Act Compatible
פורסם: רביעי 25 מאי,11 07:31
נהפוך הוא, דגמים מסוימים של נוימן עם דיאפרגמה רחבה יהיו "רגישים" פחות ממיקרופון עם דיאפרגמה קטנה.
ודווקא ההבדל המשמעותי בין נוימן (או שפס או dpa או חברות שורה ראשונה אחרות) לבין מקרופונים זולים יחסית הוא בעיקר באופן שבו הם צובעים את ה- Off Axix Response, כלומר את ההחזרים בחדר שנכנסים מחוץ לציר הקליטה הרשמי של המיקרופון.
אני דווקא הייתי מנסה לשים יד על הנוימן הזול (103) ובודק את החדש הזול (102 כמדומני) שלא שמעתי אבל נראה מבטיח.
ה- Shure Beta 87 הוא אחד האהובים עלי באופן אישי, אבל להופעות.. יש לו סאונד מאוד "אגרסיבי" וחד, הוא מעולה להוציא שירה "לפנים" בהופעות עם זמרים בעלי מנעד נמוך.
ואין ספק שטיפול מינימלי ביותר בחדר יתן לך את השיפור המשמעותי ביותר, יותר מכל מיקרופון..
ועם זה רק להקלטות שירה והחדר לא משמש רק כאולפן ולכן אתה לא יכול לטפל בו אקוסטית, אז הייתי פורס שמיכות לפני כל הקלטה כדי לרכך החזרים לפחות.
פורסם: רביעי 25 מאי,11 12:40
לאחרונה יצא לי לעבוד עם נוימן 104 שהוא המקבילה לשור SM87, קונדנסר לשירה על במה. הסאונד היה יפה אבל לא היתי ממליץ עליו לעבודת אולפן. למרות שהמילה "קונדנסר" מופיעה ליד השם אין זה מיקרופון שירה ו/או כלי נגינה המתאים מחוץ לבמה. ד"א גם על הבמה הוא היה בעיתי ביותר ולקח מסביבו הרבה מאד מהבמה. המסקנה האישית שלי = מיקרופון עם סאונד טוב שמתאים לבמות שקטות וממש לא עובד על במה בחדר בעיתי או עם מוניטורים בסגנון תיאטרון תמונה...
האלקטרו וויס - אם נדלקת תקנה לא משנה מה שאנחנו נגיד כאן. אישור כבר לא קיבלת ממילא. זה מיקרופון עם סאונד מוגבל והעיצוב לא משנה את העובדה. נראה מדליק, נשמע בהחלט ככה ככה.
לאולפן בחר קונדנסר אולפני. יש מבחר גדול של מיקרופונים טובים בכל רמות המחירים. לא תמיד יקר הוא המתאים ביותר ויש הרבה מציאות. אתה יכול להגביל עצמך לסטנדרט הנמוך בסגנון בהרינגר ודומיהם או להתחיל לחשוב קצת יותר מעלה. ממה שראיתי עד עכשיו יש הרבה שמתחילים נמוך (סתם סקיצות לתלמידים, דמואים לחברים, הקלטות לילדים ושאר ירקות) ונשארים נמוך... חבל שלא כמו במבצע סבתא תתחיל הכי גבוה ואז תעלה
פורסם: רביעי 25 מאי,11 12:46
לטווח הקרוב שים פופר כמו כולם ואל תקנה מראש מיקרופון שיגביל אותך רק לטווח הקרוב
ואם החדר לא מטופל אז טפל בו