פורסם: שני 07 נוב',11 17:55
שלום.
לפני השאלה שלי רק רציתי לומר שאחרי שעברתי על מספר גדול של פוסטים וקראתי כל תגובה ותגובה בהם, הופתעתי בהחלט מהרמה המקצועית הגבוהה וכמות הידע התאורטי והפרקטי שיש לחברי הפורום, סביר להניח שהבורות היא מנת חלקי בלבד, אבל באמת חשבתי שרק פורומים "לועזיים" מקיימים דיונים ברמה כ"כ גבוהה.
או שאני סתם לא מבין עניין וזה נראה לי רמה גבוהה. בכל מקרה, שמחתי להצטרף.
ואחרי החפירה המיותרת, אני מפיק באופן מאוד חובבני מוזיקה אלקטרונית, יש לי כמה טראקים והתחלתי ללמוד מה הוא מיקסינג ואת השימוש הנפלא בפילטרים ואלף ירקות.
הבעיה היא שאני משתמש באוזניות (Beyerdynamic DT 990 Pro) בשביל הכול בערך (אין לי רמקולים/מוניטורים), וכשצרבתי את הטראקים בשביל לשמוע אותם במערכת שונה, ובשביל לקבל מושג מסויים איך זה נשמע עם החזרים מקירות וחפצים, ובכלל במרחב שהוא לא קיצוני (כמו באוזניות) זה נשמע חרא.
הגעתי למסקנה שאני חייב מוניטורים, לפני מקלדת שליטה, לפני מיקרופון לפני הכול.
הבעיה היא שאני קצר במזומנים (3500 שקל) ואני לא רוצה לקנות משהו זול או בסדר ולהשתדרג עם הזמן כי השמיעה שלי לא רעה בכלל (תוצר של מוזיקה "לא אלקטרונית" ועבודה עם אוזניות במשך שנה).
שמתי לב לשני מודעות של אנשים שמוכרים adam a5 ב1400 וadam a7 ב3500.
אבל זה נחטף תוך שנייה בערך.
יש סיבה לחכות למציאות נוצצות כאלו או שכבר עדיף לקנות משהו שהוא פחות מתקדם (להכניס למשוואה את הבלאי של מוניטורים ביד שנייה )?
פורסם: שני 07 נוב',11 18:22
בשביל לנסות לעזור צריך לדעת מה גודל החדר שבו יהיו המוניטורים
והאם הוא מטופל אקוסטית..
בכל מקרה אני ממליץ לך במסגרת התקציב שלך ללכת לשמוע בכלי זמר
את ה hs80 של yamaha
פורסם: שני 07 נוב',11 18:46
3.70 על 3.80. לא מטופל בכלל.
ולפי מה שקראתי כאן הם צריכים להיות אקטיבים מכיוון שאני מחבר אותם ישירות לכרטיס קול (audio kontrol1).
וגם נצטרך לקנות סטנדים בשביל זה? או עדיף לשים אותם על מדף מיוחד?
פורסם: רביעי 09 נוב',11 11:42
ועוד שאלה.
ראיתי שהמוניטורים שכולכם מדברים עליהם פה ה
Dynaudio Acoustics BM5A MkII
עולים בארץ בין 7 ל8. אבל אפשר להביא אותם מארה"ב ב4200.
ה adam a7x נמכר שם ביותר אבל הA5X נמכר באותו מחיר.
אני בהחלט אעדיף לייבא מחו"ל מוניטורים איכותיים מלתהפשר על מוניטורים ממוצעים כאן.
יש חנות שאפשר לשמוע בה אותם, ועוד כמה דגמים באזור הזה שאתם ממליצים עליה בארץ?
נציג עסק/מוסד/שירות
פורסם: חמישי 10 נוב',11 23:26
מאיפה הגעת למסקנה שה BM5A-MKII עולה בארץ 7-8 אלפי שקלים?
עולה אצלנו 5,400 ש"ח.
בדוק מחיר מארה"ב - 999 דולר זה 3700 ש"ח כיום.
תוסיף הובלה וביטוח שעולים כ -$132 לארץ הכי זול + 15% מס קניה ו 16% מע"מ (אלא אם אתה מבריח אותם במזוודה), ותגיע ל- 120 ש"ח יותר יקר מאצלנו ושלא נדבר שאין לך כל אחריות באופן מעשי, אז מה הרעיון?
פורסם: שישי 02 דצמ',11 12:25
אוקיי לאחר בדיקות חוזרות ונשנות הבנתי שאם אני רוצה קצת יותר "רמה" צריך קצת יותר "מחיר".
העליתי את התקציב, ולפי מה שאני רואה ברשת ב6000 אני אוכל להביא מוניטור יותר מקצועי.
אני מתלבט בין adam a5, genelec 8030a, dynaudio bm5
שוב, למוזיקת האוס.
כמובן שנשמע את כולם, אבל אם יש לכם הצעות או העדפות, אני אשמח לשמוע!