תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 23:54
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מתלבט היכן ללמוד הפקה באולפן ביתי
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד
  דור זלוף  
מתלבט היכן ללמוד הפקה באולפן ביתי
הודעה פורסם: ראשון 04 דצמ',11 17:48   
אהלן חברי פורום,

קוראים לי דור, אני חדש פה וגם חדש בכל העניין של הקלטה בבית.
קניתי לפני כחודשיים ציוד, אבל אין לי כל ניסיון בשימוש בו, וכעת אני מחפש מקום טוב ללמוד בו את הקורס "הפקה באולפן הביתי".
הייתי כבר במספר פגישות במכללות השונות וגם קראתי הרבה בפורום, וכעת אני מתלבט בין שתי אפשרויות: BPM או MUZIK.
ב Muzik הקורס עצמו יותר מעניין אותי כי הוא מתמקד יותר במיקסינג, אבל גם מBPM התרשמתי לטובה.
אם מישהו עשה את הקורס הזה במקרה, או מכיר, או בכלל לומד באחד מהשניים - אשמח לקבל כל חוות דעת.

תודה,
דור.
benny schwartz
תומך
re:
הודעה פורסם: ראשון 04 דצמ',11 21:27   
ברוך בואך לפורום המקצועי ביותר בענף #smile

שמע, לא למדתי סאונד או קורסים בנושא, ובפרט לא במקומות שציינת.
כך שאני לא יכול לומר לך דעה על טיב הקורסים במקומות הנ"ל.

מה שכן, נראה לי מאוד מתוך השאלה שלך, שמה שיהיה לך הכי נכון, הוא ללמוד אצל אדם פרטי.

יש כאן כמה חברי פורום שמעבירים קורסים מובנים ומסודרים בעניין, בצורה אישית 1 על 1, וקיבלו כאן המלצות מחברי פורים אחרים.

ללא ספק תוכל לקבל הרבה ממוסד מסודר, אך גם חסרונות לא חסר -
כמובן שעצם ההוצאה הכספית שלא חוזרת תחייב אותך להיכנס לשיגרת למידה. (עושה רושם שזה גם מה שאתה מרגיש, ודי בצדק - אם אתה כבר עם פז"מ של חודשיים ציוד בבית ועוד לא יודע איך להפעיל אותו... מרבית אנשי הסאונד לומדים הרבה לבד ומהתנסויות, לא מחכים ששנת הלימודים תיפתח).
ואולי בהתאם לזה כדאי שגם אם תלמד אצל אדם פרטי, תסכמו מראש על סדרת שיעורים, כולל לו"ז, כדי שגם זה יחייב אותך מספיק.

בנוסף - עצם הימצאותך בסביבה של עוד אנשים, כמובן שזה דבר מפרה, מכירים עוד גישות, שיטות עבודה, ראשים מוסיקליים... (מצד שני ייתכן שתיתקל בעוד חברה' חסרי נסיון שבאו ללמוד הפקה באולפן הביתי וזה במקום לקבל את המירב מבעל נסיון צמוד).

ייתכן ואני ממש טועה, ומתנצל אם כך נשמע, אבל לא ציינת במה כן יש לך נסיון, וכן מה הציוד שרכשת, ועל בסיס איזה ידע.
לכן נשמע לי שלרצות להיכנס לקורס שמתמקד במיקסינג, זה נשמע נכון אולי ברמה של לשאוף "גבוה" , כי לכאורה זה מקצוע שדורש מיומנות גבוהה באולפן.

מצד שני, זה לקפוץ למקום שלא שייך למי שעוד לא התנסה כראוי בכל מה שנוגע להקלטות.

טוב אני משאיר עוד מקום למלל לחברים אחרים בפורום, שיסכימו או יחלקו עליי... אני את שלי אמרתי..

נ.ב.
אם בכל זאת אתה מחפש לימודים מוסדיים -
יש היום כמה שיתופי פעולה של מכללות עם בתי ספר -
כמו למשל הקורס בפלוטו (מכללת שנקר), או גל קול , או הקורס של יורם וזאן...

שיהיה בהצלחה רבה #smile
sharonzaz
Expert
הודעה פורסם: ראשון 04 דצמ',11 22:02   
ממליץ בחום על עודד רז מאולפני בלנד #thumbsup
  דור זלוף  
הודעה פורסם: ראשון 04 דצמ',11 22:48   
את האמת, שאתה לגמרי צודק ולא רשמתי פרטים עליי,הסקרנות עיוורה אותי.
אני מנגן על גיטרה כ-6 שנים ומלחין באופן קבוע מוזיקה ללא שירה, בעיקר בתחום המטאל/מוזיקה קלאסית, והרצון העיקרי שלי הוא לדעת להקליט ולערוך אותם.
עכשיו שאני קורא את זה, זה באמת נשמע כאילו פשוט לא היה לי את הכוח לשבת
וללמוד, אבל האמת שלא ישבתי על זה בגלל כמה סיבות (עבודה חדשה, לא היה לי מחשב מספיק חזק ועוד כמה סיבות) ודווקא עכשיו התחלתי לברר ולהתעסק.

בנוסף הקורס שלהם גם לא מתמקד במיקסינג, אלא מלמד את הבסיס ומהתחלה, אבל הוא בהחלט נוגע בו יותר מאשר בקורס ב BPM, אפשר לקרוא על הסיליבוס בשני האתרים.

בנוגע למורה פרטי, זה בהחלט נשמע מעניין, ואני מתכוון לבדוק את זה לעומק, אבל עדיין אשמח לקבל כמה שיותר מידע על שתי המכללות האלה.

תודה רבה על התגובה שלך.

אשמח לשמוע עוד : )
shaul naim
Act Compatible
שתי המכללות ראויות
הודעה פורסם: ראשון 04 דצמ',11 23:53   
שלום לך דור , וברוך בואך לפורום
ראשית שתי המכללות שציינת טובות למה שאתה מחפש
אני אישת למדתי ב b p m , לגבי למידה בחברותה או פרטני
יש לדעתי יתרון של למידה בקבוצה מהסיבה שאחד לומד מהשני
ולו כדרך של העלאת שאלות של החברים בקבוצה
חשוב לציין שלמידה מסודרת באחת המכללות מקצרת מאוד
את הזמן שאתה רוצא להגיע לתוצאה ,

בהצלחה ושוב ברוך הבא
שאול נעים - מוסיקאי #read
http://shaul-naim.com/
zoharr
תומך
הודעה פורסם: שני 05 דצמ',11 08:49   
אהלן,

הרשה לי להצטרף להמלצות על מורה פרטי. אני הייתי בצומת החלטה דומה לשלך לפני כמה שנים, ואחרי שסקרתי את השוק הבנתי שבסופו של דבר, בתחום אישי כמו מוזיקה, כל אדם מגיע עם ידע מסוים ויכולות שונות מאחרים.

לקחת את קבוצת האנשים הלא אחידה הזו וללמד אותם את אותו חומר זה מאוד בעייתי. אם תוסיף לזה שלכל אדם יש קצב לימוד אחר, תקבל סלט...

למרות שנמנעתי מכך בהתחלה, בסוף למדתי אצל מורה פרטי ואני מאוד מבסוט מההחלטה. כל שיעור היה מוקדש... לי אישית, בקצב שלי ועם תשובות ודוגמאות שנבנו עבורי.
בנוסף, אני בחרתי את לוח הזמנים ויכולתי לדוגמא "לדחוס" הרבה שיעורים בזמן קצר, כשהיה לי זמן לכך.

בשמחה אמליץ לך על המורה שאני בחרתי בו, אם תבחר בדרך זו...

איתי
oh-babie
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 05 דצמ',11 09:47   
תומך בדברים שנאמרו מעלי.

למטרות שאתה מחפש להשיג, אין ספק כי לימודים אצל מורה פרטי יהיו אידיאליים.

לחילופין, קורס מאוד ממוקד יכול לעשות את העבודה, אך כדאי לוודא בצורה רצינית את תוכן הקורס ואת היכולת ללמוד ולבצע בזמן אמת.

בכל מקרה, לדעתי כאן לא מתאימים לימודים מקיפים במוסד גדול, אלא אם יש יעדים שלא ציינת.

בהצלחה #smile
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שני 05 דצמ',11 11:24   
בהמשך לכל מה שנאמר, ובמקרה ברור של:
ציטוט:
אין לי כל ניסיון בשימוש בו

לימוד הבסיס הינו עקרוני ומשמעותי בדרך ההתפתחות וההבנה. לאמור, יציאה למצב חופשי בו אתה מכיר את הכלים והדרך כדי להפוך רעיון למוצר אינה יכולה להיעשות עם קיצורי דרך במקרה הזה. כפי שתיארת.
במקרה כזה התחככות עם תלמידים נוספים במארג לימודי הכולל שימוש בציוד וגיוון מבחינת תלמידים ומורים עשוי להיות מתאים יותר בשלב הראשוני. השלב הבא יהיה פרקטיקה ודרכים מקצועיות להקלטה בידי מקצוענים פרטיים.
כיוון שעשיתי בעבר את שניהם, ללמד כיתה והדרכה פרטית, אני יכול להעיד שהדינמיקה וההפרייה שונים, ולכל מצב יש את היתרונות והחסרונות, ואם משלבים ביניהם אולי מוטב בסדר שהצגתי מעלה.
מעל הכל, בכל מקרה שתבחר, המורים הם אלה שצריכים להצטיין, ואחד טוב יידע היכן תלמיד מתקשה כדי לסגור לו את הפער כדי שההמשך יהיה חלק. תלמידים רבים נתקעים פה ושם בגלל חסך בהבנת פרט או תהליך, מה שמכביד עליהם בהמשך.
הודעה פורסם: שני 05 דצמ',11 13:03   
ציטוט:
בנוסף - עצם הימצאותך בסביבה של עוד אנשים, כמובן שזה דבר מפרה, מכירים עוד גישות, שיטות עבודה, ראשים מוסיקליים... (מצד שני ייתכן שתיתקל בעוד חברה' חסרי נסיון שבאו ללמוד הפקה באולפן הביתי וזה במקום לקבל את המירב מבעל נסיון צמוד)

+1 #thumbsup

זה הרבה פעמים מה שקורה בכיתות מהסוג הזה של המכללות. פעמים רבות חסרה סלקציה בקבלת התלמידים וחלוקה לרמות, כי בסופו של דבר למכללות אינטרס מסחרי מובהק. אם יתמזל מזלך תיפול על מורה טוב והעסק יהיה שווה בסופו של דבר, אך יש כאן הימור (וגם על הרבה כסף שלא תמיד מסתבר כשווה את ההשקעה).

ציטוט:
אם בכל זאת אתה מחפש לימודים מוסדיים -
יש היום כמה שיתופי פעולה של מכללות עם בתי ספר -
כמו למשל הקורס בפלוטו (מכללת שנקר), או גל קול , או הקורס של יורם וזאן...

אני בעד להתעניין עוד בכיוון הזה, בעיקר אם אתה מתעניין בתחום ספציפי כמו מיקסינג, ללמוד ממיקסרים כמו סיימון וויינשטוק, יורם וזאן, ארן לביא, נתי פטישי (שהוא גם מורה מצוין).
בסופו של דבר - פרטי או מוסדי - הדגש צריך להיות על מי המורה שלך.

בהצלחה! #smile
הודעה פורסם: שלישי 06 דצמ',11 09:29   
טוב, אחרי שהרבה פה המליצו על התחום הפרטי, הלכתי לפגישה באחד מהאולפנים שהמליצו פה (כן זה ממש מהיר יחסית לתגובה, הספקתי לקבוע באותו יום) והתרשמתי לטובה, ללא ספק יש בזה הרבה יתרונות, למשל:
* כל מה שנאמר פה עוד עכשיו, 1 על 1, יחס אישי, עיצוב הלו"ז כמו שאני רוצה וכ'ו..
* עקב כמות השעות הקטנה אני יכול לסיים את הקורס מהר יחסית, וככה להתחיל אולי קורס יותר מתקדם באחת המכללות מוקדם יותר ממה שחשבתי.
ויש עוד, אתם מכירים אני מניח.

כמובן יש לי כמה שאלות למי שיש פה ניסיון עם לימוד פרטי:

1. כמות השעות בקורס פרטי קטנה פי 6 בערך מכמות השעות שיש בקורס באחת המכללות שציינתי, יכול להיות שאני ייצא עם פחות כלים ממה שאני יכול במכללה? כמובן שיכול להיות שאני טועה ופשוט קצב ההתקדמות ב1 על 1 הוא יותר מהיר ממה שנראה לי.

2. מה החשיבות של תעודת סיום בקורס הפקה באולפן ביתי במכללות? זה משהו שכדאי לקחת בחשבון?

3. shaul naim - למה דווקא אמרת שלמידה במכללות מקצרת את הזמן שבו אני יגיעה לתוצאה? דווקא בקורס פרטי אני יכול להגיע לתוצאה בפחות זמן
משהייתי מגיע במכללה בעיקר בגלל כמות השעות ואפשרות הדחיסה של השיעורים בזמן קצר.

תודה
דור.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון