אהלן,
החלטתי לשפץ את Silverhead הסבירה מינוס שלי (אולי יחלקו עלי לגבי הדירוג אבל אני עושה את צעדי הראשונים בעולם הגיטרות). בניתי פיקגארד חדש מעץ במקום הפלסטיק הגועלי וגם את הלוחית המלבנית הזו מאחרוה החלפתי בעץ, לדעתי זה שיפר את הססטיין אבל כמובן שאחרי הזמן שהשקעתי בזה קיים גם מימד של שיכנוע עצמי. והכי חשוב היא הרבה יותר יפה עכשיו:
השינוי הנוסף שביצעתי והוא למעשה נושא ההודעה הזו, הוא החלפת שניים מהפיקאפים המקוריים בזוג האמבקרים, אחד SH-2n והשני Air Norton. את הפיקאפ האמצעי השארתי.
את החיווט ביצעתי בצורה הבאה:
הבסיס לתרשים הגיע מהאתר של Seymour אבל את שני הפיקאפים חיווטתי לפי הוראות היצרן. הוספתי את המפסק במקום כפתור הטון כדי לאפשר מצב של הכל ביחד או צוואר+גשר.
ועכשיו לבעיה:
הגיטרה נשמעת טוב במצבי הצוואר, אמצע וגשר, אבל במצבים המעורבים לא שומעים את ההבדל. שמתי לב שכשאני מתחיל להחליש את הווליום של הצוואר למשל במצב של צווטר+אמצע, בנקודה מסויימת פורץ החוצה הסאונד של האמצע אבל הצוואר נעלם, וכשאני מחליש את הווליום של הצוואר עד הסוף כל האות נעלם. כנ"ל במצב של צוואר+גשר - החלשה של כל אחד מהפוט' גורמת להחלשת כל האות.
ברור לי שיש כאן משהו יסודי באלקטרוניקה של הגיטרה שלא הבנתי, ונסיונות החקר שלי לא העלו דבר בינתיים. אולי כי מה שעשיתי היה ממש דבילי?
בכל אופן אשמח אם מישהו יוכל לבאר לי מה הטעות וכיצד לתקן אותה, וגם לשמוע ביקורת על שאר השינויים שעשיתי.
תראה, יצא לי בחיי לחווט הרבה מאוד אפשרויות שונות של סטים אבל אני מודה שאף פעם לא חקרתי לעומק את העניין אלא הסתמכתי על סכימות מאתרי היצרן ותמיד העסק עבד ללא דופי.
יש כמה אפשרויות לבעיה שלך שלפחות 2 מהן ניתן לבדוק יחסית בקלות בתנאי שיש לך רב מודד כל שהוא שמאפשר מדידת התנגדות.
דבר ראשון יש לבדוק לינאריות של הפוט' כלומר לנתק אותם מכל חוט ולבדוק התנגדות בין קטבים ולראות שאכן היא משתנה בהדרגתיות ולא קפיצות. (הפוט' אמורים להיות בהתנגדות של 500 קילו אוהם, זה מה שצריך להיות כשעובדים עם האמבקרים)
דבר שני הוא לבדוק שאכן מתבצע ניתוק \ חיבור של הפיקאפים, ניתוק של פיקאפ או של אחד הסלילים מבין השניים (במקרה של האמבקר) מתבצע ע"י קיצור הגיד החם לאדמה (אם אני זוכר נכון).
היה לי פעם מקרה עם סט סימור H/H/H שלא היה שום הבדל בין הנק לאמצע (גשר האמבקר בגודל מלא ועוד 2 האמבקרים בגודל סינגל מדגמים שונים) כלומר אם הייתי מנגן רק על הנק או רק על האמצע זה פשוט היה נשמע זהה.
רק כאשר החלפתי מקומות בינהם, כלומר את הנק שמתי באמצע ואת האמצע בנק פתאום הגיטרה קיבלה חיים והכל נשמע אחרת לגמרי.
אם אתה מתייאש, תגיד איפה אתה גר ואמליץ לך על טכנאי אמין והגון בסביבתך (עד כמה שאני מכיר), עבודת חיווט שכזו לא אמורה לעלות יותר מ 150-200 ש"ח. _________________ ==============
למכירה בבזאר
==============
על פי התיאור שלך, אחד הפיקאפים או יותר מחובר במופע (פאזה) שאינו מתאים לחיווט הנ"ל. נסה להפוך בהלחמות של החוטים היוצאים מאותו פיקאפ (כמו להחליף בין 'פלוס למינוס') כדי לבחון ולהעריך מחדש את השפעות הווליום והמיתוג.
השרטוט הנ"ל קצת חסר פרטים (כמו לאן הולכים החיבורים על פס המגעים). _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו