תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 19:52
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שאלה לגבי תאוריה מוזיקלית
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » תיאוריה
  Rami Abu Jabal  
שאלה לגבי תאוריה מוזיקלית
הודעה פורסם: רביעי 21 מרץ,12 22:38   
ערב טוב לכולם,
התחלתי ללמוד לתקלט לבד בבית. בהתחלה הכל נראה בסדר, התקדמתי השתפרתי אבל כששמעתי את הסטים המוקלטים שלי זה לא נשמע כ'כ טוב, היה חסר משהו. הטכניקה מצויינת אך היה חסר משהו וזה התאוריה המוזיקלית.
הבנתי שבשביל לתקלט ברמה מקצועית, אני צריך ידע בסיסי בתאוריה המוזיקלית. התחלתי לקחת שיעורים פרטיים. בשיעורים אני גם לומד תאוריה מוזיקלית וגם טכניקה לנגינה בפסנתר. אני לומד, משקיע ומתמיד כדי להתחיל לתקלט ברמה מקצועית. לא מזמן התחלתי ללמוד את כל העניין ולכן יש לי עדיין בעיה במושגים אז אני פשוט אנסה לנסח את זה בצורה הכי טובה (כמובן שיש לי אורגן).
אני יודע שכל טרק מתנגן על סולם מסויים (תתקנו אותי אם אני טועה), והקיק בכל טרק מתנגן על תו מסויים (גם פה תקנו אותי אם אני טועה). והשאלה הראשונה היא, האם אני מנתח את המצב נכון?
השאלה השניה היא באותו נושא והיא איך אני מזהה על איזה תו מתנגן הקיק? כמובן שאני מנגן על האורגן עד שאני מוצא את התו המתאים אבל למה אני אמור להאזין כשאני מנסה לזהות את זה, לקיק או למלודיה של הטרק?

הנושא הבא שלא ברור לי הוא כזה. אחרי שיש לי כבר את כל הנתונים הנ"ל, כל התוים שעליהם מתנגנים הטרקים השונים, אני יכול להתחיל לתקלט. על מנת שיצא לי הסט הכי הרמוני, הכי נכון והכי נעים לאוזן שניתן, אני צריך לדעת איזה טרק ניתן לשים אחרי הטרק שמתנגן. הרי ברור שאתה לא יכול לשים אותם בצורה רנדומלית הרי יש חוקים. אני רוצה להסביר למורה שלי שאני רוצה לשים דגש על הנושא הזה, אני רק לא יודע באיזה נושא מדובר? האם מדובר בהרמוניה, באקורדים או שניהם או שיש עוד נושאים שצריך לדעת?

אשמח אם תתקנו אותי אם טעיתי איפשהו במהלך ההסבר, אשמח אם תענו לי על שאלותיי ואשמח אם תגידו לי בדיוק מה אני צריך ללמוד על מנת לתקלט בצורה הכי הרמונית ומקצועית שניתן.

המשך ערב מצויין שיהיה לכולם #smile
רמי
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 21 מרץ,12 22:41   
התשובה בגוף השאלה
יש לך מורה. דבר איתו בדיוק כפי שאתה מדבר איתנו.
בהנחה שהוא יודע את מלאכתו, הוא גם ידע באיזה אופן להעביר לך את החומר (שכן, הוא יודע מה אתה כבר יודע כרגע).

שיהיה בהצלחה
  Rami Abu Jabal  
הודעה פורסם: רביעי 21 מרץ,12 22:44   
ניסיתי להסביר את עצמי אבל לא הייתי בטוח ולכן שאלתי את מה ששאלתי. איזה נושאים אני צריך לדעת כדי לתקלט נכון? תודה #smile
t.e
הודעה פורסם: רביעי 21 מרץ,12 23:18   
הי
אולי הלינקים האלו יעזרו לך
http://www.mixedinkey.com/HowTo
http://www.mixshare.com/wiki/doku.php?id=music_theory
בהצלחה
  Rami Abu Jabal  
הודעה פורסם: רביעי 21 מרץ,12 23:49   
תודה רבה #smile מקווה שיעזור #smile
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » תיאוריה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון