תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 15:34
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מלכודות בס לאולפן הביתי - עזרה!
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  toxictoy  
מלכודות בס לאולפן הביתי - עזרה!
הודעה פורסם: שני 26 מרץ,12 23:17   
שלום חבר'ה,

אני מתכנן לבנות מלכודות בס DIY , המורכבות ממסגרת עץ ומכוסות בס המשודך למסגרת כנהוג...
השאלה שלי היא באיזה חומר מבודד כדאי להשתמש, צמר סלעים או צמר זכוכית..יש הבדל גדול במחיר אבל המקדם ספיגה של שניהם כמעט זהה (סטיה של 0.03).
בנוסף פרסמתי הודעה בפורום gearslutz ובתגובה נאמר לי כי בחדר כמו שלי שמידותיו 3 על 3 כדאי להשתמש בבולעים ולא במפזרים שיש לי עכשיו בחדר (הספוגים האפורים שיש בשוק).

אם תוכלו להגיב ו/או להמליץ על דברים נוספים שכדאי לי לשקול אני אשמח מאוד!

תודה רבה.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שלישי 27 מרץ,12 07:30   
  toxictoy  
הודעה פורסם: שלישי 27 מרץ,12 09:31   
תודה על ההכוונה אבל הלינקים האלה לא עונים לשאלה ששאלתי..באיזה משני החומרים עדיף להשתמש.צמר סלעים בדחיסות 80 או צמר זכוכית בדחיסות 24?
מקדם בליעה שלהם עם מרווח של 5 ס"מ כמעט זהה, 0.88 בסלעים לעומת 0.85 בזכוכית. ההבדל היחיד הוא בדחיסות, וכמובן בסוג החומר.

אני נמצא בשלב שלאחר ייעוץ אקוסטי על ידי איש מקצוע וספוגים אקוסטיים אפורים מפוזרים בחדר כמו שהוא הסביר לי לפני מספר שנים..החדר נשמע ממש רע, ואני מאוכזב מייעוץ מקצועי שכזה.
אם אפשר לקבל תשובות נקודיות על השאלות שלי אתם מאוד תעזרו לי!

תודה רבה חבר'ה!
UV
Supporter
הודעה פורסם: שלישי 27 מרץ,12 10:03   
קראת לפחות חלק מהלינקים שראובן הפנה אותך אליהם? יש שם המון אינפורמציה שקשורה לנושא ויכולה לעזור לך. אם אתה בוחר בסופג פינה לא מכוייל, שלשם אני מבין שאתה מכוון, חפש ברשת על superchunks. מדובר במילוי פינות החדר בצמר מינרלי (זכוכית או סלעים) וציפויו בבד. יש שם תרשימים ועצות שונות לגבי דחיסות החומר והסוג שלו. ממה שאני זוכר שני החומרים עם הדחיסויות שציינת יכולים להתאים ליישום הזה והשיקול הוא בעיקר המחיר.

אבל, אני לא בטוח שזה הפתרון האופטימלי עבורך ולכן אני ממליץ לך כן לקרוא את הלינקים שכאן ואולי גם לשקול בכל זאת יעוץ אקוסטי ממישהו רציני, הפעם. יוכלו כאן להפנות אותך ולהמליץ על אנשים כאלה.

בכל מקרה בהצלחה.
JS
נציג עסק/מוסד/שירות
הודעה פורסם: שלישי 27 מרץ,12 12:32   
ציטוט:
החדר נשמע ממש רע, ואני מאוכזב מייעוץ מקצועי שכזה.

אל תתיאש. כמו ברפואה - קבל חוות דעת שניה. איכות הביצוע שווה לרוב לאיכות היועץ שבחרת. גם אם בחרת לא טוב בפעם הראשונה אין זה סוף העולם. תאר לך שכל בונה בית יגיד שהארכיטקט שבחר בפעם הראשונה לא עשה עבודה טוב ולכן הוא בונה מחדש ללא ארכיטקט... סביר להניח שהבנין יתמוטט בגשם הראשון.
דומה לכך הוא ענין החומרים האקוסטיים. יש יעילים יותר ויש יעילים פחות, יש טובים יותר ויש טובים פחות. יש ספוגים אקוסטיים שהם חמרי גלם מעולים ונוחים לעבודה ושווים או טובים יותר מרוב הצמרים למיניהם. הבעיה היא שביותר מידי מקרים ימכרו לך נתונים טכניים שאין להם אחיזה במציאות על בסיס האמרה "ספוג הוא ספוג" - ולא כן הוא. כמו בכל דבר אחר יש ויש, ככה וככה. בבואך לרכוש מוצרי אקוסטיקה תקפיד לדרוש כי נתוני הביצוע שנמסרים לך יהיו מגובים בדו"ח מעבדה בלתי תלויה (לא רק נתוני יצרן שמיוצרים במחלקת השיווק...) וכך תוכל לאמת את סיפור הכיסוי של המוכר.
חדר קטן אינו אתגר גדול, צריך לתכנן נכון כמה דברים והכל מסתדר. החוכמה היא להכיר את אותם דברים ומה הופך אותם לחשובים...
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון