תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 11:36
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
רעשים בפדל ווה ווה
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
  Gibson  
רעשים בפדל ווה ווה
הודעה פורסם: חמישי 10 אוק',02 00:10   
שלום לכולם. היום קיבלתי פדל ווה ווה מהורי שחזרו מארה"ב. הפדל הוא של חברת Fulltone ןהדגם הוא Clyde Deluxe Wha.
פדל מצוין עם סאונד מעולה, עם כפתור ווליום + 3 מצבי ווה + נורית בקרה, בקיצור, מה אני אגיד, פדל סוף העולם. עד היום השתמשתי בפדל ווה ווה של חברת Vox שעדיין נמצא אצלי. עד כה הכל טוב. ואז התחילה הבעיה. כל הזמן שבדקתי את הפדל, הייתי מחובר אליו ישירות עם הגיטרה וממנו ישר למגבר. ברגע שחיברתי את הפדל לשרשרת האפקטים שלי התחיל המהום מעצבן וחזק מאד.
לאחר בדיקות רבות שעשיתי כולל השוואה של סוללה מול שנאי הגעתי למסקנה הבאה: הפדל, בין אם הוא מחובר מהגיטרה ישירות למגבר או לשרשרת האפקטים,
מרעיש ברגע שאני מקרב אותו לשנאי כלשהוא, גם אם זה לא השנאי של האפקטים :???: . יש לציין שהפדל שקט לחלוטין כאשר הוא כבוי. הוא מרעיש רק כאשר הוא דלוק. דיברתי בטלפון עם Mike Fuller שהוא בעצם נשיא החברה והוא אמר לי לנסות לעטוף בנייר כסף את ה-INDUCTOR שאני ממש לא יודע איך החלק הזה נקרא בעברית. בכל אופן, זה עיגול מצופה פלסטיק שחור הנמצא על לוח האלקטרוניקהאותו עטפתי בנייר כסף אך ללא הועיל. בסופו של דבר הוא אמר לי שאם הפדל שקט כאשר הוא רחוק מהשנאי (בין אם הוא מחובר אליו ובין אם יש לו סוללה) אז הוא לא יכול לעזור לי. הוא אמר גם שאם אני אשתמש בשנאי מקצועי של חברת Voodoo Lab אז לא יהיה הרעש הזה. אני ממש לא יודע מה לעשות. אני משתמש בשני שנאים מיוצבים 1200ma כל אחד והם ממש טובים.
עושים את העבודה בשקט. אני לא חושב שהשנאים שלי הם הבעיה. כשאני מחבר את פדל הווה ווה של VOX אין שום רעש והכל טוב ויפה.
חבל לי מאד כי מבחינת סאונד הפדל Fulltone הרבה יותר טוב מה-VOX והייתי מאד רוצה להשתמש בו אך אני חייב לפתור את הבעיה הזו. לא נתקלתי בה אף פעם.
האם מישהו נתקל בבעיה זו בעבר ופתר אותה?
Insomniac
הודעה פורסם: חמישי 10 אוק',02 08:23   
למען האמת -כן! בוודאי, אני חושב שרוב מי שעבד עם פדלים בודדים נתקל בבעיה (המאוד פתירה דרך-אגב) הזו. אגב, נכתב על זה בפורום גיטרות בעבר, שווה הצצה. בכל אופן ישנם כמה משתנים:
1. מיקופ הפדל בשרשרת - לפדלי וואה-וואה למיניהם יש נטייה להיות מאוד רגישים מבחינת מיקום בשרשרת. לדוגמא: בזמנו, עבדתי עם קריי בייבי (היום אני עובד עם VOX ומרוצה ממנה עד מאוד בעיקר מאז שסידרתי לה חיבור לשנאי) שהרעישה לי אימים בכל פעם שהפעלתי אותה. התחלתי לשחק עם מיקום השרשרת וגיליתי שבמידה ואני ממקם את הפדל לפני הדיסטורשנים הוא לא מרעיש.
2. השנאים טובים ואיכותיים? מצויין - זה תמיד טוב! 1200mA? מעולה! אבל - האם כשאתה מוסיף את הוואה-וואה אתה לא עובר את ה-1200? או אולי השנאי לא מתאים מבחינת הזרם שלו? בדוק את העניין.
3. יש לי DD-5 של בוס שקניתי יד שנייה. עם בטריה (גיטרה->פדל->מגבר) הוא פעל שקט ונהדר. עם שנאי (גם בודד וגם זה הכללי, בעל היציאות המרובות בו אני משתמש לפדלים שלי, סטייל זה של Voodoo שהומלץ לך עליו.) באותו אופן הוא פעל גם כן שקט ונהדר. ברגע שהוספתי אותו לשרשרת - הימהום נוראי גם ממנו וגם משאר הפדלים. ניסיתי הכל ולא הצלחתי לפתור את זה. ויתרתי על הפדל? לא! בסך הכל חיברתי אותו לשנאי חיצוני (במקום לשנאי המרובה הגדול) שיושב גם הוא על הלוח והכל נפתר.

במידה והבעיה עדיין נמשכת, קח איתך את הלוח שלך (או לצורך העניין את כל שרשרת הפדלים שלך כולל הכל) לאלקטרונאי\חשמלאי המעודף עלייך (אם אתה גר ברמת-השרון יש לך את בר-אור פה בהרצליה, שליווה אותי לאורך כל הדרך כשבניתי את הלוח פדלים שלי) שיבדוק, שישמע, שיסתכל ויפתור לך את הבעיה. במקרה הכי גרוע תעבוד עם סוללה, אבל בכל מקרה אין סיבה לוותר על הסאונד שאתה אוהב. תמיד מוצאים דרך.

שיהיה לך המון בהצלחה והמשך לדווח.
  Gibson  
הודעה פורסם: חמישי 10 אוק',02 13:06   
שוב אני אתאר את הבעיה. לא משנה המיקום של הווה ווה. שמתי אותו גם לפני וגם אחרי הדיסטורשנים. אפילו כשאני עובד עם סוללה ומחובר רק גיטרה - ווה ווה - מגבר, ברגע שאני מזיז את הפדל לכיוון כל שנאי שהוא הוא מתחיל להרעיש אימים. חוץ מזה מי זה בר אור? יש לך את הטלפון שלו?
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 10 אוק',02 13:30   
אגב, Inductor = משרן / סליל השראה.
t-kol
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 10 אוק',02 15:17   
לפי מה שאתה מתאר הבעיה היא לא יצוב המתח בכניסה לאפקט אלא רגישותו לקרינה אלקטרומגנטית. כידוע, כל מכשיר חשמלי ואלקטרוני פולט קרינה כזו. חלקם מעט
והאחרים יותר. מכשירי קשר,סלולרים,צגי מחשב וטלויזיות הם דוגמה למכשירים עתירי קרינה.
אחת הבעיות הקשות בתחום הסאונד זו התמודדות וסינון הקרינה .
שימוש בכבל מאוזן (לא מתאים במקרה זה) , שימוש בכבלים מעולים בעלי סיכוך משובח, הרחקה ממקור הקרינה, זיווד האפקט בקייס מתכת הסופג קרינה.
אלו דרכים להתמודד עם הרעש הטפילי.
כמו כן יתכן ויש תקלה באפקט ולכן מומלץ לבדקו אצל טכנאי המודע לבעיות כאלו.
בהצלחה.
Insomniac
הודעה פורסם: חמישי 10 אוק',02 16:31   
"בר-אור" הוא שם של חנות אלקטרוניקה וחשמל בהרצליה. מאחר ושמתי לב שאתה גר ברמת-השרון, וזה קרוב לך, ומאחר ואני נעזרתי בו, המלצתי לך עליו. חפש בספר טלפונים או שפשוט סע אליו. הוא יושב ברח' סוקולוב בהרצליה, די קרוב לצומת סוקולוב-הדר. אם אתה צריך הוראות מדוייקות פנה אליי בפרטי.
  Gibson  
הודעה פורסם: חמישי 10 אוק',02 18:50   
טוב, אז אני משתמש בכבלים מעולים אותם אני מכיו בעצמי, כמו כן יש לי קייס קשיח לאפקטים אך זה ממש לא עוזר מאחר והאפקט רגיש ביותר לשנאי שגם הוא נמצא בתוך הקייס. אני מבין שהבעיה היא רגישות לקרינה כלשהיא אך עדיין לצערי לא קיבלתי תשובה שעזרה לי. אולי באמת אלך לחשמלאי...
TamirE
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 10 אוק',02 19:05   
אם לשנאי שלך יש חיבור של שתי רגליים ולא שלוש תנסה להפוך את החיבור ממה שיש כרגע. זה קצת לונג-שוט אבל זה אולי יעזור...
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 10 אוק',02 21:28   
בפדל שקנית נעשה שימוש בסליל, וזאת כדי ליצור Q (חדות) גבוה למען סאונד וו'אה בן-חוגלה.
הסליל הזה (Inductor) רגיש לשדה מגנטי.
לו היצרן היה משתמש בסליל עם סיכוך אלקטרו-סטטי אפשר שהבעיה היתה קטנה, מה גם שהמהוד שלו (רזוננס) קרוב לתחום תדר הרשת.. (האממממממממ).

מה שהיצרן יעץ לך לעשות הוא סיכוך הסליל המדובר.
לשם כך לא יעזור נייר אלומיניום, אלא פח (משהו שמתמגנט) או כל מתכת שעונה לשם "ברזל" ויש לה גרעינים של חלודה...
מתכת זו צריכה להיות מעין קופסית קטנה שאוטמת את הסליל (לא לאוויר כמו שמחפה עליו מקרינה בלתי נראית), והיא עצמה מולחמת ל'אדמה' או המינוס של מתח הפדל באמצעות חוט.

אפשר שזה יעזור, ואפשר שלא.

פתרון יעיל יהיה למצוא שנאי מסוכך (לך תמצא כזה בחנות חשמל ישראלית ( #sad ), או להניח שני שנאים (אם יש לך יותר מאחד) זה ליד זה, כשהם מחוברים לחשמל הפוך (גב אל גב, או קרא כאן בפורום על "פאזה" וחשמל).

או להרחיק...
  Gibson  
הודעה פורסם: שישי 11 אוק',02 02:16   
טוב,אז ניסיתי את הניסוי עם קופסת הפח. ממש השקעתי ועשיתי זאת בצורה מאד מדויקת וכפי שהצעת, אך מה לעשות, זה לא משפיע כלל על כמות הרעש.
מה הוא שנאי מסוכך? יש לי 2 שנאים מיוצבים שעלו לי כל אחד 120 ש"ח.
השנאים שלי ממש טובים ולא עשו לי בעיות. האם קיים שנאי יותר טוב שיכול לפתור את הבעיה?
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון