק אחד מהם, מבלי להטריח את הזמר לבצע שוב את הטייק ותוך כך לאבד איזה ראשוניות.
אם יש לך את הסבלנות לעשות את הניסויים האלה, והזמר שלך (במקרה וזה לא אתה) לא מתייבש תוך כדי....לך על זה.

אישית, מאז ומתמיד שנאתי multiple choices. מחליטים על משהו ומתחייבים לו, עד כמה שאפשר.
#smile
הודעה פורסם: ראשון 28 נוב',10 21:35   
ויש גם את הדרך בה הוקלט השיר "גיבורים" #smile של בואי:
ציטוט:

Tony Visconti rigged up a system of three microphones to capture the epic vocal, with one microphone nine inches from Bowie, one 20 feet away and one 50 feet away. Only the first was opened for the quieter vocals at the start of the song, with the first and second opening on the louder passages, and all three on the loudest parts, creating progressively more reverb and ambience the louder the vocals became

הודעה פורסם: שני 29 נוב',10 00:15   
ויש גם את הדרך בה הוקלט השיר "גיבורים" של בואי:

מדהים!

וכאשר אין לי מרחבים גדולים כ"כ , מישהו יודע לדוגמה מה לא צריך לעשות? , איך בטוח יותר ופחות להציב?
הצבות מעניינות?

אשמח להרחבה #wink
הודעה פורסם: שני 29 נוב',10 02:32   
השאלה היא מה אתה מחפש
אם המטרה שלך היא להשיג יותר אופציות למיקס אז אתה יכול למקם כל מקרופון היכן שהוא נשמע הכי טוב בפני עצמו
אם אתה מחפש להשיג סאונד יחודי משילוב של מיקרופונים, גם זה אפשרי אבל צפה לאכזבה כי רוב השילובים בין מיקרופונים יביאו תוצאה פחות טובה ממיקרופון טוב אחד במיקום נכון.
אם בכל זאת אתה רוצה לנסות- כדאי להקפיד על שני דברים-
1. מיקום הדיאפרגמה של המקרופון- קירבה מקסימלית בין אחד לשני, ויש לבדוק שמדובר במיקום הדיאפרגמה עצמה,
שכן במקרופונים רבים הרשת ממשיכה סנטימטרים ספורים אחרי הדיאפרגמה .
2. צבע סאונד שונה . אין טעם להוסיף את אותו מיקרופון או מיקרופונים דומים(57 ו58 למשל) כי רוב הסיכוים שהדבר לא יביא לסאונד שונה בהרבה או שיגרום לביטולי פאזה . לעומת זאת יש סיכוי שמקרופונים שונים זה מזה ישלימו את עצמם ויצרו סאונד חדש, ושגם הביטולים ביניהם יהיו מעניינים יותר

בשיטה שבה דיויד בואי הוקלט הסוגיה הזאת אינה רלוונטית - היות והמרחק הרב בין מקרופון אחד לשני מנע ביטולי פזה.

אנקדוטה קטנה - בהקלטות לאלבום הראשון והשני של אריק ברמן, השירה הוקלטה על ידי שילוב של שני מקרופונים לא צפויים- הD550 של AKG וה RODE K2 . שניהם עברו דרך קומפרסור כשה550 היה על גבול האוברדרייב עוד בשלב ההקלטה . השילוב של שני המקרופונים יצר סאונד חדש רחב ומעניין שניצח בהשוואה מקרופונים אחרים יקרים בהרבה.
לפעמים ה550 הוחלף ב BETA57 דור ראשון.
בשלב המיקס הדבר אפשר שני צבעים שונים לחלוטין זה מזה ואת השילוב עצמו. בשלב ההקלטה השתמשנו לעתים בסאונד של המקרופון הדינאמי המקומפרס בטירוף למוניטור , סאונד קיצוני ומרגש שיצר אוירה ו"שיחרר את המוזות"..... כשרצינו משהו סולידי יותר אז האזנו לקונדנסר שקומפרס הרבה פחות ונתן סאונד טבעי יותר ונקי .
JS
נציג עסק/מוסד/שירות
חלל אין סופי
הודעה פורסם: שני 29 נוב',10 08:54   
ציטוט:

Tony Visconti rigged up a system of three microphones to capture the epic vocal,

תיכף יצוץ מישהו ויספר איך יש היום פלאג חינם ב KVR שעושה בדיוק אבל בדיוק אותו הדבר כי כבר אין הבדל בין תוכנה לחלל אמיתי.

באופן אישי וסובייקטיבי לחלוטין יש מצבים שבהם (אם אני מפיק או שיש מפיק אמיץ בשטח) אני מעדיף לפצל את השירה לשני מיקרופונים, מיקרופון בית ומיקרופון פזמון, והזמר מחליף ביניהם כמו שגיטריסט מחליף פדלים. סאונד שונה לקטעים שונים. זה עובד בשירים בהם יש הבדל קיצוני בין חלקי השיר. בדרך כלל הסטאפ יכלול קונדנסר לקטעים השקטים ודינמי לחזקים. די לי בהבדל בסאונד בין שני אלו ולרוב אין צורך בעיבוד קיצוני נוסף אבל כאן כמו בתבלין איש איש וטעמו. בחירת המיקרופון, זויות ההצבה, מיקום בחדר, גובה המיקרופון והעמדת המבצע משתנים על פי הצורך ואין שיטה אחת - בדיוק בשביל אלו צריך את טכנאי ההקלטה.
הודעה פורסם: שני 29 נוב',10 10:15   
יש שיר של RADIOHEAD
שהשירה מוקלטת עם שני מקרופונים זהים במרחק 5 ס"מ אחד מהשני
שניהם מכוונים במקביל.

אני לא זוכר בדיוק איזה שיר זה אבל אני זוכר שראיתי ביצוע חי לזה.

אני חושב שזה היה ב HAIL TO THE THIEF
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 29 נוב',10 12:13   
קובי ויואב , תודה רבה על התשובות.
הניסויים שלכם מעניינים מאד ומסקרנים , אבדוק את שניהם.

עוד דברים מגניבים שיצא לכם לעשות על שירה , עם או בלי 2 מקרופונים?

אשמח לשמוע.

ותודה#smile #clap
הודעה פורסם: שני 29 נוב',10 16:45   
ציטוט:
עוד דברים מגניבים שיצא לכם לעשות על שירה , עם או בלי 2 מקרופונים?

יצא לי להקליט זמרים מדהימים שמבצעים עם השירה שלהם כשפים. זה היה הכי מגניב. הכי turn off אלו זמרים גרועים. גם את אלו יצא לי להקליט...
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
עמוד 1 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון