פורסם: שישי 11 מרץ,11 03:00
קודם כל תודה על התשובות [=
הבית שלו זה מן לופט כזה והוא בנה שם חדר קטן וסגור בלי חלון בשביל התופים... פשוט בפינה של הדירה שלו הוא הוסיף 2 קירות גבס רגילים או משהו אז יצא לו חדר, ובפנים שם את הספוגים והתופים.
ומידת רעש של תופים כשאין בידוד זה משהו באמת חזק... אני כבר שמעתי מספיק מערכות בחיים שלי בבתים ומקומות שונים. כך שאני יכול להיות בטוח במאה אחוז שההבדל הוא משמעותי.
הדלת של החדר היא דלת דקיקה וקלה שפשוט יש עליה ספוגים...
זה אולי נשמע מוזר אבל ככה הוא אמר לי שהוא עשה, אני שאלתי אותו היום ספציפית אם אין עוד שום טיפול אקוסטי או בידודי חוץ מהספוגים והוא אמר שאין. והוא לא יגיד סתם...
יש הסבר לכך?
S.Supporter
פורסם: שישי 11 מרץ,11 10:00
בחדר במידות שלך הצפה מלאה בעייתית מאוד (לא ישאר לך חדר).
אני ממליץ בתור התחלה לטפל ב"פלסטרים": איטום חלונות, דלתות ואולי אפילו החלפתם - תלוי בכושר הבידוד הקיים של הקירות (אין הרבה הגיון כלכלי בלייצר בידוד גבוה בדלת למשל, כאשר הבידוד של הקיר נמוך).
במידה ואין פתרון (קשה לי להאמין שתוכל לנגן ב-2:00 בלילה בלי שישמעו), לשקול חדר חלופי או מערכת אלקטרונית.
------------
בסוגיית הספוגים והבידוד, בנוסף לכל מה שנאמר כאן, כמה הבהרות:
1. השימוש במונח "הפחתת רעש" יכול להיות קצת בעייתי, שכן בספרות המקצועית "הפחתת רעש" מתייחס לא רק לרעש שדולף החוצה אלא גם לרעש הפנימי בחדר, שהוא פועל יוצא של ההדהוד בחדר (ולכך חומרי בליעה כן עוזרים). אולי כדאי פשוט להסכים שמדובר על "בידוד אקוסטי".
2. בעניין הבידוד האקוסטי, כפי שאמרו אסף ויורם - המשמעות של חומרי בליעה היא זניחה בד"כ. חישוב פשוט יראה לך שגם אם תמצא חומר בעל מקדם בליעה 0.95 (קשה מאוד עד בלתי אפשר בתדרים הנמוכים - הם הבעייתיים) ותצפה את כל החדר בו, עדיין ישארו 5% מהאנגיה - שזה אומר הנחתת הספק של מקסימום 13 דיבי (במצב תיאורטי - אידיאלי - שלא מתקיים במציאות). זה בערך מקביל להוספת עוד קרום גבס (זול ופרקטי הרבה יותר).
ולכן, ההגיון ש"ספוגים הופכים אנרגיה אקוסטית לחום ולכן הם יעילים בבידוד" לא פועל כאן; מהסיבה הפשוטה שמדובר על הבדל בין סקאלות - מקדמי הבליעה נמדדים כיחס ליניארי (אחוזים) והפחתת הרעש כיחס לוגריתמי (דציבלים).
3. ישנם מצבים מאוד מיוחדים בהם ספוגים כן יעזרו משמעותית לבידוד, אך אלה אינם נפוצים בבניה הישראלית.
היכולת של חומרים בלתי חדירים למעבר אוויר להעביר אנרגיה אקוסטית ל"צד השני" שלהם (כלומר לחדר הסמוך) מושתתת על הרעיון שכאשר החומר רוטט (=גלי הקול הנישאים באוויר מצליחים להזיז אותו קצת) הוא למעשה הופך למקור קול בפני עצמו (חשבו על ממברנה שיוצרת קול).
חומרים קשיחים ומאסיביים רוטטים פחות (או בתדרים פחות מעניינים) ולכן בין היתר מהווים מבודדים אקוסטיים טובים.
דלת עץ דקה למשל, רוטטת לא רע בכלל.
במקרה כזה, הדבקת ספוג ישירות על הדלת יגרום לריסון של הרעידות ומכך להפחתת היכולת של הדלת להפוך לממברנה מקרינה בצידה השני.
יש לשים לב שכאן הפעולה איננה בליעה אלא ריסון - תהליך פיסיקאלי שונה לחלוטין.
אז בכל מקום שיש קיר או דלת שיכולים להוות מסה רופסת, ריסון בהחלט עשוי לעזור.
בקוד הבניה הישראלי זה כמעט לא קורה (אולי למעט דלתות עץ) מכיוון שנהוג לבנות בחומרים קשיחים כמו בלוקים ובטון.
פורסם: שישי 11 מרץ,11 14:27
שוב תודה רבה על התגובות, כיף שיש פורום עם אנשים שחולקים ידע מקצועי.
כמו שאמרתי איני מחפש בידוד מוחלט, אלא רק שהשכנים יוכלו להתפשר על הרעש [=
לגבי מערכת אלקטרונית, יש לי אחת וזה לא הדבר האמיתי... מה לעשות, התכנון הוא למכור אותה ולעשות אקוסטיקה אם אגלה שזה כדאי.
יש עוד תכנון להשכיר מקלט ציבורי, כבר סיירתי באחד כזה (זה תת קרקעי), גודלו 25 מטר מרובע ולא שומעים כמעט כלום בחוץ... רק האקוסטיקה שם הכי מהדהדת ששמעתי בחיי, אז טיפול אקוסטי עם סנווייט בטח יפתור את זה (אולי לא מקצועית אבל לפחות יהיה אפשרי לנגן שם), וגם הווליום ירד בעקבות האקוסטיקה הקטנה אז בכלל לא ישמעו כמעט בחוץ.
בכל מקרה, ישנה עוד אפשרות.
בבניין שלי יש מקלט לכל קומה (3 דירות בקומה ומקלט), המקלט נמצא צמוד לדירה שלי ושתי הדירות האחרות נמצאות בצדו השני של מסדרון ארוך (15 מטר לערך) צמודות אחת לשניה, ככה כל קומה בנויה.
בכל מקרה עשיתי ניסוי פעם ושמתי את המערכת במקלט. הוא מתפקד כמו מחסן אז הוא מפוצץ בדברים (כולל 2 ספות, רהיטים... כל מיני) ולכן האקוסטיקה שם דווקא מגניבה.. סאונד יבש ומנופח ממש נהניתי לנגן בניסוי חח.
שלחתי את אח שלי שינגן בפנים (ביקשתי שינגן חזק) ויצאתי החוצה, סגרתי את הדלת, עליתי קומה למעלה וקומה למטה. הרעש ירד מאוד.. אני מניח ששילוב של האקוסטיקה (אין הדהוד אז הווליום פוחת) ושל העובדה שזה בתוך מקלט אולי עזרה גם.
לטעמי הרעש הזה די נסבל, רעש שאפשר להתפשר על שעות נגינה איתו.
אבל עדיין אי אפשר לדעת, האם לדעתכם אם אשים שם במה זה יפחית את הרעש עוד יותר? במה זה עניין די זול גם.
תודה רבה!
S.Supporter
פורסם: שישי 11 מרץ,11 14:49
במידה ועיקר מעבר הרעש במצב הנוכחי הוא נישא במבנה, אז השיפור יהיה משמעותי. במידה ולא, אז סביר שיהיה שיפור מזערי.
או כל מצב בין השניים... כך שקשה לדעת בלי הבנה יותר מעמיקה של השטח.
אין ספק כי טיפול אקוסטי בסיסי בהדהוד של מקלט יהיה זול פי כמה וכמה מהשקעה בבידוד חדר (מה גם, שכפי שכתבתי, אין לך ממש הרבה אפשרויות לעשות את זה כמו שצריך מטעמי נדל"ן).
פורסם: שישי 11 מרץ,11 14:55
אין לי מושג עד כמה הרעש עובר דרך המבנה... אבל כמו שאמרתי לבנות במה זה די זול כך שלא אכפת לי לנסות.
בכל מקרה אני פשוט מנסה להגיע למצב שאוכל לנגן מתי שארצה... הבעיה במקלט ציבורי שהוא בעיר ליד (10 דקות באוטו ולא תמיד יש לי אוטו, אז אוטובוס זה יותר זמן)
בקיצור אני חושב שבתור התתחלה אבנה במה לתופים ואשים אותם במקלט הקומתי, אני לא רוצה להשקיע כמה אלפים בספוגים שלא בטוח יעזרו לי.
תודה רבה על העזרה!