פורסם: חמישי 16 פבר',12 09:24
איזה קשקשן ה-"גלווי" הזה! "לא מסוגל לנחש מאיזה חומר החליל עשוי...."
עוד מעט מישהו יגיד, שלא משנה מכמה שכבות של איזה עץ עשויה לספול קסטום - רחמנא ליצלן!
אם תיקח למוזיקאי את ההתעסקות עם אייך הכלי שלו בנוי, מה יישאר לו לעשות? מוזיקה!?
ד"א, אולי לא משנה מבחינה אקוסטית ממה החליל עשוי, אבל אני כן בטוח שחליל אייכותי נוטה פחות לקילקולים, והמכניקה שלו יותר חלקה ונעימה לתפעול וקלה יותר לכיוון.
כמו כן, אני בטוח שלגלווי יש חליל זהב עם קפיצים מפלטינה ותושבות מיהלומים.
ויש לו גם בחורה יפה שנושפת לו בחליל עשר דקות לפני ההופעה כדי שיהיה חם.
פורסם: חמישי 16 פבר',12 12:31
אני כן חלילן לי יש את היאמהה 471 משנת 94 אחלה חליל נשמע טוב מנגן טוב...אין תקלות!
עד עכשיו מאוד חיבבתי את ג'ימס גלווי אבל עכשיו ירד לי ממנו לחלוטין עם השטויות שהוא מקשקש!
לסגסוגת ממנה עשוי הכלי השפעה אדירה על גוון הצליל! נכון אי אפשר למדוד גוון במספרים אבל זה בהחלט נשמע אחרת! עם כל הכבוד למחקרים שבודקים חלילים לפי שמיעה אין להם כל משמעות כי זה יותר מדי סובייקטיבי כי גם השמיעה של הנגנים זה לא דבר מוחלט וגם יש הבדל איך שאתה שומע אותו כשאתה מנגן או מהצד ובאיזה טמפרטורה ובאיזה מקום בעולם וכל דבר קטן יכול להשפיע!
העובדה היא שגוון של צליל זה מושג שקיים באקוסטיקה ואתה יכול לשאול כל אקוסטיקאי והוא יגיד לך חד וחלק שברור שיש השפעה על הצליל.
וזה לא אומר שחליל שלא עשוי מכסף או זהב לא יכול להשמע טוב ! גם חליל פשוט ב1000 שקל יכול להשמע טוב.
אני ממש שמתי לב להבדל כשעברתי לחליל מכסף פתאום התחיל לפרוץ ממנו מלא חום ונמוכים בריאים כאלה...יצא לי גם פעם אחת להחליף רק את הראש לראש כסף אחר ברמה הרבה יותר גבוהה וגם הרגשתי בהבדל משמעותי ביותר! ואז אתה שואל את עצמך: " אם רק החלפתי את הראש ואפילו לא את החומר ממנו הוא עשוי שהראש זה סך הכל יציקת כסף ויש כזה הבדל אז אם אני אחליף את הסגסוגת של כל החליל לא יהיה הבדל?"