לאחרונה קניתי Rhodes מדגם Suitcase 73 MK 1. הכלי הגיע עם זמזום שנשמע כמו ground loop hum מהמגבר, ואני מנסה להפטר ממנו.
הסימפטומים:
זמזום מהסוג כמו ששומעים כשכבל גיטרה מוכנס לא כמו שצריך למגבר.
כאשר שום דבר לא מחובר למגבר אין זמזום.
כששני כבלי אודיו מחוברים מהמגבר לממשק האודיו, יש זמזום חלש.
כשהפסנתר מחובר למגבר, הזמזום חזק יותר.
ניסיתי לבטל את ההארקה לגמרי (ע"י ניתוק זמני של פין ההארקה מהתקע) אך הזמזום נשאר.
יש לי מולטי-מטר ויכולת טכנית אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל לבדוק את התקלה.
אשמח לעזרה. _________________ Macbook Pro 15" i7 16GB RAM | Logic Pro X | RME Fireface UC | Adam A7X |
Synthogy Ivory II | Roland A-88 | Omnisphere | Rhodes Suitcase 73 Mk I
אם זה דומה לחיבור לקוי של גיטרה אפשר שדווקא חסרה הארקה או סיכוך.
הכלי רגיש גם להשראה מגנטית סביבתית מאופי קליטת הפריטה.
לבדיקה ראשונית וודא שלא חסרה הארקה, בדיקת רציפות יכולה להועיל אם אתה מבין בחשמל, מגוף המכשיר (כשאינו מחובר לכלום ולא לחשמל) אל שקע היציאה שלו, לטבעת המתכת (האדמה/סיכוך של האודיו).
לאחר מכן בדוק מאותה נקודה אל פין הארקה של תקע החשמל.
וודא שהפאזות בתקעי החשמל בכיוון הנכון בכל תקעי החשמל (הצבע החום הולך לבסימן ~ בתקע, הכחול ל-0). _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו
ביצעתי בדיקת רציפות, ההארקה תקינה - גם לטבעת המתכת בכבל בין המכשיר למגבר וגם לפין ההארקה בתקע.
קראתי באינטרנט שתקלה נפוצה במגברים כאלו שיוצרו בתחילת שנות ה-70 היא התנפחות של קבלים. האם סוג הרעש שתיארתי מתאים לתקלה הזו? _________________ Macbook Pro 15" i7 16GB RAM | Logic Pro X | RME Fireface UC | Adam A7X |
אולי, אבל ברוב המקרים האלה היה הרעש תקף כל הזמן. ניתן לבחון אותם במבט, אם הם נראים כמו חבית נפוחה מדי. יש אפשרות לדגימת סאונד של כל מצב רעש שציינת? _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו
אוקיי, יש כאן שלושה מצבי רעש שונים:
1) הפסנתר מנותק מהמגבר, כבל מחובר ליציאה השמאלית של המגבר (מסומנת ב-external amplifier)
2) אותו מצב, כבל מחובר ליציאה הימנית בלבד או לשתיהן
3) הפסנתר מחובר למגבר, ללא הבדל בין אם כבל מחובר ליציאה של המגבר או לא
עוד נקודה מעניינת שהבחנתי בה עכשיו: אמנם הרעש (במצב השלישי) לא מושפע משינויים בכפתור הווליום או מהאקולייזר, כאשר מנגנון הטרמולו מופעל הרעש נחלש קצת (אם כי אני לא מרגיש אפקט טרמולו עליו).
מדובר, כאמור, במגבר של פנדר רודס מדגם suitcase 73. המגבר הוא ע"פ חיפושי באינטרנט מדגם 80 וואט peterson, ויוצר - בהנחה שהוא נרכש במקור יחד עם הפסנתר - איפשהו בין 73 ל-74. _________________ Macbook Pro 15" i7 16GB RAM | Logic Pro X | RME Fireface UC | Adam A7X |
מה ששומעים זו בעיית חשמל ולא הארקה (למרות שלעתים הארקה לקויה בספק הכוח תיצור רעש דומה).
לפי הסאונד מדובר בבעיה בספק הכוח, כנראה סינון, וכנראה כמו שנאמר לך, קבלים יבשים.
יש לבחון עם סקופ את הריפל על מסנני/מייצבי ספק הכוח, או באמצעות מולטימטר (מדידה גסה למדי) אם יש AC ביציאת ספק הכוח וכמה היא. אמור באידיאלי להיות שואף לאפס.
אם רואים בסקופ צורת גל (שן משור לדוגמה) היכן שהמתח אמור להיות מיושר ומסונן, יכולות להיות כמה סיבות לכך:
גשר/דיודת ישור פרוצים
קבלים גמורים
מיצב מתח תקול
לצערי לא מצאתי סכימה ברשת, אם תמצא שלח כאן. בכל מקרה אם אחד מהנ"ל דורש החלפה, זה סיפור מאוד זול. הריפל הזה שאתה שומע חודר מהספק אל האודיו, ובמצבים השונים הרגישות או הצריכה פשוט משתנים.
כאמור, זו אפשרות הכי מהירה לבחינה ע"פ הסאונד של הרעש. אפשר שיש גורמים אחרים, אך נדרשת בדיקה ראשונית כפי שהוצע. _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו
מצאתי אתר עם חומר טוב
רצוי שתוריד ותשמור לך שם את חוברת התחזוקה וסכימות.
לפי הנראה, והאלה איך הסאונד למרות התקלה, אם רכיב אקטיבי אחר במסלול האודיו שם דפוק, הרעש יהיה מאוד דומה. אם הסאונד הבסיסי נקי וקיים, וכל פונקציה אחרת פועלת (הטרמולו מתפקד או לא?), יתכן שזה רק בספק הכוח. _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו
אין לי סקופ ואין לי גישה לאחד. חשבתי אולי לפתוח את המגבר, לצלם את הקבלים ולהעלות לכאן, האם תוכל לאבחן אם הם מנופחים / יבשים ע"פ תמונה?
אני מעוניין לפתור את הבעיה בכוחות עצמי, מבלי לפנות למעבדה; רק לסחוב את הכלי לשם יעלה לי בכאבי גב לשבועיים _________________ Macbook Pro 15" i7 16GB RAM | Logic Pro X | RME Fireface UC | Adam A7X |
בוא ננסה, תעלה צילומים. אך אין כמו מדידות, כי לעתים זה לא נראה בעין.
אם איתרת את התכוניות, איזה מהן היא הספציפי לדגם שלך?
לגבי מעבדה, אתה יכול לזמן טכנאי נייד כמו אריק קצב אליך. _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו
מבחינת התוכניות, המגבר שלי הוא ככל הנראה Peterson 80W, כלומר התוכניות שמתאימות לו הם קבצים 9-10-11 בפרק 11 של המדריך שבאתר.
הנה תמונה של הקבלים הגדולים שמשמשים כמסננים על מודול ספק הכח. עושה רושם שאחד ישן והשני - לא סגור לגביו:
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא _________________ Macbook Pro 15" i7 16GB RAM | Logic Pro X | RME Fireface UC | Adam A7X |