תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 21:55
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
בקשת עזרה בטיפול אקוסטי לחדר והתייעצות בנוגע לספוגים
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (105) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  EvilPizza  
בקשת עזרה בטיפול אקוסטי לחדר והתייעצות בנוגע לספוגים
הודעה פורסם: שישי 26 אוג',11 00:20   
אהלן חברים, חדש פה בפורום #smile
האם למישהו כאן יש נסיון ו\או דעה מגובשת לגבי הספוגים האקוסטיים של חברת גולמט ?

אני רוצה לטפל אקוסטית באולפן הביתי שלי , ותחילה תכננתי להשתמש בספוגים של אורלקס אבל, לצערי עקב מחירי משלוח לא שפויים המחיר בארץ כפול מהמחיר בחול.
לאחרונה התחלתי לחקור אופציות ישראליות, ותהיתי אם מישהו יוכל לשפוך לי קצת אור על אותן חברות שפועלות בארץ. פשוט יש כ'כ הרבה רמאים בתחום האקוסטיקה בארץ ולא מעט רמאים שמוכרים ספוגים עשויים פוליאוריטן ולא מלמין כמו אורלקס, ויקוסטיקס וכו.. שהדמיון היחיד הוא הצורה ולא הספיגה.

האם לדעתכם 2500-3000 ש''ח זה תקציב שפוי לטיפול אקוסטי של חדר במידות של:
270 ס''מ רוחב
360 ס''מ אורך
260 ס''מ גובהה
אני מאמין ש 24-26 לוחות סופגים ו8 מלכודות בס יספיקו.
מה שכן, גולמט מציגים תוצאות בדיקה אקוסטית של הלוחות הסופגים שלהם שמזכירות לא מעט את הלוחות של ויקוסטיקס.

תודה רבה מראש לעוזרים
Vintage
נציג עסק/מוסד/שירות
הודעה פורסם: שישי 26 אוג',11 08:23   
הספוגים שגולמט מוכר הם מאותו מפעל שאני מייצר
אל תקנה סתם לוחות בלי לקבל יעוץ, אתה עלול למצוא
את עצמך זורק כסף בחינם, לצערי אני נתקל בתופעה זו
לא מעט.
הודעה פורסם: שישי 26 אוג',11 09:45   
+1? שלא תתקע בסוף עם ספוגים שלא עושים את העבודה אחרי שהבנת שצריך בכלל טיפול אחר לגמרי
  EvilPizza  
הודעה פורסם: שישי 26 אוג',11 11:11   
אוקיי, אז אני אראה לכם מה חשבתי לעשות, ואשמח אם תתנו לי משוב #smile
כל הפרטים הרלוונטיים:
מידות החדר-
גובהה: 260 ס''מ
אורך: 360 ס''מ
רוחב: 270 ס''מ

קירות ותקרה מבטון יצוק
רצפה, אריחי שיש אבל יש שטיח עבה שמכסה 80% משטח הרצפה.
מטרה (חדר בקרה, סטודיו, וכו'): חדר פרויקט
מערכת שמע (רמקולים): מוניטורים DS5 של רולנד, 5'
סביבת החדר (מגורים, כפרי, מסחרי כו'): מגורים, ממ''ד
האם החדר טופל? איך? טיפול בסיס של וילון ושטיחים.

בעיות אקוסטיות:
1) הד
2) סלאפ בק, מעין צלצול של הגבוהים במחיאת כף
3) בס לא עמום ולא מובן, במיוחד בין 30-100 הרץ יש תופעה של (פידבק?)

שרטוט - הערה, השולחן והמוניטורים כבר לא צמודים לקיר

לפני אקוסטיקה הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא

אחרי אקוסטיקה: כחול = וילון , אדום = מלכודות בס , ירוק = לוחות סופגים, ירוק ללא מילוי בתוך המשבצת = סופגים על התקרה.

עמדת המיקס - שוב, היא קצת הורחקה מהקיר

קיר שמאלי - וילון זמני, הוא יוחלף בבד הרבה יותר עבה

קיר ימני -

תקרה -

ואחרון חביב , קיר אחורי- ספה אמורה להיכנס בחלל שבין הדלת לקיר

תודה מראש #thumbsup
gusti
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 26 אוג',11 11:46   
הארה קטנה ולא בקשר לאקוסטיקה ,

אני לא יודע בדיוק מה הגובה שלך כשאתה יושב ביחס למוניטורים שראיתי בתמונה ,
לפי מה שלמדתי אז חשוב שהמיקום של המוניטורים יהיה בגובה שהבאס של המוניטור יהיה בערך בגובה החזה קצת פלוס שלך ...
שים לב לזה כי גם זה נתון שגורם לאנשים " לאבד " תדרים .. גם בחדרים מטופלים אקוסטית ..
חוץ מזה השירטוט של החדר עם התכנון האקוסטי נראה סביר למדי #thumbsup אני לא מומחה אקוסטיקה אבל אם תיישם את השרטוט אני מאמין שעם הזמן כשתתרגל לחדר (המטופל) אתה תגיע לתוצאות מעולות ..
ראיתי חדרים אקוסטיים שמקצוענים בנו וזה נראה פחות או יותר זהה .. אומנם הנתונים בין כל חדר שונים לגמרי אם יורדים לפרטי פרטים אבל אם אתה לא מתכוון להפוך את החדר הזה לאולפן הקלטות מסחרי אני מאמין שזה יספיק לך מאוד .

בבית הקודם שגרתי בו בניתי אקוסטיקה בעצמי והייתי מרוצה מהתוצאות היום האולפן שאני נמצא בו שונה לגמרי מהקודם וקניתי ספוגים שלא כמו בחדר הקודם שזה היה מחומרי בניה שונים .. ואחרי תקופה שהתרגלתי לחדר הזה גם פה אני מבסוט מהתוצאות ..
בכל חדר אקוסטי שבו תעבוד , יקח לך זמן להתרגל אליו בדיוק כמו לזמן הזה שמתרגלים למוניטורים .. תשמע הרבה מוזיקה של אומנים שאתה אוהב ושל סאונד שאליו אתה רוצה להגיע באותו חדר אקוסטי שלך ואז האוזניים שלך יתאזנו לפי החדר הזה ... זאת דעתי , אנחנו מתאימים את עצמנו לסביבה .. גם מבחינת חושים

בהצלחה !
הודעה פורסם: שישי 26 אוג',11 11:58   
אני כמובן אשאיר את התשובות המקצועיות למקצוענים, אבל נראה לי שבהתחשב בזה שזה ממ"ד, אתה מכוון יותר לספיגה של תדרים גבוהים במצב שדווקא רוב הבעיות קיימות בתדרים הנמוכים. ספוג "אקוסטי" לא מיועד לטפל בנמוכים.

בנוסף, יש צורך לטפל בהחזרים ראשוניים שמוחזרים מהקיר הצדדי לנקודת השמיעה (איפה שבצד שמאל יש חלון - שכנראה ייצטרך להיות מוסתר ע"י ספיגה.

אני הייתי מרחיק עוד קצת את המוניטורים מהקיר הקדמי. לפחות 30 ס"מ (ובהתאם את השולחן ונקודת השמיעה). יש לך מקום בשביל זה אז למה לא..
  EvilPizza  
הודעה פורסם: שישי 26 אוג',11 11:58   
אהלן, תודה רבה על התגובה #smile

לגבי הגובה, לפי ידיעתי אני אמור ליצור משולש שווה צלעות עם המוניטורים כאשר אני נמצא בגובהה האוזניים עם האלמנט. מה שכן אני בחור יחסית גבוה (186-7) , אז הגובה של המוניטורים יוצא פחות או יותר בגובה האוזניים שלי אפילו קצת מתחת תלוי איך אני יושב.

אין שיגעונות גדולה בנוגע להפוך את האולפן למסחרי , הוא בעיקר בשבילי.

תשובה לshtik

ברור לי לחלוטין שספוג אקוסטי לא סופג את התדרים הנמוכים, בגלל זה הצבתי מלכודות בס בצדדים. נק' החזר ראשונה בדקתי עם מראה כנגד לקיר ולמזלי מכיוון שהמוניטורים בזווית נק' ההחזר הראשון של המוניטור הימני נמצאתי על הקיר השמאלי אחרי החלון ככה שאני יכול להציב שם ספוג (ובשרטוט גם הצבתי).

לגבי ההרחקה, הרחקתי את המוניטורים בערך 20-25 ס''מ מהקיר.
JS
נציג עסק/מוסד/שירות
ספוג אקוסטי מרסן תדרים נמוכים
הודעה פורסם: שישי 26 אוג',11 13:49   
ציטוט:
ברור לי לחלוטין שספוג אקוסטי לא סופג את התדרים הנמוכים,

השורה המצוטטת מעלה אינה נכונה כמובן. יעילות הספוג האקוסטי האיכותי אינה מוטלת בספק והוא יעיל יותר או שווה לצמר זכוכית או לחומרים נקבוביים אחרים. יכולת הריסון של תדר נמוך כרוכה, בין היתר, בשטח המרחבי ובעומק הספוג. ספוג 50מ"מ מהונדס למטרות אקוסטיקה אמנם אינו מרסן תדר נמוך ביעילות אולם אותו ספוג אקוסטי בעובי 600מ"מ מרסן תדר נמוך עד 50Hz!
איננו מדברים כמובן בספוג המיועד לריפוד ספסלים וספות אלא בספוג שפותח במיוחד למטרות אקוסטיקה, מיוצר על ידי יצרן מוכר, הוא בעל מקדמי בליעה/ריסון ידועים וכמובן בעל יעילות מוכחת שנמדדה במעבדה חיצונית בלתי תלויה. בישראל כמו בישראל רוב נתוני המוצרים האקוסטיים בסביבת המסחר הידועה בשמה "בשוק" מומצאים במקום על ידי אנשי מכירות שולפי נתונים ללא ביסוס ואינם נתמכים על ידי יועצי אקוסטיקה העומדים מאחורי הצהרותיהם לאחר שבדקו ווידאו את אמיתותם. וכמובן נתונים ממוצעים אינם מספקים את התמונה האמיתית ויש לבדוק את ביצועי הספוג בתדר או תחום תדרים ידוע. טבלה שכזו לדוגמא אפשר למצוא באתר Auralex והיא פתוחה לעיונו של כל אחד.

אם כבר הוזכרה Auralex Acoustics בשרשרת זו ניראה לי כי חבילה מסוג Project2 גם תענה על צרכיך וגם תהיה בסביבת התקציב.
הודעה פורסם: שישי 26 אוג',11 14:10   
אכן שאני רואה את המשפט שלי מחוץ לקונטקסט אני מודה שאפשר בקלות להתבלבל, אני דברתי על הלוחות הסופגים שהם בעובי של 5 ס''מ ולפי הטבלה הם לא סופגים מתחת ל100 הרץ.
אכן ניסוח שגוי שלי , ולא התכוונתי לכתוב ספוגים אקוסטיים.

פרוייקט 2 עולה בארץ 4000 ש''ח
אותה כמות ספוגים למטרות זהות מגולמט עולה בערך חצי
JS
נציג עסק/מוסד/שירות
תפוזים לימונים וסלט פירות
הודעה פורסם: שישי 26 אוג',11 14:31   
כדי שהשרשרת לא תהפוך לדיון פרטי ולשם העשרת הדיון על הקורא לשים לב להפרשי הביצועים בין החומרים בעובי 50מ"מ שהוזכרו בשרשרת זו עד כה. הטבלאות נמצאות על האינטרנט, ההשוואה ניתנת לחזרה על ידי כל אחד מול מחשבו ומסכו.
בתדר הקריטי של 500 הרץ, 0.32 בחומר הזול, 0.91 בחומר היקר. בתדר 250 הרץ 0.13 בחומר הזול מול 0.31 בחומר היקר, בתדר 1000 הרץ הכל כך קריטי 0.69 בחומר זול מול 1.05 בחומר היקר וכן הלאה והלאה ובממוצע 300% הפרש בביצועים! אתה אולי משלם יותר אבל גם מקבל הרבה יותר...
אלוהים נמצא ממש אבל ממש בפרטים הקטנים.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון