פורסם: שבת 25 דצמ',10 22:18
איתי -
תודה אבל לא תודה.
כשיבוא היום שבו לא תהיה לי ברירה אלא לנגן על אלקטרונית אני אעשה זאת, או לחילופים שהמצב הכלכלי יאפשר לי להחזיק מערכת אלקטרונית בנוסף לאקוסטית.
אני מאוד אוהב גאדג'טים בכלל ואלקטרוניות בפרט, אבל זה פשוט לא זה.
תומר -
קראתי את כל מה שהצלחתי למצוא ונראה לי אפילו קצת רלוונטי.
אני מודע לכך שהתקציב לא גדול, אבל זה מה שיש כרגע וכאמור הוא ייתן לי שיפור יותר טוב מאשר לא לעשות כלום.
אני בטוח שחסימה חלקית של מעברי הרעש, בעזרת שיפור החלון, או הדלת, יעזרו גם הם לא מעט.
נכון שזה לא כמו מה שאפשר לעשות עם קירות גבס כפולים, צמר סלעים ועשרות אלפי שקלים, אבל זה מה שיש בנתיים (חייל משוחרר), ואני משתדל לעשות עם זה את הכי הרבה שאני יכול.
הבמה שאני מתכנן לבנות קיבלה ביקורות טובות בפורומי מתופפים מבחינת הקלת הרעש לשכנים וכמות התדרים והרעש שמופחתת בתוך החדר עצמו.
אני תוהה אם עדיף לקחת את כל התקציב לשיפור האקוסטיקה, או ששווה להשקיע גם ביריעות חוסמות רעש, מתוך ניסיון של אנשים כאן.
וההתייעצות העיקרית שלי היא לגבי החדר הספציפי שלי, כלומר איפה עדיף למקם את הספוגים האקוסטיים, איזה ספוגים מומלצים (כלומר "רגילים", מלכודות בס וכו') וכמובן איזה ספוגים עדיף לרכוש.
פורסם: שני 27 דצמ',10 19:55
אני מכיר את הקונספט שמאחורי הבמה, לכן מראש תיכננתי על אחת.
מה שכן, אני מאמין שיצא לי הרבה יותר זול (ולצערי המחיר משחק תפקיד לא קטן בפרויקט הזה) לבנות את הבמה שאני תיכננתי.
שכוללת:
היקף מקרשים, קרשים לאורך + חיזוקים איפה שצריך בשביל תמיכה במשקל.
פלטה מלמעלה (כאן תיכננתי על דיקט פשוט, אבל אם יורם אומר ש-MDF עדיף אז אני בהחלט אנסה להרחיב את התקציב בשביל זה).
כל הקונסטרוקציה הזאת תשב על כדורי טניס חצויים בשביל יצירת ה"קפיץ" - חינם זה זול מאוד.
ובפנים שקי חול, בשביל הבידוד האקוסטי שהם מספקים.
ברור לי שעדיף מבחינה אקוסטית להשתמש בצמר סלעים, ולכן שתי השאלות בנושא, שאשמח לקבל עליהן מענה.
ולגבי היריעות, ראיתי שאפשר לרכוש משהו כמו 7 מ"ר ב-600 שקלים.
אם היריעה המדוברת מספק מענה טוב יותר מיריעה ביטומנית, אז ההפרש שווה את זה לדעתי.
בשאריות אגב, אוכל להשתמש על גבי הדלת, כדי להוסיף לה קצת מסה (היריעה שוקלת 5 ק"ג ל-מ"ר) ולמנוע קצת יותר מעבר של צליל אל תוך הבית.
S.Supporter
פורסם: שני 27 דצמ',10 20:17
אגיד את זה בצורה הכי עדינה שאני יכול.
הרעיון שלך = רעיון רע.
כדורי טניס הם לא קפיץ, בטח שלא לבמה.
שקי חול לא מספקים בליעה, ואין בכלל קשר לבידוד של קול נישא באוויר בתכנון הזה.
כל מה שצריך לעשות זה לבודד רעידות, ולדאוג למניעת תהודה של הבמה.
הדרך המתאימה ביותר היא עם אלסטומרים, קונס. עץ, וריסון באמצעות חומר פורוזי בתוך הכוורת.
הרעיון שהוצא לך כאן, אני מניח שמתוך זה שאמרת שאתה דל תקציב, מתאר את הדרך הזולה ביותר להשיג את המטרה שביקשת.
הרעיון שאתה משום מה מתעקש עליו - הוא רעיון רע. גם מבינה אקוסטית, וגם מבחינת קונסטרוקציה ("קפיץ" שיתפרק אחרי זמן מה, העמסת מסה מיותר על המבנה באמצעות שקי החול וכיו"ב).
פורסם: שני 27 דצמ',10 20:38
כנראה שלא הייתי מספיק ברור בהסבר שלי.
מצד אחד (לדעתי) כדורי הטניס כן יספקו בידוד של רעידות הבמה מן הקרקע.
מצד שני, אני לא יכול להרשות לעצמי שכל המשטח יתנדנד.
כשמתופפים זזים לא מעט, ואם הכל יתחיל להתנדנד, המצב יהיה רע.
אני לא יודע אם זה מה שיקרה עם הבמה שהוצעה לי, אבל לפי ההודעה שלך זה מה שהבנתי (תקן אותי אם אני טועה).
לגבי השקים, הם לא יוסיפו מסה על המבנה.
השקים ישבו ישירות על גבי הרצפה, ולא על גבי הבמה עצמה.
כלומר, תהיה סוג של "כוורת" שבנויה מהקרשים, מרחפת מעל הרצפה בעזרת קפיץ כלשהו (אם לא כדורי טניס אז חשבתי על גומי בתור בידוד).
בחורים שב"כוורת" ישבו שקי החול - על מנת למנוע תהודה של הבמה (בלי לגעת בקרשים עצמם, אלא רק ברצפה).
ומעל להכל תחוברת הפלטה (ישירות לקרשים).
לא כיוונתי לבידוד של קול נישא באוויר בעזרת הבמה, אלא רק להקלה כלפי השכנים מלמטה.
לגבי קול נישא באוויר ישנן שאלות אחרות לגמרי ששאלתי, כמו למשל היריעות האקוסטיות, או הספוגים ומלכודות הבס.
יורם המליץ לטפל בנושא הקול שנישא באוויר רק לאחר סיום העבודות על הבמה, כי היא תשנה את מצב הצליל בחדר.
לדעתך, כמה צפויה לעלות הבמה שהוצעה לי?
מעבר לזה, אם הבנתי נכון יורם ממליץ על במה שהבידוד (גם מהרצפה וגם האקוסטי) שלה נובע מהעובדה שהעץ יושב ישירות על גבי פלטות של צמר סלעים.
ומה שאתה מציע הוא קונסטרוקצית עץ שתשב על חומר מבודד רעידות (למשל סיליקון או חומר דומה?), ובתוך הקונס' לשים צמר סלעים.
על איזה עלות מדובר כאן, ועד כמה התועלת תהיה גדולה יותר?
שוב תודה (: