תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 08:38
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מונו-מי צריך את זה בכלל?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  m-knopfler  
מונו-מי צריך את זה בכלל?
הודעה פורסם: שבת 14 אפר',12 09:14   
לפני שאתחיל לתאר בעיות בהן נתקלתי אומר כי לא הצלחתי למצוא תשובות של ממש בפורומים השונים,ואולי הגיע הזמן להעלות בעיות כאלו ולפרקן לגורמים בכדי לתת מענה לכל אלו,כמוני למשל שמנסים להיתפס בהגיון בריא ובכל זאת מבחינים כי הדברים עובדים אחרת.
בעבר הקלטתי עם כרטיס קול פשוט של hoontech (שתי יציאות ושתי כניסות rca-כרטיס קול פנימי)כאשר הכרטיס היה מחובר למיקסר של ברינגר 16 ערוצים.
הקלטתי ערוץ שירה למשל,במונו,והוא היה נשמע במרכז,חסר כל רוחב.כמובן חשבתי שאני רוצה להקליט בסטריאו כדי לתת נפח ואז עשיתי כבל מיוחד שמתפצל מהקונדנסר(xlr) לשתי יציאות pl לשני ערוצים במיקסר,וזה היה נשמע די טוב(ביחס להקלטת מונו).יכולתי לשחק עם ה-pan left rightבמיקסר.
עם הזמן חיפשתי התקדמות,כמו רובכם,ושדרגתי לכרטיס של presonus firestudio עם 8 כניסות ויציאות.חיברתי קונדנסר rode nt1 בחיבור xlr ישירות לכרטיס קול והבנתי שאני לא יכול להקליט עם כבל xlr סטריאו.אז פתחתי ערוץ מונו וניסיתי להקליט ובעצם חזרתי אחורה לימי הברינגר וה-hoontech ,כי נשארתי עם המונו.ראיתי שאפשר להמיר מונו לסטריאו בקיובייס,ע"י duplicate שני ערוצים מערוץ המונו ולכל ערוץ לקחת pan לכיוון אחר ואז להזיז אחד הערוצים בכמה milisecond בודדים בכדי ליצור תמונת סטריאו,אך ל-pan לא היתה כל השפעה.השירה עדיין היתה במרכז,וזה היה נראה לי כתהליך מגוחך וחסר כל הגיון.
למה לעשות חיים קשים ולהקליט במונו?
למה זה טוב בכלל?
הרי גם ככה הופכים הכל לסטריאו?
איך אני מקליט שירה בצורה נכונה ?
אשמח לפירוט ככל האפשר ברמת מה הולך לאן,ואופן ההקלטה הנכונה בקיובייס..
octaver
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 14 אפר',12 09:51   
הנושא מאוד רחב השאלה שלך מתחלקת לכמה נושאים וניראה לי
שיהיה לך יותר קל להבין אם תדע להבדיל בין מונו כפול לסטריאו.
בכל אופן בגדול יש מיקרופון סטריאו אם אתה מעוניין להשיג תוצאה
כזו בהקלטה .
לקחת ולהעתיק ערוץ מונו זה לא נחשב סטריאו .
נסה להסביר לי מה ההבדל בין מונו כפול לסטריאו
הודעה פורסם: שבת 14 אפר',12 11:34   
ובנוסף,אתה אומר שיש מיקרופון סטריאופוני,אם כך למה משתמשים בקונדנסר לשירה,ויתרה מכך,כולם מקליטים ככה...חיבור קונדנסר עם כבל Xlr,ישירות לכניסת preamp טובה בממשק האודיו,משם למחשב ולתוכנת ההקלטה...
אז אני מחייך כאן ושואל את שאלת ההגיון הפשוטה:מונו-מי צריך את זה בכלל?
octaver
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 14 אפר',12 12:09   
אם הבנתי אותך נכון מהתגובה שלך עושה רושם שאתה חושב
שחיבור קונדנסר לפריאמפ עם חיבור xlr ניתפס אצלך כסטריאו.
אז לא זה מונו בלבד.
אני חוזר שוב !
כדי להקליט סטריאו אתה צריך לקנות מיקרופון סטריאו
שהוא שונה מהמיקרופונים הרגילים שאתה מכיר שהם מונו.
תעשה חיפוש על מיקרופון סטריאו בגוגל .
יש עוד שיטות הקלטה שמשלבים מספר מקרופונים כדי ללכוד יותר מרחב
של החדר החזרים ועוד פרטים שקשה ללכוד במיקרופון אחד מונו.
כמו שאמרתי הנושא רחב וגדול וקשה להסביר אותו במסגרת הפורום .
הודעה פורסם: שבת 14 אפר',12 13:42   
תרשה לי לתקן אותך ידידי וכפי שכבר אמרתי-אני יודע שחיבור xlr הוא מונו בלבד.
מדוע אם כך כולם,לפי מיטב ידיעתי מקליטים מונו?
מדוע אם כך למכור לצרכן מיקרופון מונו אם בשורה התחתונה הכל יוצא לאחר ה-mixdown בסטריאו?
ראיתי באינספור סרטונים ביוטיוב ,אותם הנחו מהנדסי קול ,אשר מראים הקלטת שירה במונו.למה מונו?
shaharv
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 14 אפר',12 14:04   
בגלל הדרך שסטריאו עובד:
מונו כפול מתרגם למרכז התמונה הסטריאופונית.

אין צורך להקליט בסטריאו מאחר ואנחנו מקליטים מקור אחד.
  m-knopfler  
הודעה פורסם: שבת 14 אפר',12 14:21   
רגע,שחר,שאני אבין...
מה שאתה אומר ששני ערוצי מונו שווים לערוץ סטריאו כאשר הצליל במרכז.אז למה לשכפל ערוץ מונו נוסף על מנת ליצור ערוץ סטריאופוני?
ואכן ,אם כבר אתה מעלה את העניין,גם את צורת ההקלטה ע"י שני ערוצי מונו-גם אותה ניסיתי.
מה שניסיתי לאחר מכן זה לקחת pan לכל ערוץ לכיוון שונה,דהיינו ערוץ מונו שמאלה וערוץ מונו שני ימינה אבל לאחר הצידוד הסאונד של כל ערוץ עדיין היה במרכז,כאילו לא עשיתי כלום,למעט ווליום יותר חזק מכיוון שמדובר בשני ערוצים.
yanukav
תומך
הודעה פורסם: שבת 14 אפר',12 14:21   
אם אתה מחבר מיקרופון אחד לשתי כניסות אתה שולח את אותו סיגנל לשני ערוצים. אתה שומע הבדל בין השיטה הזאת לבין הכפלת הערוץ בתוכנה בגלל הבדלים בכבלים או בעיות סינכרון בין הכניסות של הכרטיס קול ( שזה יכול להיות טריק יפה אבל לא נחשב הקלטה סטראופונית ).

בד"כ מקליטים ערוץ מונו של שירה ובתהליך המיקס אפשר להעביר אותו לערוץ סטיראו ( פשוט לגרור אותו בתוכנה ) או לשלוח אותו ל Aux עם אפקט סטראופוני ואז להפעיל עליו אפקטים שיוצרים הבדלים של זמן ופאזה בין הערוצים בדיוק רב יותר ממה שהיית משיג בהקלטה סטראופונית אמיתית שיכולה ליצור גם החסרות ובעיות. אתה יכול גם למשל להקליט את אותו ערוץ שירה בנפרד לכל צד, או להקליט עם שני מיקרופונים. אם אתה רוצה להקליט כמו שהקלטת מקודם אתה יכול לקנות מגבר פיצול למיקרופון ( אם זה קונדנסר אז צריך פאנטום ) ולהקליט שני ערוצים נפרדים של אותו המיקרופון לזוג כניסות בכרטיס. יש גם קדם מגברים מונו שמוציאים זוג יציאות בוא זמנית...

המוזיקה שאתה שומע היא הכן בסטיראו אבל זה לא אומר שכל ערוץ בנפרד הוא סטראופוני, כולל השירה. ברוב הפעמים העיבוד במיקס הוא מה שיוצר את המרחב ויש גם ערוצים במונו לחלוטין כמו Kick למשל.
  m-knopfler  
הודעה פורסם: שבת 14 אפר',12 14:24   
ודרך אגב ,אשמח אם תסביר לי את המשפט האחרון שאין צורך להקליט בסטריאו כאשר מדובר במקור אחד...
האם קונדנסר נחשב למקור אחד?
ומה לדוגמה נחשב ליותר ממקור אחד?
  m-knopfler  
הודעה פורסם: שבת 14 אפר',12 14:33   
[QUOTE]בד"כ מקליטים ערוץ מונו של שירה ובתהליך המיקס אפשר להעביר אותו לערוץ סטיראו ( פשוט לגרור אותו בתוכנה ) או לשלוח אותו ל Aux עם אפקט סטראופוני ואז להפעיל עליו אפקטים שיוצרים הבדלים של זמן ופאזה בין הערוצים בדיוק רב יותר ממה שהיית משיג בהקלטה סטראופונית אמיתית שיכולה ליצור גם החסרות ובעיות. אתה יכול גם למשל להקליט את אותו ערוץ שירה בנפרד לכל צד, או להקליט עם שני מיקרופונים. אם אתה רוצה להקליט כמו שהקלטת מקודם אתה יכול לקנות מגבר פיצול למיקרופון ( אם זה קונדנסר אז צריך פאנטום ) ולהקליט שני ערוצים נפרדים של אותו המיקרופון לזוג כניסות בכרטיס. יש גם קדם מגברים מונו שמוציאים זוג יציאות בוא זמנית...

איך אם כך גוררים את ערוץ המונו ושולחים אותו ל-aux?
באיזה אפקט סטריאופוני ניתן להשתמש בקיובייס 5?
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון