תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 14:14
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
רעש באוזניים, חדש או שתמיד היה ?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בריאות
  yanukav  
תומך
רעש באוזניים, חדש או שתמיד היה ?
הודעה פורסם: רביעי 06 אפר',11 13:50   
שלום,
לאחרונה שמתי לב שבמצבים של שקט אני שומע תדר גבוה רציף בשני האוזניים שנשמע כמו אוסילטור קבוע.
אני לא בטוח אם זה חדש כי אני זוכר שגם כילד כשהייתי נכנס למקומות שקטים מאוד תמיד היה רעש כלשהו, אבל אני לא בטוח. אף פע ם לא חשבתי על זה...
זה נשמע בדיוק כמו הרעש שיש אחרי שחוזרים ממסיבה רועשת רק בווליום נמוך הרבה יותר...

לאחרונה בניתי אקוסטיקה בחדר ורכשתי אטמים והתחלתי לשים לב להבדלים קטנים ולדברים שלא התייחסתי אליהם לפני כן אז אני לא בטוח אם זה תמיד היה ורק אני שם לב לזה או שזה חדש, קצת מלחיץ ( וזה בטח לא עוזר ).

הייתי באיזו מסיבה רועשת מאוד לאחרונה בלי אטמים, הציפצופים המשיכו יומיים שלושה אחרי המסיבה, ושמתי לב אליהם בעיקר לפני שהלכתי לישון...

שאלתי הרבה חברים מסביבי, חלק אמרו שהם לא יודעים על מה אני מדבר ( חלק מהם גם היו במסיבה המדוברת )
חלק אמרו שהם שומעים משהו כשהם אוטמים את האוזניים אבל לא בטוחים וחבר אחד אמר שבטח, וגם לו יש את זה מאז שהוא זוכר את עצמו.

מה איתכם ? מה אתם שומעים כשאתם אוטמים את האוזניים ?

תודה.
gy.sound.eng
הודעה פורסם: רביעי 06 אפר',11 16:53   
גם אצלי זה ככה.
מאז שהייתי ילד יש לי את זה, במקום שקט אני שומע סיסנוס גבוה, משהו כמו 12K אולי.
לפני שנה הייתי בהופעה ממש רועשת. באותו לילה חטפתי דלקת בסינוסים. לא יודע מה גרם לזה משני הדברים - אבל אח"כ היו לי כמה חודשים של צפצופי אוזניים גם במצבים רועשים.
באיזשהו שלב כבר לא ידעתי אם אני מדמיין או שומע באמת. לא הצלחתי לישון בלילה, הכנסתי את עצמי לסרטים שאני נהיה חירש, הלכתי לרופאים, תרופת סבתא...
בסוף אחרי ששאלתי חברים הגעתי למסקנה שזה נורמאלי לגמרי ומאז הכל חזר לשגרה.
הבנתי שאני יותר רגיש לעוצמות בהופעות ופאבים.
קניתי אטמים (של ER נראה לי) ב8$ שאמורים להנמיך ב15db לינראית (כמובן שבפועל הם פוגעים בגבוהים).
אני משתמש בהם באופן קבוע בהגברות שאני עובד ובמקומות שלפי האוזן שלי אני מרגיש שזה מוגזם.
אז כן, לפעמים אני נראה כמו יצור, אבל אני מעדיף לשתות בירה בלי להרגיש אח"כ שאנסו לי את האוזן.
דרך אגב, בגלל שההשפעה של האטמים פחותה על תחום הדיבור, אני שומע דווקה יותר טוב את החברים סביבי במקומות רועשים.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 06 אפר',11 17:44   
כרגיל, עבור על הודעות קודמות בענין זה, בדיקות, אזהרות ובחינה עצמית.
אפשר שזה טינטון אורגני או בעיה מצטברת בתוך האוזן שיוצרת תוצאה דומה. לעתים היא זמנית ונעלמת, ואלה הכמעט קבועות (רעשי גוף, אוויר וכו') לרוב נעלמים כאשר מפסיקים לדאוג ולשים לב אליהם.
בכל מקרה בדיקה אצל רופא. עשוי לשלול ו/או להרגיע או להפנות הלאה.
שוב: סיבות יכולות לבוא לאו דווקא מעוצמות יתר (ואלה בכל מקרה מסוכנות והרסניות ללא חזור!) אלא גם מבעיות וסקולריות (כלי דם לדוגמה).
הודעה פורסם: רביעי 06 אפר',11 19:29   
לי גם יש 12K קבוע

לקח לי חמש שנים של מחקרים וקריאה של מאמרים,
אפילו שאלתי נוירולוג והגעתי עד למומחה עולמי מהולנד,
והוא אמר שזה ה"רעש עבודה של המוח".

סתאם....אין לי מושג מה זה ,אבל נכון שזה נשמע כמו הסבר הגיוני?
הודעה פורסם: רביעי 06 אפר',11 22:15   
תודה על התשובות הרגעתם אותי קצת.

האם צריך ללכת לרופא אף אוזן גרון או למישהו אחר, ראובן, הזכרת שזה יכול גם להגרם מבעיות גופניות אחרות ?

מצחיק אם בסוף זה יתגלה כקיים רק בגלל שאני שם לב לזה #biggrin
shaharv
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 07 אפר',11 01:18   
ציטוט:

והוא אמר שזה ה"רעש עבודה של המוח".

צחוק צחוק, לא יודע איפה קראתי את זה ולא יודע כמה זה (או הזכרון שלי) אמין, אבל אומרים שבחדר אן-אקואי מבודד לחלוטין ניתן לשמוע שני רעשים - נמוך וגבוה.
הנמוך הוא זרימת הדם והשני מגיע מהזרם החשמלי בנוירוטרנסמיטרים או משהו כזה

אם מישהו מוצא קישור לקשקוש הזה שלי או יודע יותר טוב אני אשמח
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 07 אפר',11 06:50   
בזמנו סיפרתי על תא כזה שבנינו עבור מכון וייצמן, כשישבת בתוכו היית חוטף פאניקה מהלמות הלב שפתאום נשמעה... רעשי גוף קיימים כל הזמן (מספיק להניח את האוזן על בטן של מישהו..), ולאחר מחקרים עקשניים יותר בנושא סיבות לטינטון אצל כאלה שלאו דווקא קשורים למוסיקה ועוצמה, הוכח שאפילו זרימת דם באזור הקרוב לאוזן עשויה להתקבל כרחש במוח. בזמנו הזכרתי כאן מקרה של חסימת טרשתית בכלי דם קרוב, שיצרה, בדומה לאשד או כל מחסום אחר בנהר זורם) את הרעש שחלק שומעים בראש, גבוה, למעשה מורכב משלל צפצופים המתחברים למעין רעש. במקרה ההוא סריקה אימתה זאת, הפלאק הוסר וזה עבר. לכן אני שואל לפעמים אם זה נשמע פועם (בקצב הלב) או משנה עוצמה/אופי בהזזה הראש לצדדים.
יש להבחין בין רעש שמקורו בגירויים מבחוץ, לזה שהנוצר מעיוות שערות החישה (התכופפו מבלי יכולת לחזור), ובעיות בהולכה עצבית לבין פענוח ותחושה של צליל שיש במוח, כי הלא גם בחלום אנחנו יכולים "לשמוע" שיר...
הודעה פורסם: חמישי 07 אפר',11 09:13   
עכשיו ברצינות

אני גם שומע את הטינטונים,לעיתים יותר,לעיתים פחות.
לפעמים זה אכן מצב של עצב שמשהו לוחץ עליו,
אולי שרירי צוואר תפוסים או כל מני דברים מהסוג הזה.

אני מכיר כשלושה דברים שעשויים לעזור:
כירופרקטיקה(גיסי מומחה,אם תרצה אפנה אותך אליו).
מסאג'
קרניו סקראל-טיפול ייחודי בזרימת הדם, מן סוג של שיאצו לראש...
בכל מקרה טיפלה בי מקסימה אחת בשם אפרת עקיבא, מגדרה.

חוצמזה עשיתי אטמי אוזניים מיוחדים למוזיקאים ב"אדוט" וזה עוזר.
רק בריאות
הודעה פורסם: חמישי 07 אפר',11 10:27   
ציטוט:
יש להבחין בין רעש שמקורו בגירויים מבחוץ, לזה שהנוצר מעיוות שערות החישה (התכופפו מבלי יכולת לחזור), ובעיות בהולכה עצבית לבין פענוח ותחושה של צליל שיש במוח, כי הלא גם בחלום אנחנו יכולים "לשמוע" שיר...

האמת שהשמיעה והפענוח מתרחשים ב-3 מערכות פיזיולוגיות מרכזיות.

המערכת הפריפריאלית (כל המכניקה מהאוזן החיצונית עד לשעות החישה), מערכת הקידוד בגזע המוח (מעצב השמע, דרך הסופריור-אוליברי-קומפלקס ועד לאינפיריור-קולוקיולוס) ומערכת הפענות במוח (הקורטקס השמיעתי).

המערכת הראשונה אכן תוטרג מגירויים חיצוניים (פיסיקאליים) או מניוון מכאני של המערכות הפיזיולוגיות.

"רעשים" תפישתיים עשויים לנבוע מבעיה בקידוד בגזע המוח (יש שם מנגנונים מטורפים לגמרי - אני עכשיו בונה מודל ממוחשב של המערכות האלה...) או בעיה בפענוח, אבל כדאי להבדיל בין שני המקרים, שכן הראשון אינסטינקטיבי לחלוטין, והשני "פסיכולוגי" לחלוטין.

להערכתי (או ניחושי, מכיוון שמעולם לא עסקתי במערכות האלה בהיבטים של טנטון), עניינים כאלה יכולים להיות פועל יוצא גם של כשל מכאני (במערכת הפריפריאלית), גם של כשל הולכתי או קידוד (בגזע המוח) וגם פסיכולוגיים.

ה"תריי זוזיי" שלי... #smile
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בריאות

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון