פורסם: שני 03 ינו',11 01:50
אני מחפש דרך ליצור סינטנסייזר שיבוסס על מחשב.
נכון להיום, מצאתי דרך פרוטי לופס אופצייה לנגן בלייב, הבעייה היא שצריך עכבר בשביל להעביר בין כלים. האם יש אופצייה לחיבור שלטים למעבר בין הכלים? האם ניתן לבצע סינכרון קצב באמצעות חיבור עוד כרטיס MIDI לסינכרון?
ואם לא - קיימת תוכנה שיהיה ניתן לטעון אליה פלאגינים ולנגן אותם בלייב ולשלוט עליהם באמצעות שלט חיצוני?
פורסם: שני 03 ינו',11 09:42
גם בפרוטי לופס אפשר? שם יש את רוב הפלאגינים שאני מחפש...
הבעייה שלי, היא גם שאני לא מדבר על 16 צלילים בסך הכל, אלא על הרבה יותר שאני צריך.
בפרוטי - עד כמה אני יכול לשלוט עליו בלי עכבר? זו המטרה...
טנרספוזיציה - אם אני לא טועה זה משנים מהמקלדת עצמה, נכון? לא צריך לשנות בתוכנה..
סנכרון קצב (קצב\Tempo\bpm אם זה עוזר לך להבין) = לחלק מהסינטים יש "קצב" של חזרות, או דיליי לאחרים, וכד' שנקבע ע"י קצב הפרוייקט שעובדים עליו. הבעייה היא שבלייב (חתונה לדוגמה) שיר אחד יכול להיות ב110 ושיר אחר במקום אחר יכול להיות ב190... וזה לא הגיוני שבאמצע הקלידן יעזוב הכל, ויתפוס עכבר, ויעבור כלי... למסך מגע למחשב עוד אין לי כסף....
בסינטים כמו מוטיף, מחברים כבל MIDI ודרכו מסנכרנים את הקצב מהאורגן ה'ראשי'.
פורסם: שני 03 ינו',11 16:28
מדובר על תזמורת של איש אחד...
למטה אני רוצה לשים סולטון או קורג, ולמעלה מקלדת שליטה למחשב. נכון לעכשיו יש לי לשליטה, אורגנית ישנה של ימהה שאני מחבר עם מידי לפיירבוקס (אגב, שמתי לב שלפעמים הטאצ' במידי לא מדוייק, באשמת מה זה?)
לסנכרן קצב עם כפתור זה לא פתרון, אני רוצה לחסוך את הפעולות למינימום ההכרחי. כלומר: להחליף צלילים. מספיק שבתחתון צריך גם לעבור בין מקצבים ושינויי מהירות וטרנספוזיציה... ועוד תוך כדי לנגן... אני לא יכול גם לטפל בקצב של העליון
אם בוא נגיד בתור התחלה אני יעבוד עם מה שאני כבר מכיר, פרוטי, כמה יכול לעלות לי מסך מגע קטן ופשוט? בהתחלה חשבתי על IPad אבל הוא חלש מדי למוסיקה.
פורסם: שני 03 ינו',11 21:01
אני מתכנן להשתמש בו להופעה בחתונות חרדיות, שזה אומר - רשימת שירים שמשתנה ע"פ הזמנה, זמרים שמתחלפים, קצב שמשתנה לפי הרגליים של הבחורים ברחבה...
אני רוצה את זה בתור סינטינסייזר, מדי פעם באמצע שיר, 'לדחוף' קטע משם... הנגינה העיקרית תבוצע ע"י מקלדת אחרת (סולטון או קורג כפי שציינתי).
אבל כמובן שכל הזמן יהיה צורך בהחלפת סאונדים, אצטרך בכל אירוע לפחות 20 סאונדים בקצביים ואותו המספר בערך לשירים השקטים של זמן האוכל (אפשר כמובן להכין אותם בשני פריסטים שונים).