תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 17:38
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
הקלטת דיסטורשן - בעיה של תקציב, שכל ואהבה
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
  Zegdel  
הקלטת דיסטורשן - בעיה של תקציב, שכל ואהבה
הודעה פורסם: שני 04 אפר',11 00:56   
שלום רב,

שמי דקל ואני קורא פה ושם בפורומים המדהימים האלה.
נכון לעכשיו השתחררתי מצה"ל בשעה טובה ואני מתחיל ללמוד שיש לי המון מה ללמוד.
בקרוב יש לאמא שלי יום הולדת ורציתי להפתיע אותה ולהקליט לה גרסא לשיר "אמא שלי" של אריק איינשטיין.
בהיותי דל אמצעי הקלטה הקלטתי לה גרסא שבה הבאס הוא גיטרה חשמלית עם בוסט לבאסים, התופים הם כפיים ונקישות אצבע שלי והכלים הם אני שר.

החלטתי להקליט סולו גיטרה במקום הבית השלישי. אילתרתי להנאתי, אח"כ הוספתי ריוורב, דיליי וקומפרס שהקיובייס מציע (לא הורדתי פלאג אינים, אני חלש בנושא הזה)
התוצאה הייתה סבירה. אמרתי לעצמי איזה יופי, אני יכול להקליט שירים של ההרכב שלי.

עבדתי עם מגבר Roland cube 15 (שליש ווליום על מצב MetalStack, נובים בחצי כולל גיין), למיקסר זול דרך קונדנסר זול. התוצאה הייתה זוועתית (גיטרה דין איבו )
הבעיה שלי היא שאני לא יודע להצביע מה בדיוק זוועתי.

יש לי מגבר נוסף, Fender Frontman 120 12X2, שהיה אצל חבר לכן לא השתמשתי בו.

שאלתי היא כזאת - מה אני יכול לעשות בעלות הנמוכה ביותר כדי להיות מסוגל להקליט גיטרה ברמה סבירה? מדובר על ריפים בסגנון מטאל, על אקורדים פתוחים בסגנון Linkin Park.
מדובר על פשוט לשמר את הצליל שיוצא מהמגבר.

אשמח להפניות למאמרים או פשוט לתשובות. מערכת החיפוש בפורום לא הציעה לי מענה, או שאני פשוט לא מבין אותה

האם עליי לרכוש כרטיס קול? האם עליי לקנות שני מיקרופונים דינאמיים? האם עליי לקנות פדאל מנורות? האם עליי לקנות לוחות ספוג לחדר?

הקטעים עצמם

תודה רבה מראש לכל המגיבים,

דקל
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 04 אפר',11 01:05   
לא הסברת מה בדיוק מפריע לך בהקלטות.

ל-CUBE יש יציאת אוזניות אותה אתה יכול לחבר ישירות למיקסר ולהקליט. אם אתה אוהב איך שהדברים נשמעים באוזניות, מובטח לך שההקלטה תשמר את האיכות הזו בצורה מצוינת.

סביר להניח שאתה לא זקוק למיקרופונים, ספוגים וכל הדברים האלה, וכנראה שמדובר בטכניקות הקלטה. למשל: בשיר השני יש עודף רוורב, ואם רצית ריפים מפלצתיים של מטאל, הכפלות ושימוש אגרסיבי באי-קיו יכולים לחולל פלאים.

בוא נעשה את התרגיל הבא: העלה לכאן קטע גיטרה (איזשהו ריף) על ידי אמן שאתה מכיר ומעריך, ואחר כך את הביצוע וההקלטה שלך שמחקה אותו, ונסה להסביר לנו אילו מההבדלים מפריעים לך, וכך נוכל לעבוד ביחד כדי לשפר את התוצר.
הודעה פורסם: שני 04 אפר',11 01:28   
מה שמפריע לי בהקלטות, סליחה שלא ציינתי, הוא שהצליל שלי מת איפשהו בדרך.
מה ששומעים זה גופה של צליל.
[ברור שהצליל של הקיוב החמוד והנאמן שלי הוא חלש וסגור, כי אלו האופי והגודל שלו]

קיבלתי את ההצעה, מחר אני אעשה את המאמץ של להחזיר את המגבר הגדול הביתה ואני אקליט קטע

ד"א, ניסיתי להקליט בחיבור ישיר מספר פעמים...זה הופך את הצליל למין מוטציה דיגיטלית צורמת.
לעומת זאת, אצל חבר שמתעסק עם מוזיקה אלקטרונית ויש לו כרטיס קול ראוי, יצא סבבה לגמרי (לצערי אין לי להשמיע את הקטע) בדיירקט.
sharonzaz
Expert
הודעה פורסם: שני 04 אפר',11 07:28   
ציטוט:
ניסיתי להקליט בחיבור ישיר מספר פעמים...זה הופך את הצליל למין מוטציה דיגיטלית צורמת.

הסיבה העיקרית (אבל לא היחידה) לכך היא העובדה שלמגבר גיטרה אין טוויטר
ולרמקול 12 אינטצ ממוצע יש rolloff בערך באיזור ה 8000 הרץ.

מגברי הפרונטמן נשמעים דווקא מאוד סבבה בחלל חדר מסויים אבל משום מה
מצאתי אותם כמעט בלתי אפשריים להקלטה בעליל, אלא אם אתה אוהב סאונד לא טבעי של גיטרה.
אני לא יודע להסביר לך למה כי לא מצאתי סיבה אחת אבל העובדה היא שמכרתי
את הפרונטמן שלי מהר אחרי שהבנתי את זה.

עם שני מגברי המארשל הישנים והטובים שלי אין לי את הבעיה הזו.

ציטוט:
אח"כ הוספתי ריוורב, דיליי וקומפרס שהקיובייס מציע (לא הורדתי פלאג אינים, אני חלש בנושא הזה)

זה מצויין כי הפורום הזה ח ז ק בלסנן מתוכו את משתמשי הפיראטיות, לפחות על פני השטח.
הכלים שמגיעים עם קיובייס (תלוי גם איזו גרסה) מספקים ומעלה.

הכלים העומדים לרשותנו היום מדהימים ואני ממליץ לך בחום לשקול
לרכוש משהו כמו ה amplitube 3 זה מדמה מגברים מדהים
שמאפשר הקלטה ישירה שנשמעת ממש כאילו השתמשת במגבר.

לחילופין, אם תרכוש את קיובייס 6 (פיסי או מק) או לוגי'ק 9 (למק בלבד) תקבל חבילות
דומות של מדמי מגברים מדהימים.

לדעתי למשתמש הביתי אין היום סיבה להרעיש לשכנים שלו, פשוט הכלים האלו עושים עבודה מדהימה.
  Zegdel  
הודעה פורסם: שני 04 אפר',11 11:10   
יש נטייה ברורה להשתמש בפתרונות דיגיטליים.
באופן אישי אני מסתייג מהנושא, ויכול להיות שמתוך בורות.

אני הקלטתי בזמנו אצל אלי זולטא גיטרות להרכב מטאל שהיה לי.
הקלטתי עם מסה בוגי DualRectifier. אני לא יודע בדיוק מה הוא עשה, אבל הערוץ שהקלטתי לפני שנגע בו משהו היה סאונד הגיטרת מטאל הכי טוב ששמעתי בחיים,
כולל Lamb of God וכולל לא יודע את מי.
סה"כ השרשרת הייתה מגבר - שני מיקרופונים דינאמיים - מחשב

עכשיו, ברור שהצליל של הפנדר הוא פחות טוב מהצליל של המסה בוגי, אבל למזלנו אני כבר לא מקליט מטאל. אני בסך הכל רוצה לקחת צליל שהוא טוב ביסודו ולא להרוס אותו.

(בכל מקרה, כשיפסיק הגשם #smile אני אלך להביא את המגבר להלעלות איזה קטע)
sharonzaz
Expert
הודעה פורסם: שני 04 אפר',11 12:22   
אל תבין אותי לא נכון, אני גיטריסט כבר 20 שנה ואני מאוד אוהב
סאונד מגברים מפוצץ שמעיף את החדר...

לשמחתי הכלים היום מאפשרים לקבל את הסאונד הזה עם גיטרה טובה, כרטיס קול (וממירים-ופרהאמפ טובים),
אחת התוכנות המדוברות ויאללה...

סאונד טוב זה לא רק גיטרה+מגבר טוב, אלא אם אתה מדבר רק על להקשיב לעצמך לנגן בחדר.
כשמדובר בהקלטה יש עוד כמה גורמים חשובים (וכמובן האפשרות לגוון עם כמה מיקרופונים וכן הלאה)
ונראה שהגורמים הללו לא ממש עומדים לרשותך, מה גם שאת המינימום (מגבר כמו שצריך) אין לך
ואפילו לא פירטת באיזו גיטרה מדובר.

אתה חייב לקחת את זה בחשבון, ולמרות שאני חושב שזה מצויין שתתאמץ ותתנסה להוציא
את הסאונד הכי טוב שאפשר מהסטאפ שלך בצורה האקוסטית, אני ממליץ גם
לא לסגור את הדלת לגמרי לאמצעים מלאכותיים.
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 04 אפר',11 15:58   
ציטוט:

לעומת זאת, אצל חבר שמתעסק עם מוזיקה אלקטרונית ויש לו כרטיס קול ראוי, יצא סבבה לגמרי

רגע, אז בשביל מה כל הדיון הזה? נראה שיש לך כבר את התשובה: אם הקלטת דיירקט בעבר וזה נשמע מצוין, ומה שמבדיל בינך לבין חברך הוא הכרטיס-קול, כנראה ששרשרת ההקלטה שלך לדיירקט קצת לוקה בחסר. איך אתה בדיוק מקליט דיירקט כעת?
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 04 אפר',11 17:04   
לשימוש שלך ובתקציב נמוך - ובהנחה שאכן הגעת למסקנה שאתה רוצה להקליט דיירקט וחסר לך ממשק מתאים - אני ממליץ לך לרכוש כרטיס קול של ליין 6 UX1.
כניסת מיקרופון אחת, כניסת גיטרה אחת. ומדמי מגברים ואפקטים שייתנו לך את כל הכלים והצבעים שאתה רק יכול לחלום עליהם בתוכנה.
לטעמי זה לא נשמע פחות טוב מאמפליטיוב או גיור ריג ודומותיהן, וגם סוגר לך את הפינה של הממשק.
בהמשך, ואחרי שתדע יותר מה אתה רוצה לעשות ומה אתה עוד צריך, תוכל לשקול כרטיסים מתקדמים יותר. אל תתפתה לפוצץ עכשיו סכף ולהקים אולפן מצוייד.
עקב בעיות כאלה ואחרות
הודעה פורסם: חמישי 07 אפר',11 00:09   
אני לא יכול להקליט את הקטע המדובר.
אבל יש לי המון זמן פנוי וכנראה מעט יכולת איתור מאמרים.

אם תוכלו להפנות אותי למאמרים/שרשורים בנושא הספציפי הזה - הקלטת גיטרה בדיסטורשן - אודה לכם עד מאוד
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון