פורסם: ראשון 17 אפר',11 22:35
שלום לכל חברי אקט וחג שמח.
רציתי לשתף אותכם בנוגע לכמה לתובנות שהגעתי אליהם במהלך החודש האחרון.
קודם כל הרשו להציג לי את עצמי, שמי משה אני יוצר מוזיקה אלקטרונית כבר 6 שנים, תאמת שמה שהוביל אותי למה שאני יודע עד היום היה הרצון ללמוד וכל הזמן להתפתח ולא לעצור ואף פעם לא לעמוד במקום, תמיד מצאתי דרך איך להתקדם. לפני כשנתיים וחצי נכנסתי לעולם הסינתזה התחלתי מסינטיסייזרים פשוטים וכיום אני עובד עם סינטיסייזרים יותר מתקדמים כגון: massive,zebra fm8,z3ta,sylenth1,surge'.Komplexer כל אחד מהם איכותי ונשמע ממש טוב ובאמת הייתה תקופה שאמרתי לעצמי שכל עוד יש לי אותם אני מרגיש לא מוגבל ומאוד שלם מבחינת היכולות שלהם, אך לאחרונה שמעתי באמת שיש כל כך הרבה טכניקות נוספות של סינתזה שאני רוצה לנסות ואני פשוט מוגבל רוב הסינטיסייזרים הללו הינם חיסוריים למעט FM8(מאפנן תדר) וZEBA שהוא חצי מודולרי אך לא לגמרי גמיש כמו סינטי מודולרי אמיתי דוגמת "המודולר 3" של CREAM WARE באמת שאני רוצה להתקדם אך אין ברשותי סינט ברמה שלו, חשבתי על ריאקטור של NI אך דיברתי עם חבר שאמר לי שלא כל כך כדאי ללמוד אותו כי הוא סוג של סינט מודולרי מתחכם ולא נשמע כזה להיט, לא מזמן נתקלתי בVAZ MODULAR 3 באמת שהוא נשמע דיי טוב לטעמי והחלטתי שאני רוצה להיכנס לעולם הסינתזה המודולרית דרך הסינטיסייזר הזה.
השאלה היא מאיפה להתחיל מאיפה אפשר לשאוב מידע בנוגע לכל רכיב ורכיב שממנו אני בונה סינט או אפקט. מצאתי מדריכים של "המודולר 3" השאלה היא אם דרכם אוכל להבין איך הדברים עובדים וכך להצליח ליישם ולבנות סינטים או אפקטים על הVAZ.
אשמח או תוכלו לתרום לי מהידע שלכם וכן האם אתם יודעים היכן למצוא דוגמאות של מודולים שונים של סינטים ואפקטים (לדוגמה וקודר).
תודה מראש לעוזרים.
פורסם: ראשון 17 אפר',11 23:01
האם שקלת ללכת לכיוון של חומרה ?
אם כן אז אתה יכול להתחיל לבנות לך דופלר, אין יותר טוב מללמוד דרך הידיים ואני לא מתכוון לשימוש בעכבר.
אם אתה באמת אוהב את זה ורוצה ללמוד עוד ועוד, זה הכיוון שאני הייתי בוחר בו.
בהצלחה תומר.
פורסם: ראשון 17 אפר',11 23:22
בתור התחלה הייתי מאוד ממליץ שתנסה את הדמו של נורד מודולר שאתה יכול להוריד חינם.
תאמין לי שניסיתי את כל המודולרים והיא הכי פשוטה וידידותית ואיתה תוציא סינוס ראשון הכי מהר : )
כל האפשרויות פתוחות מבחינת להשתגע ולהתנסות בעולם הזה והסאונד פשוט מעולה.
חסרונות:
*התוכנה היא מונופונית (אין אקורדים)
*אין אפשרות לחווט מידי לתוכה מה שאומר שאתה לא יכול לשלוח תפקידי מידי מקיובייס וכאלה
**אתה יכול לנגן צלילים ולהקליט אותם כסמפלים לקיובייס ע"י חיווט בכרטיס קול
----אני ממליץ עליה רק כמעבדה לסאונד ולמידה.
עם תרצה להיסתבך יותר תמיד יש את המוג מודולר של ארטוריה או כל הראקטור וכאלה
בהצלחה
פורסם: שישי 22 אפר',11 22:45
אני אוהב מאוד ה tassman, תוכנת מודולר שנשמעת ממש טוב, וחזקה בפיזיקל מודולינג, החיסרון היחידי אולי הוא צריכת ה cpu הגבוהה אבל זה נכון לגבי הרבה מודולרים מבוססי תוכנה.
העניין הוא להתחיל מאיפשהו, תמיד יהיה לך מה ללמוד בתחום הסינטזה, זה כל הכייף.
פורסם: שישי 17 יונ',11 13:44
אין כמו ללמוד את סינטאדיט זאת הדרך הכי טובה להבנה של כל העסק....אבל אין מה לעשות בשביל להבין סינטזה בצורה הכי טובה צריך ללמוד הנדסת חשמל ולהתמחות בתחום. ככל שידוע לי אני לא חושב שיש פה בארץ התמחות בסינטזה בתחום הסאונד כחלק מלימודי הנדסת חשמל.
בכל מקרה מה שבטוח שכרוכה בזה הרבה מאוד מתמטיקה