תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 23:27
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
עזרה בבחירת חליל צד
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (95) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » כלי נגינה - כללי
  ammihay  
עזרה בבחירת חליל צד
הודעה פורסם: ראשון 15 ינו',12 12:50   
שלום לחברים #thankyou
אני מתכוון לשדרג את החליל הוותיק שלי (ימהה פשוט) בחליל קצת יותר ראוי.(אני מוסיקאי המנגן בעיקר בפסנתר ומקלדות וחליל צד הוא כלי משני אצלי)הזדמן לי לנגן בעבר על חליל של טרוור ג'יימס (לא זוכר את הדגם)ומאוד אהבתי את הצליל ואת תחושת הנגינה.אשמח אם מישהו יוכל לחלוק איתי תובנות מנסיונו האישי קודם כל לגבי החברה הזו (צליל.איכות .אמינות וכו') וספציפית לגבי דגם הנקרא privilege.כמו כן אשמח לשמוע דעה על החלילים של YAMAHA YFL-371 או YFL 471.אם עולה בדעת מישהו עוד אופציות מוצלחות בתחום המחירים הזה (עד 4500 ש"ח) אשמח מאוד לשמוע.
תודה מראש #smile
benny schwartz
תומך
re:
הודעה פורסם: ראשון 15 ינו',12 13:36   
גם אני לא חלילן ,אבל כן מוקף בחלילנים בכל מיני סיטואציות... וקצת אוהב לחקור בענייני ציוד.

אני יכול רק לומר שראיתי את הכותרת שלך, וישר קפץ לי לראש, "טרוור ג'יימס", ואז אמרתי לעצמי, "אה, גם יאמהה יכול להיות אחלה"... #smile
ואז נכנסתי וראיתי מה רשמת..

כל מי שאני מכיר שנמצא סביב האזור שאתה מתאר, נע איפשו בין השניים הנ"ל.
יאמהה יותר מדובר כ"כלי שעושה את העבודה" - אמין, מדוייק וכו',
טרוור ג'יימס יותר בכיוון של צליל יפה וחווית נגינה מהנה יותר.
  ammihay  
הודעה פורסם: ראשון 15 ינו',12 17:08   
כבר דיברתי בני עם שניים מהחלילנים המקיפים אותך...(נחש עם מי #smile )וכרגע באמת מעניין אותי האם יש בעיות ספציפיות בחלילים של טרוור ג'יימס (מכניות ,יציאה מכיוון וכו')מפני שאם לא כנראה אלך בכיוונם.
בנוסף לכך האם יש סיבה שכדאי להעדיף כלי העשוי כולו מכסף (YAMAHA YFL 471) על פני כלי שרק הפיה מכסף? #thankyou
OriPessach
הודעה פורסם: חמישי 16 פבר',12 07:54   
אני לא חלילן, אבל לא מזמן מצאתי את המאמרים הבאים:

https://ccrma.stanford.edu/marl/Coltman/documents/Coltman-1.06.pdf
http://iwk.mdw.ac.at/Forschung/english/linortner/linortner_e.htm

המסקנה מהמחקרים הקיימים היא שלחומר שממנו עשוי החליל אין כל השפעה שניתנת למדידה על הצליל.

דעה נוספת אפשר לקרוא כאן: http://www.thegalwaynetwork.com/notes/material.htm

למי שמתעצל, זו תשובה של החלילן ג'יימס גלוויי, שטוען שהוא לא יכול לנחש מהאזנה לחליל מאיזה חומר גלם הוא עשוי.

המחקר הראשון משווה צליל של חלילים פשוטים בתנאי מעבדה, והמחקר השני משווה חלילים רגילים בתנאים יותר מציאותיים - בנגינה של מוזיקה על ידי מספר חלילנים. בשני המחקרים לא נמצאו הבדלים שניתנים למדידה בין חומרי הגלם השונים.

מצד שני, אם חליל מכסף נשמע לך יותר טוב... קשה להתווכח עם הרגשה סובייקטיבית.
fugazi
הודעה פורסם: חמישי 16 פבר',12 09:24   
איזה קשקשן ה-"גלווי" הזה! "לא מסוגל לנחש מאיזה חומר החליל עשוי...."

עוד מעט מישהו יגיד, שלא משנה מכמה שכבות של איזה עץ עשויה לספול קסטום - רחמנא ליצלן!

אם תיקח למוזיקאי את ההתעסקות עם אייך הכלי שלו בנוי, מה יישאר לו לעשות? מוזיקה!?

ד"א, אולי לא משנה מבחינה אקוסטית ממה החליל עשוי, אבל אני כן בטוח שחליל אייכותי נוטה פחות לקילקולים, והמכניקה שלו יותר חלקה ונעימה לתפעול וקלה יותר לכיוון.

כמו כן, אני בטוח שלגלווי יש חליל זהב עם קפיצים מפלטינה ותושבות מיהלומים.
ויש לו גם בחורה יפה שנושפת לו בחליל עשר דקות לפני ההופעה כדי שיהיה חם.
clarnibass
הודעה פורסם: חמישי 16 פבר',12 10:57   
לדעתי במחירים שכתבת אני אוהב את הכלים של ימאהה ושל פרל. מבחינת צליל, אתה יכול גם לשדרג ראש, מה שיכול להשפיע מאוד על הנגינה והצליל. מהחלילים של טרוור ג'יימס עד היום אף לא התלהבתי במיוחד במחינה מכנית אבל הם משתפרים בשנים האחרונות.

מבחינת החומר, החלילים מהחומרים היקרים יותר גם בדרך כלל הרבה יותר מושקעים מבחינת דיוק בייצור ותכנון ולכן הם בדרך כלל יותר טובים. זה מייקר אותם וגם החומר היקר מייקר אותם, אבל הרבה פעמים בחוסר פרופורציה.

בקשר להשפעה של החומר על הצליל וכו', כל מחקר אמיתי ובלתי משוחד שנעשה עד היום הראה שאין השפעה של החומר על הצליל בהנחה ששאר הפרטים זהים, ושנגנים לא יכולים להבדיל או לזהות את החומר. זאת אומרת לא רק שנגנים (ובדקו את זה עם הנגנים בין הטובים בעולם) לא יכלו לזהות את החומר, אלא נגנים שונים תיארו את החלילים שונה. למשל חלק חשב שחליל כסף בעל צליל עמוק יותר וחלק חשב שחליל זהב בעל צליל עמוק יותר, וכו' וכו'.
אני יכול לכתוב שעות על הנושא הזה ונעשו לא מעט מחקרים אבל לא אלאה אתכם...
אבל את הדעה המוצקה של נגנים לגבי זה לא נראה לי שמישהו ישנה. אבל אם תחפש השוואות כשהנגנים טוענים להבדל, תראה שהם תמיד נעשות בצורה לא אמינה.

ההשוואה לעץ של הגיטרה לא רלוונטית בגלל שהכלים יוצרים צליל בצורה שונה מבחינה אקוסטית.

ניתאי
הודעה פורסם: חמישי 16 פבר',12 12:31   
אני כן חלילן לי יש את היאמהה 471 משנת 94 אחלה חליל נשמע טוב מנגן טוב...אין תקלות!
עד עכשיו מאוד חיבבתי את ג'ימס גלווי אבל עכשיו ירד לי ממנו לחלוטין עם השטויות שהוא מקשקש!
לסגסוגת ממנה עשוי הכלי השפעה אדירה על גוון הצליל! נכון אי אפשר למדוד גוון במספרים אבל זה בהחלט נשמע אחרת! עם כל הכבוד למחקרים שבודקים חלילים לפי שמיעה אין להם כל משמעות כי זה יותר מדי סובייקטיבי כי גם השמיעה של הנגנים זה לא דבר מוחלט וגם יש הבדל איך שאתה שומע אותו כשאתה מנגן או מהצד ובאיזה טמפרטורה ובאיזה מקום בעולם וכל דבר קטן יכול להשפיע!
העובדה היא שגוון של צליל זה מושג שקיים באקוסטיקה ואתה יכול לשאול כל אקוסטיקאי והוא יגיד לך חד וחלק שברור שיש השפעה על הצליל.
וזה לא אומר שחליל שלא עשוי מכסף או זהב לא יכול להשמע טוב ! גם חליל פשוט ב1000 שקל יכול להשמע טוב.

אני ממש שמתי לב להבדל כשעברתי לחליל מכסף פתאום התחיל לפרוץ ממנו מלא חום ונמוכים בריאים כאלה...יצא לי גם פעם אחת להחליף רק את הראש לראש כסף אחר ברמה הרבה יותר גבוהה וגם הרגשתי בהבדל משמעותי ביותר! ואז אתה שואל את עצמך: " אם רק החלפתי את הראש ואפילו לא את החומר ממנו הוא עשוי שהראש זה סך הכל יציקת כסף ויש כזה הבדל אז אם אני אחליף את הסגסוגת של כל החליל לא יהיה הבדל?"
  ammihay  
הודעה פורסם: שישי 17 פבר',12 01:26   
תודה לכל המתייחסים #thankyou
בסופו של דבר ולאחר שניסיתי מספר חלילים (גם את הימהה yfl 471 שלא כל כך אהבתי האמת..)בחרתי בחליל של טרוור ג'יימס עם ראש מכסף וגם עם סי נמוך מסדרת privilege.הסי הנמוך ממש מוסיף עומק וחום לצליל ואני ממש נהנה מהנגינה בו.ניסיתי את אותו החליל עם ראשים יותר יקרים אבל לדעתי ולדעת המוכר/יועץ בחנות הראש הזה היה נשמע הכי טוב (בשבילי לפחות #smile .).
OriPessach
הודעה פורסם: שישי 17 פבר',12 04:14   
תתחדש, ותהנה!
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » כלי נגינה - כללי

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון