תומך
פורסם: רביעי 21 דצמ',11 19:10
חברות הגברה עוברות לדיגיטל ונפתרות מציוד ישן. גם תקין וגם לא.
יש חשיבות ראשונה במעלה לקנות רק ממי שבאמת מכירים וסומכים. לא הייתי מעז לגעת בציוד של חברות מפוקפקות או כאלו שהבעלים נראה מפוקפק. (חפש את הפדאנטים ששומרים על הציוד והאוטו שלהם בהתאמה)
על מיקסרים הייתי הולך מראש על סוסי עבודה שסביר להניח שימשיכו לעבוד טוב גם בעתיד.
midas, חלק מהסאונדקרפט , yamaha וכו.
פורסם: רביעי 21 דצמ',11 21:38
ברמה מסויימת אפשר לבדוק הכל עצמאית:
מיקסר - מחברים למערכת ו"מזריקים" סיגנל למערכת. סינוס ב1 קילו (ואולי עוד 2-3 אם יש לך זמן), רעש וורוד/לבן, לבדוק שעבור כולם הגיין מפיק עוצמה שווה לכל אורכו (נניח ב3 נקודות).
עם מאסטר פתוח בודקים רעש עצמי - מאסטר לבד כשערוצים סגורים, מאסטר בסיכום ערוצים במיקומי פיידר וגיין שונים (רצוי להתמקד באיזור רמת העבודה הצפויה. אם המערכת שלך גדולה וחזקה עם "ספייר" על המקום, אתה יכול להתחמק בקלות גם עם מכשיר טיפה רועש)
בודקים שכל היציאות נותנות עוצמה דומה (לליציאות האחיות שלה, גרופים, ימין שמאל ושליחות)
בודקים שאין רעשים בפוטנציומטרים ופיידרים, שכל כפתורי האיקיו נותנים הגבר דומה וטווח תדרים דומה (זהירות במיידאס וניס, לכפתורי התדר של ההיי-מיד יש נטייה להתיישן ולהכנס לאוסילציה! זהירות)
לשחק עם כל הפלאגים שתקועים בפנים ולמצוא נקודות רופפות/קרחצים, לבדוק שכל האינסרטים תקינים
לפתוח את המאנייק בזהירות ולראות שהוא לא חלוד/אכול/מתוקן ברשלנות
וזהו בערך...
כנ"ל קומפרסור, לראות ששני הצדדים עובדים בנפרד אותו הדבר (עם סינוס) וכשעובדים בסטריאו ההנחתה בשני הצצדים זהה.
לסיגנאל יש באמת את כל הכלים לבצע עבורך את כל הבדיקות והתיקונים, אבל אני חושב שהם יהיו רחוקים לך קצת. תפוס את נמרוד, אני בטוח שהוא גם יוכל לעזור לך לבדוק מכשירים בצורה יסודית וגם לבצע תיקונים, והוא יחסית קרוב אליך.
S.Supporter
פורסם: חמישי 22 דצמ',11 09:01
אני חושב ששחר נתן לך כיוון מאד פראקטי:
1. אתה מתאם עם המוכר יום לבדיקות ומסכם איתו על מערכת מותקנת. אמרת מערכת למועדות, מכאן אני מבין שלא מדובר בהקמה של יומים אלא על מערכת קטנה-קטנה מאד.
2. אתה עצמך מגיע עם סורסים מסודרים (עדיף לאפטופ עם כרטיס קול ראוי לשמו ותוכנות השפרצת סיגנל)
3. בודק באמת כל מה ששחר רשם
4. קובע עם המוכר על שבועיים שבמהלכן הציוד בסוג של השכרה עם תעריף הגיוני.
אם אתה קונה, המחיר מתקזז.
*** ציוד אלקטרוני יכול להחזיק שנים. ברשותי סטריפ שפורק מקונסולה שנולדה באותו השנתון שלי - רמז: אני ביקרתי את האורטופד הרבה הרבה יותר פעמים ממנה ואני תופס מעצמי בנאדם בריא יחסית.
שני האוייבים הגדולים של סוג הציוד הזה הוא: תנאי שימוש לא נאותים, תנאי החסנה לא נאותים. שאר התקלות הן תקלות שבר - כלומר, משימוש לא תקין.
מרית תקלות השבר הן משהו שתוכל לעלות עליו מיידית כי הן נראות ואם הן לא נראות - הן נשמעות: נתקים, שברים, קימוטים וכיו"ב.
התקלות שנובעות מגיל הן הסמויות. חלודה וקורוזיה הם היהושוע בין-נון והכלב בן-יפונה של עולם הריגול האלקטרוני. תן בהם אמון.