תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 00:01
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
רוק אלקטרוני
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  yayin  
רוק אלקטרוני
הודעה פורסם: שבת 02 אפר',11 17:13   
איך משלבים צלילים אלקטרוניים בהופעת רוק?
אני מניח שהתשובה קשורה לדברים כמו סמפלר, מכונת תופים, תחנת עבודה, אבל אני לא באמת מכיר את כל הנ"ל ואשמח להסבר בקוי מתאר כלליים.
shtik
תומך
הודעה פורסם: שבת 02 אפר',11 23:57   
בגדול יש שתי דרכים עיקריות לעשות את זה:

1. להשמיע סיקוונסים סאונדים ותיכנותים מהמחשב, בזמן שהקליק יוצא ממנו לתוך אוזניות למתופף (או מי שרוצה), כך המתופף שומר שהלהקה תנגן בקצב עם המחשב. משיג סאונד "מוקפד", "מופק", "נקי", "מדוייק" וכו', כאילו הנגנים החיים משתלבים בתוך הסאונדים האלקטרוניים כמו באלבום. דרך טובה לגרום להופעה להישמע יותר כמו אלבום (ופחות כמו הופעה, אבל זו דעתי בלבד כן?).

2. לנגן הכל לייב, בלי קליק או רפרנס כלשהו בו בזמן שמישהו (בדרך כלל הקלידן) מהלהקה מנגן סאונדים סאמפלים וסינטים בלייב. משיג סאונד יותר "להקתי", "בועט", "מלוכלך", "חי", "נושם" וכו', כך שהסאונדים האלקטרוניים משלימים ומוסיפים לסאונד של הלהקה שמנגנת. דרך טובה לגרום להופעה להישמע יותר כמו הופעה - לטוב ולרע - אין מחוייבות לשמור על הסאונד המוקפד של האלבום (אם הסאונד שלו מוקפד) אלא רק לספונטניות הביצוע, האינטראקציה בין הנגנים בלהקה והדינמיקה שהיא אינדויודואלית ומשתנה בכל הופעה והופעה. חיסרון אחד - אי אפשר לנגן בו זמנית סיקוונסים ולופים - כי אז הלהקה תנגן משהו אחד והמחשב ינגן בזמנים אחרים לגמרי. לא יישמע טוב.

ישנן כמובן דוגמאות הפוכות לכאן ולכאן אבל אני משתדל להביא כאן יותר את האופציות בגדול ופחות את העדפתי האישית (למרות שייתכן והיא ברורה לפי מה שכתבתי)
  yayin  
תודה שטיק, והמשך השאלה
הודעה פורסם: ראשון 03 אפר',11 07:11   
שמחתי לקרוא מה שאמרת, שמישהו (בדרך כלל הקלידן) מהלהקה מנגן סאונדים סאמפלים וסינטים בלייב,
השאלה שלי היא בדיוק שמה, איך בפועל עושים את זה. באיזה מכשירים משתמשים.
ומה הכוונה שאי אפשר לנגן בו זמנית סיקוונסים ולופים.

ניסיתי להסתכל ביוטיוב על סרטונים שמראים תחנות עבודה, ומכונות תופים, וסמפלרים.
לא שבאמת הבנתי כי זה פעם ראשונה שאני רואה אותם...
AmitSegall
Expert
הודעה פורסם: ראשון 03 אפר',11 10:46   
היי חבר,
כמו שכתב הבחור לפני, באמת יש המון אופציות... והמיכשור שתרצה להשתמש בו הוא עניין של העדפה - לצורך העניין זה יכול להיות קלידים משוכללים, או סתם מקלדת שליטה שמחוברת למחשב נייד...יש כל כך הרבה אפשרויות ישום שהשאלה היא באמת מה הרקע שלך ומה היית רוצה לעשות .. לצורך העניין, אתה לא חייב להיות קלידן, אתה יכול סתם לעלות לבמה עם לפטופ ומלא קונטרולרים...
בעצם גם חשוב לדעת כשאתה אומר "אלקטרוני" למה אתה מתכוון, איזה סאונדים היית רוצה להוסיף ? כי יש כאלו שיטענו שקלידן שמנגן על סינטי זה אלקטרוני מספיק, ויש כאלו שרוצים המון אפקטים וכלמיני דברים מסונכרנים לקצב (כמו שתיאר הבחור לפני בדוגמא הראשונה) ואז זה משהו אחר לגמרי. חשוב שתדע מה אתה רוצה לפני שתיקפוץ למים...יש המון דרכים להגיע לאותה התוצאה בדיוק.
מקווה שזה עזר במשהו #smile
shtik
תומך
הודעה פורסם: ראשון 03 אפר',11 12:19   
ציטוט:
השאלה שלי היא בדיוק שמה, איך בפועל עושים את זה. באיזה מכשירים משתמשים.

יש לא מעט חומרים לימודיים (כולל בעברית) ומקומות באינטרנט שתוכל ללמוד מה הם המכשירים הרלוונטיים ומה הם עושים. עשה בגוגל SEQUENCER, SAMPLER, SYNTHESIZER, MIDI וכו' ותמצא המון המון חומר. להסביר לך כאן בשרשור ממוצע יהיה סתם ארוך ולא מקיף וחבל שלא תבין כמו שצריך. בעיקרון את כל הדברים האלה יכול לעשות היום מחשב עם תוכנת סיקוונסר (דוגמת קיובייס, אבלטון לייב, לוג'יק וכו') וכלים וירטואליים, פלאגינים וכו'. ישנם עדיין סינטיסייזרים שמועדפים ככלי פיזי אלקטרוני בעל מקלדת, עניין של העדפה וניסיון.

ציטוט:
ומה הכוונה שאי אפשר לנגן בו זמנית סיקוונסים ולופים.

סיקוונס ו\או לופ, הכוונה לקטע שמתוכנת מראש, ומנוגן ביחס לטמפו קבוע או משתנה. העניין הוא שאת הטמפו שבו ינוגן הקטע הנ"ל קובע אותו סיקוונסר או מחשב שבו תיכנתנו אותו. שוב, עשה גוגל על המושגים הנ"ל וחפש סרטונים ביוטיוב לגבי זה, תוכל למצוא בקלות איך זה עובד. העניין הוא שכדי שאותו קטע ינוגן בדיוק עם הלהקה - הלהקה צריכה לנגן בדיוק בטמפו שנקבע על ידי הסיקוונסר\מחשב, אחרת זה לא יהיה ביחד.
Manny Zagri
תומך
הודעה פורסם: ראשון 03 אפר',11 13:12   
מבחינה טכנית, ה sequencer צריך להוציא קליק רק לערוץ אחד בקונסולת FOH.
הטכנאי לוקח את הערוץ הזה, שיש בתוכו קליק, (ניתן גם לשלוח תפקיד אלקטרוני guide כלשהו)
ומנתב אותו לאוזניות של כל אחד מחברי הלהקה יחד עם ה reference שלהם, תפקידים אחרים, וכיו"ב...
זאת אומרת, ה sequencer לא צריך להיות מנותב פיזית לכל אחד מחברי הלהקה, אלא רק לסאונדמן.
לאחר מכן, שאר הכלים האלקטרוניים מסתנכרנים אליו בין עם MIDI, ובין עם Word Clock, זה תלוי.
כלומר סינתיסייזרים סמפלרים ואפקטים יתופעלו ב MIDI מה sequencer,
ואילו כרטיס קול ומחשב שמקליטים את ההופעה,יקבלו Word Clock מה sequencer ומן הסתם אודיו מקונסולת FOH.
(הקטע עם ה Word Clock אולי טיפה גלשתי ואני יודע שלא שאלת עליו, אבל זה בסדר
מתיי שתרצו להקליט את ההופעות האלה, תוכלו - ע"י כרטיס שיודע להסתנכרן מבחינת שעון לכרטיס של ה sequencer)

הרעיון הוא פשוט, המכשיר שמבצע sequencer (מחשב, תחנת עבודה, sequencer כמכשיר) הוא ה Master Clock
השעון הראשי והעיקרי במופע, כשכל שאר הכלים, אפקטים ומכונות הקלטה מסתנכרנים אליו,
כשם ששאר חברי הלהקה מקבלים ממנו מטרונום באוזניה.

התוצאות מדהימות, הייתי במספר הופעות שה sequencer פתח עם איזה factory drone sound אכזרי,
והשלים עם filter sweeps עם delay לפי הקצב, ושאר הלהקה נכנסה שם בדיוק על המכה.
האפקט מאוד מרגש - לשמוע מתופף באסיסט וחשמלית כאסח מפציצים יחד עם המכונות - זה מתכון בדוק להעיף את הגג #clap .

בהצלחה!
  yayin  
הודעה פורסם: ראשון 03 אפר',11 22:38   
Manny Zagri אשמח לשמוע דוגמא למה שאמרת, סיקרנת אותי... לאו דווקא בהופעה חיה אלא בכלל. (יש לך לינק?)

shtik ניסיתי קצת לבדוק באינטרנט אבל אני צריך מסגרת כללית, ונראה לי שאני מתחיל להבין:
אופציה א:
תחנת עבודה - כפתור פיזי מפעיל לופים באורך ומקצב קבוע מראש, במקביל לנגינה החיה של הלהקה.
החיסרון שצריך להתכוונן על הטמפו, זה פתיר ע"י מטרונום או גייד באוזניות לאורך כל השיר.
סיקוונסר - אותו דבר פשוט זה יוצא ממחשב נייד.
אופציה ב:
הצלילים האלקטרוניים שאפשר להפיק מכל אורגן (עם או בלי מודול), שאז הקלידן ממש מנגן את הצלילים באצבעות ואין שום דבר מוקלט מראש. החיסרון הוא שלא יהיה לופים מהירים אלא פשוט צלילים בקצב הנגינה הפיזית. הייתרון שהכל חי ואין שום דבר מוקלט מראש.

בנוסף יש מכונת תופים, שנותנת בעיקר את הקצב, בייס דראם סנר וכו', אולי גם מצילות ואפקטים קצביים. שזה כמו תחנת עבודה, כלומר כפתורים פיזיים שמפעילים את הצלילים.
ויש גם סמפלר, שאני לא בדיוק מבין איך הוא משתלב כי אני רק מבין שהוא כמו בנק דגימות אבל לא יודע מה הוא עושה מעבר להיותו בנק.
זה המכסימום שאני מצליח להבין כמסגרת, הרבה מזה הודות להסברים שלכם.
וזהו, אשמח מאוד להערותיכם על מה שכתבתי.
נכון שאני יכול ללכת לחקור את הנושאים האלה באינטרנט אבל אני בהחלט אשמח לכל מי שיוסיף הערות... ושוב תודה לכולם על ההסברים.
shtik
תומך
הודעה פורסם: ראשון 03 אפר',11 23:30   
ציטוט:
יש גם סמפלר, שאני לא בדיוק מבין איך הוא משתלב כי אני רק מבין שהוא כמו בנק דגימות אבל לא יודע מה הוא עושה מעבר להיותו בנק.

סאמפלר לפי שמו אמור גם לדעת "לדגום" כלומר ללכוד (להקליט) צלילים כלשהם (סינטים, כלים אקוסטיים, תופים וכו') ולעשות באותם צלילים מניפולציה (למעטפת האות, לגובה הצליל, פילטרים וכו'). הוא גם אמור בסופו של דבר לנגן את הדגימות ונגזרותיהן על פי פקודת מידי (ממקלדת למשל).
Metheny
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 03 אפר',11 23:50   
לגבי נגינה "באצבעות" על סינתי, יש סינתים שמאפשרים לך להחזיק כמה תווים שינוגנו ב-loop, כלומר ארפג'יו מאוצבע, שזה נותן לך את האופציה לשנות את התווים ב-loop בזמן הנגינה החיה.
אז אתה יכול גם לנגן נגינה רגילה וגם להחזיק לופים.
ואם לא רוצים להכביד על שאר הנגנים עם קליק באוזנייה, אתה יכול גם לשנות את הטמפו של הארפג'יו (loop) בזמן הנגינה כדי להתאים אותו לקצב החי, למרות שקצת קשה ודורש אימון.
עוד דבר, תלוי בסוג הלופ, הוא לאו דווקא חייב להיות בקצב של השיר. אם זה משהו ברקע, זה אפילו יכול להוסיף עוד מימד מעניין.
  yayin  
הודעה פורסם: שלישי 05 אפר',11 19:14   
אוקיי תודה לכם, שטיק וכל החברה :-) #thankyou
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון