Act Compatible
פורסם: שלישי 18 ינו',11 23:54
אל תקפצו, גם אני שמעתי מוסיקה גרועה-הרבה יותר מהם אפילו, ויכול להיות שאני מגזים בבקשה שלי, כולה ילדים בכיתה ח' ששומעים מוסיקת את מטאל שהיא אפילו לא מטאל אמיתית-ובכל זאת אני רואה פשוט שתלמידים שעובדים עם תווים הם הרבה יותר מפותחים, הרבה יותר פתוחים וקל הרבה יותר ללמד אותם דברים. אותם חברה שרוצים את השירים "המגניבים" ששמענו אנחנו (דור שנות השמונים) ובסוף הם מקבלים את מה שהם רוצים הם רק נהיים יותר עצלנים ומפונקים וחסרי פתיחות מוסיקלית-שבעיני זה דבר קריטי מאוד למישהו צעיר.
אני מבין שדיסטורשן וPOWER CHORD חסומים עם כמה ליקים על פנטטוני עושים את זה לחברה האלה-אבל בחייאת מאיפה להתחיל, כל דבר שמנסים להשמיע להם חדש-"משעמם, משעמם" -אפילו להקשיב לשיר אין להם טיפה סבלנות.
אני מדבר על שיעורי גיטרה כמובן שיש לי איתם כבר 10 שנים ניסיון ותמיד אני נאבק "להחזיר בתשובה" את העצלנים האלה ורוב המקרים אני רק עושה יותר גרוע-במקרה הטוב הוא עוזב.
פורסם: רביעי 19 ינו',11 01:01
ה"כמה ליקים על פנטטוני" האלה שהזכרת שה"דפוקים" האלה שלך אוהבים, זה פתח לעולם שלם... צריך לטפל נכון בשתילים כדי שיצמחו לעצים מניבי פרי.
לך איתם ותעשה איתם מעבר בהדרגה מהכבד אל הקל יותר..
מלהקות כמו Shadows Fall, Sworn Enemy, Arch Enemy ועוד כל מיני אויבי הציבור הללו, דרך להקות כמו Clutch המצויינת שעושה הארד-רוק
רד-נק מסורתי ובועט עם אלמנטים של בלוז, והפרוייקט המצויין של טוני איומי מבלאק סבאת' וגלן יוז עם הקול האגדי...
ועד ל"גילוי" הנדריקס האלמוני, קלפטון, ואפילו ג'ון לי הוקר וחבריו... ובדרך עוד שלל רבים וטובים כמו ג'ו בונמסה, ואת ג'ף הילי ז"ל..
שהתעוור בגיל שמונה וזה לא מנע ממנו להיות הגיטריסט הטוב ביותר בעולם לדעתי...
לתלמידים האלה שלך ה"בעייתיים" יש בעיה של המודרניזציה.. הם עדיין חייבים את המוזיקה שלהם בהפקה של מיליוני דולרים ושללהקות שלהם יהיה את הלוק אימו-מטאל העדכני ביותר כולל תספורות מלתחות ומקעקע צמוד.. יעני מאסחרה בקיצור.
ותתחיל לשמוע את הלהקות שהם אוהבים... ככה ברפרוף... ומ10 תקליטים של ה"חרא" הזה, בטוח תמצא איזה שיר שניים ששוה ללמוד וללמד אותם.
וגם אם הם אומרים איכס כשתשמיע להם את מה זה מזכיר לך ותוציא תקליט מעלה אבק מהבוידם עם סאונד של סגול ככה של פעם... תהיה בטוח שהכל נקלט אצלהם. וגם אם הם יפסיקו ללמוד ולנגן, יום יבוא בעוד 10 15 שנה הם יזכרו בך ויודו לך על זה.
פורסם: רביעי 19 ינו',11 01:27
spykke,
ברור, זה הבעיה שנותנים להם מה שהם רוצים כמו כל הלהקות האלה הם אולי יותר מתלהבים אבל הם עדיין עצלנים ואפילו על החומר שהם רוצים-ראבק איתם-הם לא מתאמנים. ואם כן זה ממש אחרי שכבר לא נשאר להם כלום כל השבוע מה לעשות ואסרו עליהם לראות טלוויזיה או לשחק במחשב.
ואני לא אמרתי "דפוקים" חס וחלילה, אני ממש אוהב אותם ואני רק רוצה שהם לא יגדלו להיות מפונקים ויעשירו את עצמם ולא רק להיות סגורים בעולם של סאונד גרנדיוזי מזויף וצרחות יעני של שטן, למרות שאני שמעתי בדיוק אותו הדבר אבל גם שמעתי דברים אחרים-זה הנקודה בקיצור.
MIKO,
אני שמח מאוד שענית, כי זה בדיוק מה שאני מנסה להבין-איך אתה רוצה שאני אתייחס אליך אם הדברים שאתה "לומד" וסליחה אין שום דבר בהוראה של להאכיל בכפית כמו ללמד סולו בטאבים שום דבר שמעשיר, הם הופכים להיות תוכים נטולי קצב ומעוף מוסיקלי מינימלי בעליל. את אלה שאני מנסה ללמד את הסולואים דרך שמיעה הם עצלנים מדי בכלל ללמוד חצי פוזיציה. אז ברור שכל מי שמתעצל ומתעקש שאני אאכיל אותו בכפית-יקבל מכיוון שהוא משלם לי, אבל אני מנסה לפחות להראות לו שהוא לא ממש לומד ככה, אלא רק מדקלם. הטכניקה שלו בקנטים מעבר לכמה תווים שהוא דיקלם בשיעור -הוא לא יודע מה זה בכלל "להרגיש" קצב, אין לו קורדינציה בגרוש למעט הקטע הספציפי שאותו האכלתי. לדעתי הוא גודל להיות פשוט חתיכת צ'יקמוק, שחבל לגמרי בכלל להתחיל ללמד בגישה כזאת גרועה מההתחלה-וזה מה שצריך לשנות לפני בכלל שמתחילים ללמד.
לא בא לחנך לאף אחד את הטעם המוסיקלי, אבל יש הבדל אם באים ללמוד מוסיקה לבין לדעת לשיר מנגינה של ההפטרה בבר מצווה.
ואם זה לא היה ברור-בדיוק בגלל מה שאמרת אני באתי לכאן לשאול-כי זה אחרי שעשיתי את מה שאתה מתלונן שלא נתתי.
פורסם: רביעי 19 ינו',11 09:06
טוב, אני אחזור על עצמי לאלה שלא קראו את הגליונות שלנו-המטרה שלי לא לחנך מוסיקלית-כל תלמיד שמביא קטע שלו אני שמח ללמד אותו-בתנאי שיתאמץ בשבילו מעבר לטאבים ו"כאן נכנס הפראזה אם אתה סופר 1-2- מהצליל הזה"-חאפריות. אם כבר שילמד סולם ויוציא משמיעה ע"פ הסולם.
בקיצור אני אשמח לשמוע ממורים לגיטרה-יש המון אסכולות ואני לדעתיח נמצא בגרועה כי אני זה שנותן להם מה שהם רוצים ומכאן התסכול שלי כמורה(ולא זה לא בגלל שאני רוצה שהם ישמעו מוזיקה משנות החמישים).