תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 10:30
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מבקש את חוות דעתכם על מיקס ראשון
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (140) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  oplatner  
מבקש את חוות דעתכם על מיקס ראשון
הודעה פורסם: שבת 07 אפר',12 18:47   
היי,

אני אשמח לחוות דעת, הכוונות, הארות ו/או הערות לגבי המיקס הראשון שביצעתי באולפן הביתי החדש שלי.

רקע: מדובר בהרכב שלי שנקרא The Wannabizz. זהו אחד מהשירים המקוריים שלנו שהוקלט במסגרת סשן הקלטות live באולפני פופיק בתל אביב.

אני אצרף 2 לינקים, הראשון של ההקלטה המקורית ( לא נגעתי בכלום ! ), השני הוא הקטע לאחר מיקס שלי.

אפרט את פעולות העריכה שביצעתי:

1. תופים - עיבתי אותם כי הסניר היה חלש מידי וגם רציתי תדרים נמוכים דומיננטיים יותר ( טיפלתי גם בקיק וגם בטאם טאמים ), כל זאת באמצעות waves cla drums
2. בס - גם פה עיבתי את התדרים הנמוכים ומעט קימפרסתי באמצעות waves cla bass. תיקנתי את הטעות של הבסיסט לקראת סוף השיר למי מכם ששמע אותה.
3. גיטרות - הקלטתי את תפקיד הגיטרה מחדש בבית באמצעות shure sm57, מגבר מנורות ואותם האפקטים האנאלוגיים שהשתמשתי בהם בזמן ההקלטה המקורית. את התפקיד המרכזי ( הראשון בקטע ) הכפלתי. הוספתי אי קיו זהה לכל תפקידי הגיטרה.
4. שירה - הוספתי ריברב, קימפרסתי מעט והוספתי נמוכים באמצעות הקומפרסור המובנה של קיובייס ובאמצעות waves cla vocals. כמו כן, תיקנתי מספר זיופים של הסולן באמצעות vari audio של קיובייס.
5. שירת ליווי - גם כאן עשיתי פחות או יותר את מה שעשיתי בערוץ של הסולן, אך קצת התעלצתי ותיקנתי זיופים באמצעות pitch correct של קיובייס.

קחו בחשבון שמדובר במיקס הראשון שלי, אז תהיו רחמנים...
אשמח לקבל מכם חוות דעת, מה ניתן לשפר ? מה גורע ? וכו'
מדובר בהקלטת live עם זליגות רציניות בין הערוצים השונים, לכן היכולת שלי לתקן דברים היא מוגבלת ( לדוגמא בתיקון הזיופים של הסולן לא יכולתי להיות "אגרסיבי" כי יש זליגה רצינית בערוץ שלו ולכן כל תיקון פיטץ' היה גורם לזליגה שבו לזייף וכתוצאה מכך לכל השיר קצת לזייף... ).

גרסת מקור
RECORD 568-18 by oplatner

לאחר מיקס
The wannabizz - silence & confused 7 by oplatner
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שבת 07 אפר',12 19:36   
אני אהיה רחמן, כי התעצלת, וגם לא טרחת להטמיע את הנגנים של קלאוד בהודעה ונאלצתי לעשות זאת בשבילך (רק אל תשאל איך עושים את זה - תקרא מעל שליחת הודעה וגם אצלם).
במיקס המסת את כל הדינמיקה והבשר, בעיקר של התופים והבס, הוספת דיסטורשן על מה שכבר היה קיים ולי זה לא נשמע נעים לאוזן. לפחות בשירה יש שיפור, אולי היית צריך לגעת רק בה.
הודעה פורסם: שבת 07 אפר',12 19:46   
לא נכנס לקטע הטכני, יש כאן טובים ממני, למה לי להתערב...
רק תרשה לי לציין שזה קטע בן בן בן XXXX!
אהבתי מאוד את הנגינה, התפקידים, הביצוע, העיבוד...
#clap #clap #clap
  oplatner  
הודעה פורסם: שבת 07 אפר',12 20:25   
ציטוט:
במיקס המסת את כל הדינמיקה והבשר, בעיקר של התופים והבס, הוספת דיסטורשן על מה שכבר היה קיים ולי זה לא נשמע נעים לאוזן. לפחות בשירה יש שיפור, אולי היית צריך לגעת רק בה.

לגבי הקלאוד, איישם בפעמים הבאות...

לגבי "ההמסה" - האם לדעתך זה נובע מקימפרוס יתר ?
ובכלל, יש לך כמה טיפים לשיפור המיקס ?

אההה... קימחי - תודה על הפירגון #thankyou

תודה.
tomshir
Expert
הודעה פורסם: שבת 07 אפר',12 21:52   
כמובן שזה מזכיר את U2 ...

לגבי המיקס , עושה רושם שהחומרים המוקלטים בגרסה הלא ממוקססת נשמעים ומנוגנים טוב,

מאחר ואתה מתחיל , ולאור מה שעשית עם השיר הייתי ממליץ לך ללכת ללמוד או להיעזר במישהו חיצוני ,לתת לך טיפים לא ממש יועיל במקרה הזה כי הדרך עוד ארוכה.

יש כאן מספיק אנשים שישמחו לעזור לך בעניין ואולי אפילו למקסס לך ON LINE אם עלה את הקבצים המקוריים להורדה.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון