תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 17:38
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מידע על שימוש במיקסר
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (105) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  Learner  
מידע על שימוש במיקסר
הודעה פורסם: ראשון 05 פבר',12 13:26   
שלום, שמי ירון אני מתעניין במוסיקה כבר המון זמן ובאמצעות האינטרנט אני לומד
על האתר הזה שמעתי כבר המון המון זמן וממספר חברים שהמליצו לי להתקדם דרך האתר

הקונסולה זה דבר שתמיד עניין אותי ורציתי קצת ללמוד עליה דברים שאני לא יודע...הנה אחד מהם:
התמונה:

הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא

מה שמוקף במסגרת הוא ה Gain מעליו ומתחתיו יש לחצן מה עושה כל אחד מהם?...

תודה #thumbsup
shtik
תומך
הודעה פורסם: ראשון 05 פבר',12 14:59   
שלום וברוך הבא, שים לב לשאול שאלות בסיסיות כגון אלה בפורום מתחילים. בדרך כלל חוברות הוראות של מיקסרים כאלה יוכלו לעזור לתת לך מושג מה תפקידם של הכפתורים השונים, הן כתובות באופן מאוד פשוט וברור להבנה גם למתחילים שמעולם לא עבדו עם מיקסר.

הכפתור הספציפי הזה נקרא פילטר (מסנן) שתפקידו לסנן תדרים נמוכים מהאות שנכנס לערוץ. בדר"כ נועד לנקות לכלוכים, בומים ורעשים בתדר נמוך שמתווספים לאות המתקבל ממיקרופון. יש לו עוד שימושים במקרים מתקדמים יותר אבל הכוונה הבסיסית במיקסרים בסיסיים היא לנקות רעשים בתדר נמוך בהשפעה מינימלית ככל האפשר על האות שאנחנו צריכים (למשל שירה).

כפתור גיין תפקידו להגביר עוצמה חשמלית של מיקרופון (נמוכה מאוד) לעוצמה שבה מתבצעים התהליכים הפנימיים במיקסר (גם:עוצמת ליין).

המון המון מידע רץ ברשת על המושגים הבסיסיים, ניתן למצוא ולהבין בקלות. עשה חקירה על מה שאתה רוצה לדעת ואז בוא לכאן לשאול על דברים שלא מצאת או לא הבנת.

שיהיה בהצלחה!
kimchy
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 05 פבר',12 15:03   
שלום ירון, ברוך הבא לאקט.
הודעתך הועברה למקום המתאים לה - פורום מתחילים.
בנוסף לדברי החבר שטיק, ראה עוד חומר רלבנטי כאן
וערוך היכרות עם מנגנון החיפוש - תמיד מומלץ לבצע חיפוש, בטרם פותחים נושא חדש לדיון, ייתכן והתשובות לשאלותיך מצויות בדיונים קיימים.

#smile
  Learner  
הודעה פורסם: ראשון 05 פבר',12 23:27   
יש 2 כפתורים אחד מעל ה Gain ואחד מתחתיו
על איזה מהם התכוונת?
ומה שמו בדיוק של כל כפתור?

ו.. #sad אני לא יודע אנגלית אני צרפתי וכעת אני בישראל! אז זה בעיה בשבילי המדריך של ההוראות
shtik
תומך
הודעה פורסם: שני 06 פבר',12 01:33   
לשאלה הראשונה - התכוונתי לכפתור התחתון - שמו פילטר. זה שמעל הגיין שמו בישראל פד (PAD) - מנחת. הוא מיועד ל"הנמיך" את העוצמה של האות הנכנס במידה והוא גבוה מדי.

לגבי מה שאמרת לגבי אנגלית, אני הייתי מציע לכל אחד שרוצה להתעסק בתחום הסאונד ללמוד אנגלית, כי רוב המידע הקיים ברשת והשפה המקצועית הם באנגלית. אם מתעקשים לא ללמוד אנגלית, יש בתי ספר שמיועדים ללמד סאונד בשפה המועדפת (עברית\צרפתית\כל שפה אחרת).

מכיוון ואתה מתחיל בתחום, זה יהיה קצת בעייתי לאנשים כאן לתת לך שיעורים פרטיים בפורום ולהסביר לך את כל המושגים הבסיסיים.. בצע חיפוש לגבי מושגים שונים, בטח תמצא משהו שכבר אמרו או שאלו קודם.

בלינק הזה אפשר לקנות באי ביי מדריך למשתמש בצרפתית של המיקסר שעליו אתה מדבר. $9 שיכולים להיות משתלמים ביותר למי שיש לו רצון ללמוד לבד.

מעבר לזה, אם אתה רוצה ללמוד אתה יכול לקחת שיעורים אצל מורים בעברית או ללכת להיות עוזר של מישהו שעובד בתחום ויהיה מוכן ללמד אותך על הדרך.

בהצלחה בהמשך!
  Learner  
הודעה פורסם: שני 06 פבר',12 23:32   
א"כ למה הפילטר לא קבוע? למה יש לחצן שמאפשר לבטל את הפילטר? פילטר זה דבר טוב יש מצב שלא יהיה בו צורך? תמיד אולי יש רעשים ברקע קצת..

לגבי ה PAD להנחית? במה הוא שונה להפיידר? או הגיין?

לגבי האתר ששלחת אין לי שם חשבון ואין לי מצב להוציא את הכרטיס אשראי ולפרסם אותו שם #stop
Kwebos
תומך
הודעה פורסם: שלישי 07 פבר',12 00:00   
הפילטר מיועד לחתוך תדרים נמוכים לא רצויים, אבל אם בערוץ המדובר יש לך בייס-דראם או בס או פסנתר או כל כלי אחר שבו אתה מרגיש שהפילטר מוריד לך קצת מהעומק והתחתית של הכלי אתה כמובן תרצה להשאיר את העסק כמו שהוא.
ועל כן הפילטר לא קבוע.

ה-PAD שונה במיקום שלו, אם האות שאתה מקבל כל כך חזק שיש לך צורך להנחית אותו אבל הפוטונציומטר של הגיין במצב הכי נמוך שלו? לחיצה על ה-PAD מאפשרת לך "רזולוציה" שונה ואפשרות לקבל טווח אחר של ווליום לכלי המבוקש.
הודעה פורסם: שלישי 07 פבר',12 00:06   
אם אתה מנגן חומר מדיסק למשל, אין צורך להשתמש בפילטר מאחר ואנחנו רוצים לשמוע את כל מה שיש בדיסק
לכלים נמוכים כמו גיטרה באס ובייסדראם, פילטר עם תדר קבוע יכול לפגוע דווקא בסאונד שאנחנו כן רוצים להשמיע.

מהסיבה הזו, במיקסרים גדולים ומשוכללים יותר, יש פילטר עם תדר משתנה. ככה אפשר לחתוך בייסדראם ב40 הרץ, ווקאל ב150 וכו'.

הפאד משמש אותנו כאשר אין אפשרות להחליש את המקור. למשל מיקרופון שנמצא קרוב לסנר, לפעמים גם אם נסובב את הגיין עד הסוף שמאלה, הוא עדיין יהיה חזק מדי, ועדיין יהיה בדיסטורשן בכניסה.
לפעמים הערוץ לא נכנס לדיסטורשן בכניסה (בשלב הגיין) אבל בשביל להשאר בווליום נורמלי הפיידר צריך להיות מאוד נמוך, וזה לא תמיד נוח. אז גם כאן משתמשי בפאד.

וכמובן, ברוך הבא!
  Learner  
הודעה פורסם: שלישי 07 פבר',12 14:10   
תודה לכם!
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון