תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 12:30
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
לופר
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  clarnibass  
לופר
הודעה פורסם: שלישי 13 ספט',11 13:42   
אנחנו (שני אנשים) רוצים לקנות לופר ולהתחלק בו. מצאתי לופרים של בומרנג, בוס, ליין 6 ודיג'יטק. קראתי הרבה ספקס וראיתי ביוטיוב וכו' אבל יש דברים שלא לגמרי הצלחתי להבין.

נראה שרק ללופרים Boss RC-30, DigiTech JamMan Stereo או Line 6 JM4 יש כניסת XLR (לא ברור אם הג'אמן נותן פאנטום... מישהו יודע? אני משער שכן). זה קריטי כי אחד הכלים שבשבילו הלופר הוא ויולה עם קונדנסר (השני הוא קלרינט עם פיקאפ חיבור PL רגיל כמו של גיטרה).

הבנתי שהבוס הוא שני "ערוצים" זאת אומרת שני לופים עצמאיים. לא הצלחתי להבין אם אפשרי שכל ערוץ יהיה עצמאי גם מבחינת זמן, זאת אומרת מושמעים כל אחד לחוד או שניהם ביחד אבל כל אחד מהם מתחיל ונגמר בזמן אחד...? אני משער שאפשר להקליט אל כל אחד ולהתעסק איתו בלי קשר אם הערוץ השני משמיע או לא?
אם אני מבין הדיג'יטק הוא ערוץ אחד גם בדגם סטריאו?

נראה שהקו 6 ממש מיועד לגיטריסטים (זאת אומרת עוד יותר מהאחרים, כי בעצם כולם ככה) ויש לו מלא לופים של תופים ושירים לליווי, משהו שאנחנו לא צריכים. לאחרים גם יש כאלה (חוץ מלבומרנג) אבל פחות...

שני דברים עיקריים שמצאתי...

לכל לופר יש זמן מקסימום. מה בעצם הזמן הזה אומר? נגיד לבומרנג זה בערך 8 דקות (או בערך 17 באיכות פחות טוב פי שניים), לדיג'י 35 דקות (לא כולל תוספת עם כרטיס) ולבוס 3 שעות. האם זה הסך הכול שמוקלט, או כל לופ בנפרד? זאת אומרת האם כל "שכבה" נחשבת לזמן נוסף או רק כל "גוש"?

הדבר הכי בעייתי שקראתי על הבוס הוא שיש דיליי במעבר בין לופים של בערך 1/4 שנייה. זה נשמע נוראי (http://looperpedalreviews.com/boss-rc-30-loop-station)... אני משער שהכוונה למעבר בין שני הטראקים...? אבל בעצם הם מזכירים שלושה "חלקים" אז אולי הכוונה ללופים שמוקלטים מראש לזיכרון?

בקיצור... ככל שקראתי יותר פחות ידעתי מה אני רוצה... #smile

עזרה...?!

תודה #smile
הודעה פורסם: שלישי 13 ספט',11 19:35   
אני ממליץ לך להוריד את המדריך למשתמש של כל המכשירים שבדקת - הם יפתרו לך את רוב השאלות.

אני משתמש ב rc-3 אז אני יכול לעהות רק על חלק מהדברים שבהם הוא זהה לאחיו הגדול:
זמן ההקלטה הוא עבור סך כל ה"מידע". כל הקלטה נוספת לא גורעת מהזכרון הזמין בצורה משמעותית כי הוא מוקלטת על הלופ שכבר הוקלט.

לגבי ההנחות שלך על הערוצים ב-rc-30, אתה צודק.

הכוונה בדיליי הוא בין שני לופים שמוקלטים במקומות זכרון שונים - למשל מעבר בין לום במקום 3 למקום 4.
לRC-3 יצא עדכון קושחה, לא כתוב בשום מקום מה הוא מעדכן אבל יכול להיות שהוא טיפל גם בנושא הזה כי אני חושב שאני שומע שיפור וגם ראיתי תגובות של בוס שהם מודעים לנושא.
אני מניח שיצא גם עדכון לrc-30 ואם לא, הסיכוי שייצא משהו שיפתור את הבעיה די גדול.
  clarnibass  
הודעה פורסם: רביעי 14 ספט',11 09:46   
תודה רבה. קראתי חלק מהמנואלים ואקרא את השאר, זה באמת עזר וענה על כמה שאלות. מצאתי גם עוד לופר של אלקטרו הרמוניx שיכול להיות אופציה. הבנתי את עניין הדיליי בבוס ואני עדיין לא בטוח אם זה משנה או לא אז אני אחשוב על זה (יכול להיות שאני לא אשתמש במעבר בין שמורים בלייב אף פעם).

רק עוד כמה שאלות שלא ברורות לי מהמנואל. אני לא בטוח אם הRC-3 זהה בעניין הזה לRC-30 אבל נראה לי שכן.

1. אני מבין שלחיצה אחת (במקרה של הRC-30 על הפדל השמאלי, בRC-3 על הפדל) מתחילה להקליט לופ. לחיצה נוספת מסיימת את הלופ ומתחילה להקליט אוברדאב. עוד לחיצה מסיימת את האוברדאב ומעבירה למצב של רק השמעה. כן?

2. בהנחה שזה נכון, אם אני מסיים את ההקלטה הראשונית ואז רוצה לעבור למצב של השמעה אני צריך ללחוץ פעמיים ובעצם יוצר עוד לופ ממש קצרצר? זאת אומרת בין הזמן שסיימתי את ההקלטה ובין הזמן שעברתי ממצב אוברדאב למצב השמעה.
במקרה כזה, נניח שאני לא רוצה עוד לופ קצרצר כזה, אני צריך לשים לב לא להקליט עוד משהו ברגע הזה, כן?

3. אחרי שיש לי לופ ראשוני ואני מתחיל להוסיף אוברדאבים, האם כל לחיצה מסיימת לופ/אוברדאב ומעבירה למצב של השמעה? זאת אומרת אם אני רוצה להוסיף עוד אוברדאבים אני פשוט משאיר במצב הזה ואם אני לוחץ שוב אני יכול לנגן בלי שזה יוקלט ללופ, כן?

4. בהנחה שהתשובה ל3 היא כן, רק באוברדאב הראשון קיים עניין הלופ הקצרצר. קראתי שאפשר לשנות בין מצב rec-od-play למצב re-play-od ואני משער שזאת הסיבה? אז זה תלוי אם בסיום הלופ הראשון אני רוצה ישר להוסיף עוד לופ או לנגן בלי שזה יוקלט, כן?

או שאני מפספס משהו?

תודה
הודעה פורסם: רביעי 14 ספט',11 11:53   
יאללה נית מספיק לחפור לך תבדוק אותם וזהו.

http://layerzmusic.bandcamp.com/

http://www.youtube.com/user/albalak
  clarnibass  
הודעה פורסם: רביעי 14 ספט',11 12:33   
רעיון טוב #smile
הודעה פורסם: רביעי 14 ספט',11 14:01   
סתם שאלה - שקלת אופציה של תוכנה, נניח אבלטון לייב על נייד ופדל שליטה מידי? יתן לך אפשרויות בלתי מוגבלות (כמעט)
arch23
הודעה פורסם: רביעי 14 ספט',11 19:55   
1. נכון. אפשר לשנות את סדר לצורה שבה זה עבד ב-RC-2 - הקלטה-השמעה-אוברדאב.
2. בגדול זה נכון. זה לא קשה מהנסיון שלי. שינוי הסדר שהזכרתי למעלה יכול לעזור.
3. בדיוק.
4. לא הבנתי את השאלה...
  clarnibass  
הודעה פורסם: חמישי 22 ספט',11 12:18   
תודה. הסתדרתי עם הלופרים בסופו של דבר.

ארץ', ענית גם על 4 בלי ששמת לב #smile

מנדלה, חשבתי על זה אבל החלטתי שאני לא רוצה להשתמש בלפטופ+כרטיס קול+להתעסק עם העכבר או איזה סוג של שליטה עם עוד מכשיר וכו'. אולי פעם...
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון