תומך
פורסם: שלישי 08 נוב',11 15:08
היי,
עברתי לדירה חדשה, אחרי הקמה וחיבורים של האולפן הביתי, המערכת עובדת, מדליק מוניטורים בפעם הראשונה - שומע את דידי הררי והסקסופון של דייב בורבק יחד. מנתק הכל, מחליף לכבל ללא הארקה עדיין שומעים (טיפה פחות). עובר חדר, עדיין שומעים. כאן אני כבר מתחיל להלחץ..
לוקח רמקולים "פושטים" של מחשב, מחבר - מגביר עד הסוף, שומעים רדיו אבל בקושי (מן הסתם אין את ההגבר של מוניטורים אולפניים).
כרגע בדקתי בכל הדירה עם מוניטור ברינגר מוגבר - בכל שקע יש זליגת רדיו (102).
מבחינתי מדובר בפגיעה בפרנסה. הדבר חייב להפתר.
מה עלי לעשות? איך לבדוק את זה? האם האחריות במקרה ומדובר במקרה קבוע נופלת על בעל הדירה? האם יש לי עילה לעזוב את הדירה כי אין ביכולתי לעבוד?
אודה על כל עצה ועזרה בפיתרון
Wavelab 9.5 Pro/Nuendo8.3/Pro tools 12.5
תומך
פורסם: שלישי 08 נוב',11 16:44
תודה נמסיס,
אני עדיין מנסה להבין את הבעיה כי היא חמקמקה.
עידכון:
* על זוג Tannoy Reveal שלי עם המערכת מיני(פנסוניק "הכל כלול" של פעם) של חברה שלי המוניטורים שקטים.
* הברינגר (שהם די חדשים) המוגברים מוציאים לי רדיו מכל מקום בבית אבל בעוצמות שונות. דווקא בחדר סטודיו הרדיו חזק.
* במגבר הגיטרה בסטודיו - בכל רמות ההגבר - יש האם, יש בזז. אבל אין רדיו.
* על רמקולים קטנים של מחשב - פעם אין לפעמים יש בקטנה, אי שם בתוך הרעש עבודה.
מנסה עוד מגבר סטריאו שיש לי עם הטאנוי וחוזר.
יכול להיות שזה רק בברינגר?
תומך
פורסם: שלישי 08 נוב',11 18:29
היי. תודה.
כנראה שלא הייתי מספיק ברור - הדבר הראשון שעשיתי היה לבודד. הרדיו נקלט עם מוניטור שחובר לכבל "קומקום" בלבד. במקומות שונים בבית, בעוצמות שונות.
ניסיתי כבלים שונים - עם ובלי הארקה. כולם נותנים תוצאות שונות.
התחנה הבולטת או היחידה היא "103 FM, רדיו ללא הפסקה". אולי יש גם AM אך לא משהו שיכולתי להבחי בו ולהגיד שמדובר בשני הגלים.
המוניטור הנ"ל עבד יפה בדירה הקודמת כמוניטור שני וכרמקול. מעולם לא היו איתו בעיות הארקה.
אני מניח שזה שילוב של דירה רגישה(בניין ישן,קומה אחרונה, לב ליבה של גבעתיים) עם מוניטור עם בידוד גרוע.
פורסם: שלישי 08 נוב',11 19:06
באולפן שהיה לי אצל ההורים הייתה בעיה דומה, של רעשים ורדיו (אצלי זה נכנס גם למיקסר), אצלי הבעיה הייתה כבר ברשת החשמל של הדירה (כבר נתקלתי בשקעים עם הארקה לא מחוברת בכלל...),
תזמין חשמלאי טוב שיעשה בדיקה בכל הבית, מהקופסה בחוץ דרך השקעים ועד המוניטור.....
בהצלחה....