היום שמתי לב שיש לי רעשי לוואי מוזרים בעת ביצוע פעילויות במחשב. לדוגמא כיבוי/הדלקת אפקט בקיובייס, עצירת השיר בקיובייס. גם עצירת סרטים ביו טיוב וכו'. כאילו מין רעש צקצקני קטנצ'יק כזה. אף פעם זה לא היה קודם. אציין כי החלפתי היום את מאוורר המארז למאוורר שקט יותר ( אך באותו הגודל ). בדקתי אם הביעה היא בגלל המאוורר החדש, חזרתי למאוורר הקודם והרעש עדיין היה שם ...
אם הרעש קשור לפעילות עם המקלדת או הזזת העכבר, הייתי חושד בצירוף מקרים של תקשורת עזרים אלה המתנגשת בתדרי המחשב ויוצרת הרמוניות שמיעות (בנושא זה ראה רעשים מהעכבר כאן בפורום).
אם לא קשור, ובדקת שאכן כן (הפעלת אוטומציה על פתיחה/סגירה של אפקט לא תכריח עכבר/מקלדת), אפשר שמדובר ברכיב DC פרזיטי על האודיו, לרוב מחיתוך אקראי של גל או מיתוג אודיו בין מצבים.
בדוק: כאשר זה קורה - ראה אם יש אפשרות לבצע מיקס או יצוא לקובץ, כדי לבחון אם זה צרוב על הגל או רק במוניטור. _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו
איזה ממשק אודיו?
אם הוא חיצוני, נתק אותו מכל חיבור פנימה והחוצה, חבר אליו אוזניות בלבד ובדוק שוב, והאם זה בשני הצדדים. _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו
אם לא הדרייבר או תהליך ההתקנה, כפי שאחרים פתרו זאת, (ללא קשר לסוג התוכנה), אפשר שמדובר בבעיית חומרה או מתח פרזיטי על הממשק שיוצר DC אופסט (הקליק שאתה שומע).
מעניין אם הרעש קיים גם בתוצאה, על הגל. הצעתי מקודם שתבדוק את זה. כך נדע אם זה קשור למחשב או לא. הממשק לא לוקח תפקיד פעיל בעת מיקס, להוציא מוניטור, ואם מיתוגים שונים של האות בתוך המחשב/תוכנות יוצרים פליק, זה יכול להיות בשלב ההמרה לאנלוג (>מוניטור) או לפניו.
מעשית אין רכיב DC בתוכנה, אלא כתוצאה מחיתוך גל או מיתוג אודיו שלא בנקודת האפס של הגל, היכן שישמע קליק, בכל ממשק, אלא אם התוכנה מכוונת כך שתחליק אותם. אחרת זה יכול להיווצר כתוצאה מהפרש מתחים או הזנה בעייתית של הממשק, חיבורי הארקה או D/A תקול בממשק. _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו
ניסתי לבדוק את נושא האוטומציה. מאחר ואני חדש בנושא: פתחתי אפקט קורוס באינסרט של אחד הערוצים ועשיתי write על on/off שלו. לאחר מכן שמעתי את זה שוב ולא היו פאקים ( למעט כשלחצתי Play עם העכבר ... ). אז אני מניח שאם הבנתי נכון את אופן הבדיקה, הרי שמדובר אכן בכרטיס קול תקול.
בנוסף, התקנתי את כרטיס הקול בלפטופ שלי וניסתי לבדוק האם ישנם פאקים בעת צפייה ביו טיוב כמו שיש במחשב הנייח שלי ( הפעם השתמשתי במשטח הגלילה של הלפטופ במקום עכבר חיצוני ) - עדיין יש פאקים.
אם הבנתי את הכל נכון, הרי שיש לנו את כל ההוכחות שהכרטיס התקלקל והגיע הזמן להפעיל את האחריות.
על פניו נראה כך, לפי הדיווחים שמסרת והבדיקה על מחשב נוסף. לא סגור סופית אבל הכרטיס דורש בדיקה בשלב זה.
אם זה היה קשור להחלפת המאוורר, או שפשוט השקט החדש גרם לרגישות להבחין ברעש, או שמשהו חיווטי/חשמלי קרה שגרם לממשק לעבוד בממתח שונה או רפרנס לאדמה החשמלית. _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו