תומך
פורסם: חמישי 17 מאי,12 15:10
אהלן,
השאלה היא יותר איך הפילטר או ה -EQ ממומשים, מאשר איך החליטו לקרוא להם (פילטר או EQ).
לכל צורת מימוש שונה (IIR או FIR לדוגמא) יש השפעות שונות על הצליל והנושא כבר נידון פה לדעתי.
זוהר
תומך
פורסם: חמישי 17 מאי,12 15:27
בגדול מה שפילטר עושה כמו השם שלו זה לסנן תדרים מעל או מתחת לתדר מסויים. זה אומר שמידע שמעל וב mcdsp או מתחת לתדר לא יונחת או יוגבר אלא יסונן לחלוטין.זאת כמובן לא באופן אבסולוטי תיאורטי א באופן מעשי לפי עקומת היענות (באנגלית slope) שיכולה להיות קבועה או תלוית משתמש ומיוצגת ע"י היחס די.בי לאוקטבה (המון חומר על זה באינטרנט).
איקיו או בשמו המלא איקווליזר כשמו כן הוא - משווה בין תחום תדרים אחד למשנהו באמצעות הנחתה או הגברה של תחום תדרים מעל או מתחת לתדר מסויים (shelf) או מסביב לתדר מסויים (parametric).
ההשוואה בין אי קיו של mcdsp לזה המובנה בפרוטולס לא רלוונטית כי לשניהם יש את אותם הכלים, למרות שבפרוטולס קוראים לזה eq וב mcdsp קוראים לזה filterbank. אצל mcdsp יש f101 (פילטר), p606 (פרמטרי) ו e606 (גם וגם בתוספת מדף נמוך וגבוה). בפרוטולס יש גם וריאציות שונות (1,4,7 band) שנותנות את אותן אפשרויות בשילובים שונים.
בפילטר מסנן נמוכים משתמשים בדרך כלל באופן נפוץ לניקוי רעשים לא רצויים בתחום הנמוך או כדי לפתור בעיות מיסוך של ערוצים מסויימים על אחרים בתחום הנמוך לדוגמה סינון נמוכים מערוץ גיטרה שממסך על גיטרת הבס. אפשר גם להשתמש בו כדי לגרום לכלי מסויים או שירה להישמע יותר בהירים, בלי להגביר את התחום הגבוה. בפילטר מסנן גבוהים משתמשים פחות אבל הוא עוזר לתחום את התחום הגבוה של כלי מסויים או אם הגבוהים שלו כואבים מדי, או לחילופין להשמין סאונד רזה מדי אם לא מצליחים בעזרת הגברת נמוכים.
נציג עסק/מוסד/שירות
פורסם: חמישי 17 מאי,12 17:07
אי קיו הוא סוג של פילטר, ולמען הדיוק EQ הוא אוסף של פילטרים.
FilterBank של MCDSP הוא חבילה המכילה בתוך מגוון "מכשירי" תוכנה שהם אוסף של פילטרים.
למשל, איקוולייזר של קונסולת SSL הוא אוסף של פילטרים:
High Pass+Low Pass
Shelving/Bell filters על הגבוהים והנמוכים
Parametric Filters על תדרי האמצע
כולם נכללים גם בחבילת ה פילטר בנק של McDSP
פורסם: חמישי 17 מאי,12 18:56
לא נפגעתי אחי וסליחה אם הטעתי מישהו זה ממה שאני למדתי וקראתי, האר את עיני ותקן אותי.. אשמח לילמוד על עקרון פעולה של פילטרים בסיסיים
ואגב המשפט הראשון שסימנת אני דיי בטוח שהוא נכון..