תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 00:37
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מוזיקה כעסק?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (545) › תצורת הדפסה
לך לעמוד 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הפקה עצמית/ עסקים

מה עיסוקך בתחום המוזיקה?
מוסיקה היא פרנסתי
47%
 47%  [ 51 ]
אני עובד בתחום אחר ומתעסק במוזיקה "בשביל הנשמה"
36%
 36%  [ 39 ]
אני עובד בתחום אחר וגם מתפרנס ממוזיקה מהצד
11%
 11%  [ 12 ]
אני מתפרנס ממוזיקה ומשלים מעבודות זמניות/צדדיות
5%
 5%  [ 6 ]
סך-הכל הצבעות : 108

Rock_Artist  
S.Supporter
מוזיקה כעסק?
הודעה פורסם: חמישי 05 יול',12 09:57   
כתבה שקראתי הבוקר -
http://e.walla.co.il/?w=/6/2547060

לצערי בשנים האחרונות ככל שאני מתבגר אני קולט ש"שוק המוזיקה" הוא שוק במחירים של עגבניות לקילו. האם באמת ניתן להתפרנס כמו בנאדם ממוזיקה?
מה הכוונה בלהתפרנס ממוזיקה? כיוצר, כנגן, כמורה?

אני חייב לציין שאת כל הכסף שלי אני עושה במוזיקה ונמצא במקום טוב (דיסקוגרפיה עשירה, הופעה עם מספר אומנים שמוגדרים במרכז וכדומה, פרסומות רבות).

ובכל זאת,
שאתה חותם על הדו"ח השנתי אצל רואה החשבון אתה מבין שאתה רחוק מלהיות מבוסס כלכלית. שאתה צריך עוד להתמודד עם נתונים כמו חיסכון פנסיוני, יכולת כלכלית להחזיק משפחה וילדים.

מצד אחד מוזיקה זה חיידק - אין כמעט עבודות שנותנות לך את היכולת לבטא את עצמך באותה צורה.
מצד שני זו אחת העבודות שחוסכים בה בהרבה דברים, אין שום תנאים סוציאלים, תמיד יש בשר צעיר שיהיה מוכן לתת יותר בפחות ובפועל לפגוע בעצמו בעתיד (לפעמים גם מחוסר ידיעה והיכרות של תמחור נאות שמגיעה עם הגיל).

אני נמצא בדילמה בהקשר הזה.
אשמח להעלות את הדיון הזה.
Shai
Act Compatible
חוק שעדכני לגבי הרבה תחומי עיסוק:
הודעה פורסם: חמישי 05 יול',12 10:11   
אם זה עבודה כיפית שהרבה אנשים רוצים לעשות, ולא מדובר במקצוע פרופסורי, זאת אומרת שלא צריך הכשרה פורמאלית כמו תואר או מסלול לימודים ארוך כדי לעסוק בה- כמו רופא או מהנדס, אז תמיד תהיה תחרות גדולה והרבה בשר טרי שמעוניין לעבוד כפי שכתבת.
וזה מה שמוריד את המחירים והופך את השוק ללא מעניין.

אפשר להתפרנס יפה מאוד ממוסיקה ומסאונד, אבל- לא מדברים שאתה נהנה לעשות, אלה מעבודות "משעממות" יותר.
וגם, להתפרנס יפה- לא להתעשר.
אלה אם אתה כותב כמה להיטים והופך לאחד מ.. אבל יש כאן הרבה מזל. אי אפשר לבנות על זה.

אני בטוח שאם תבחן מאיפה הכנסת הכי הרבה כסף- מפרסומות או מלנגן, תגלה שאפשרות 1 היא הנכונה.
וצריך הרבה אורך נשימה כדי לעמוד על מחיר ולא להתכופף ללקוח.
?אני חושב שהדרך הנכונה להתפרנס ממוסיקה זה להפיק ו/או לכתוב- למשחקי מחשב, פרסומות, סדרות, או לאמנים פרטיים שמוכנים לשים את הכסף ולהשקיע.

אפשר להרוויח כסף אם אתה יודע לנהל עסק. וכן, שוק האולפנים וחברות ההגברה זה לא בדיוק כמו בשוק ההיי-טק ברמת התקציבים, אבל בניהול נכון אפשר לבנות עסק שמחזיק יפה את בעליו.

אני בהחלט מאמין ששווה היום להתפתח לעוד כיוונים. השילוב הוא מנצח לטעמי. לא צריך להתקבע לעבודה אחת.
חשבת להתעסק בטכנולוגיה/ פיתוח תוכנה? (ולמיטב ידיעתי אתה בא מהמקום הזה, תקן אותי)
וזאת, בנוסף להופעות והקלטות אולפן. אחד לנשמה אחד לעו"ש.
Manny Zagri
תומך
הודעה פורסם: חמישי 05 יול',12 10:18   
אי אפשר לסגור את החודש עם זה.

מעט אנשים ניסו והצליחו.
יותר אנשים ניסו נכשלו וממשיכים לנסות.
הרבה יותר אנשים ניסו נכשלו ועברו תחום.
הרבה הרבה יותר אנשים אפילו לא ניסו כי הם יודעים שזאת בעיה קשה.

עזובותך תמצא עבודה בהייטק, תמיכה כלשהי,תעשה כסף, תנגן בסופישבוע.
ישראל היא לא מקום לאנשי רוח.
ravitzj
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 05 יול',12 10:54   
אני מתפרנס ממוסיקה (מורה לגיטרה),למזלי אני לא מתפרנס מהופעות או ממכירת דיסקים,
המצב שם מזמן בכי רע וזה הולך גם למקומות איומים.
צר לי שאני אומר את זה כי המוסיקה היא כל חיי.
לראות הרכבים צעירים שלי מתחננים לבעלי פאבים שיתן להם להופיע חינם,
בעל הפאב אומר להם אם תביאו 50 איש אתם תופיעו אצלי (ההרכב כמובן לא יקבל אגורה),
וההרכב יעשה הכל כדי להופיע.
הייתי בהופעה בפאב והופיע שם אמן מהשורה הראשונה שלנו עם הרכב מלא,
היינו בפאב 12 איש ,בושה גדולה,
אבל החמוד הזה נתן הופעה מלאה,עצוב מאד.
הדיסקים מזמן לא פונקציה,אנשים לא ממהרים לצאת להופעות כי המצב הכלכלי לא משהו,
וחשוב יותר להביא הביתה אוכל.
בא לי לבכות.
מזל שאני עושה מוסיקה להנאתי ומתפרנס ממוסיקה בדרך עקיפה.
עצוב מאד אבל המוסיקה היא סם חיים,בלעדיה אפשר לזרוק אותנו למטחנת בשר.
הודעה פורסם: חמישי 05 יול',12 11:07   
כרגיל, מומלץ להפריד תחומים ונושאים.
תלוי בכשרון של כל אחד לעשות טוב לאנשים אחרים באמצעות מוסיקה כדי לקבוע אם יצירת מוסיקה היא דבר מכניס.
להבדיל מכך, יש שפע של עיסוקים בתחום האודיו והמוסיקה, ו"מכירת מוסיקה" לבדה תלויה בכשרון הנ"ל, אך עיסוק בתחומים אחרים בענף, תוך הישארות בנושא אהוב ומלא נשמה וסיפוק עצמי, יכול להוביל להכנסה יפה במונחים ישראלים, שזה אומר מעמד ביניים מינימום, וזאת אם מוציאים מהמשוואה את החלום על אותו כוכב שגר בוילה מפוארת (שהוא אינו בריא לכמעט אף אחד - רמת התסכול מלווה ותכשיל).

מוסיקה תמיד נדרשת ותמיד יצטרכו אותה. זו עובדה הקשורה לטבע האדם. וגם כאן הטבע משחק תפקיד ומדלל מינים וכוחות. הענף שלנו הצליח לצבור כל כך הרבה תחומי ביניים לאורך השנים, שאי אפשר להגיד שלא נחשב כאחד המובילים בתחום הפיתוח הטכנולוגי בחיים, ומכאן שעובדה זו, כנתון רב ערך מעשי ותפישתי, צריכה להוביל גם במחשבה על תחומי כלכלה בתוכו.

השחיקה הרבה בישראל אינה תורמת, אך אינה רחוקה הרבה ממה שקורה בעולם. מישהו הלא יישאר ליצור מוסיקה, להקליט ולהפיק בסופו של דבר, ולא בהכרח מדובר ביצירת להיטים, אלא אם זה הדבר היחיד שמעניין את הבן אדם לעשות, וכאן אין מה לחכות הרבה, או שהולך או שנוטשים.

השילוב הלכאורה מנצח של פרנסה מספקת מעיסוק אחר עם יצירה או עשייה בתחום, מציג גבולות מסוימים, שאם חוצים אותם לכיוון אחד, קשה לחזור לכיוון השני, וכאן קיימת התנדפות של מוסיקאים במקרה אחד, מול כאלה שהתחרטו שהלכו רחוק מדי (לפרנסה נטו) ו"זה" חסר להם לנשמה, לאמור, ליהנות מחיי היום יום ולא לרוץ רק אחרי עוד חדר בדירה, שזה לבדו די משעמם והינו מהווה את הסיבה היבשה שבשבילה אנחנו קיימים, לשמר את הגזע.
הודעה פורסם: חמישי 05 יול',12 11:22   
יש לשים לב גם שמוזיקאי משקיע הרבה יותר מ9 שעות ביום לעבודתו כדי להביא בסופו של דבר שכר שהוא לרוב בין ממוצע במשק או נמוך מכך.
לכן אם מחשבים שכר שעה אז חוטפים כאב לב #smile
אבל מצד שני עושים מה שאוהבים, דבר שאנשים שעושים משכורות גבוהות ולמדו שנים לא תמיד יכולים להגיד. שזה איזה בונוס לנפש.
Dror_Shi
תומך
הודעה פורסם: חמישי 05 יול',12 13:30   
היי טל,

גם אני פתחתי את הבוקר עם הכתבה הזו #smile , מפתיעה אותי טיפה הנאיביות של גרין, קצת פחות התפלאתי כשקראתי על האנשים הקשורים להפקה עצמה.

לעניין הכתבה - נראה לי שלקום בבוקר של הופעה ולזעוק למה לא מקבלים כסף זה קצת מגוחך, כנ"ל לגבי המיזם בפייסבוק - "אש בשדה קוצים" ו2500 לייקים זה לא אותו דבר. הבעיה היא עמוקה מאוד ושורשית/תרבותית, זה לא התחיל בערב הופעות הנ"ל, אלא במהות של התפיסה -
"היי, הבנאדם לוחץ על משהו שעושה צליל, הוא מחייך תוך כדי, יש לו בקבוק מים - הוא גם רוצה כסף?"
איפה הייתם 30 שנה? והסלוגן של "רוצים חוק מוזיקה" - מגוחך - מה אמור להיות בחוק? מי אמור להעביר אותו? מה רוצים לעגן? מי נציג המוזיקאים בכנסת (zooot? #wink )?
באותה מידה אני יכול לפתוח דף פייסבוק - "רוצים חוק סביח בלי עמבה"

העניין התקציבי הוא תמיד הבסיס להכל. אף פעם אין כסף. אבל למדתי עוד משהו - אין כסף כי אף אחד לא מכניס לתוך החישובים שלו "עלות מוזיקה". זה תמיד נספח שצריך להזכיר, להטריד ולהלחם עליו.

לעניין הט'רד - אני איתך ועם ראובן: מוזיקה לפרנסה בארץ שונה לחלוטין מהנעשה בחו"ל בעיקר בארה"ב (ששונה מאירופה במובנים רבים). בארץ כמו בתעשיית הקולנוע, אין דבר כזה "במאי קולנוע" ב98 אחוז מהמקרים (בדומה למוזיקאי רדיו של הזרם המרכזי) - אתה במאי/מוזיקאי - אתה תסגור תקליט, תעשה מוזיקה לפרסומת, תסגור אירוע למחול, תעשה מיקס לסרטון תדמית ותופיע פעמיים בחודש - ואז,אולי, יהיה לך חודש סביר.
שוב באנלוגיה לקולנוע - לפני ההצלחה הגדולה של "ואלס עם באשיר" ארי פולמן היה כותב בין השאר תסריטי תדמית לחיל תחזוקה #smile

אפשר לשאול את ידידינו Postscript איך זה נראה מהצד של העדשה ולא המיקרופון. אני מניח שהוא יגיד את אותם דברים.

בלי לפרט יותר מדי, החודש שלי האחרון היה מורכב מסרט אחד, עוד עבודה לפסטיבל הקולנוע בירושלים, עבודה לתיאטרון, שתי הרצאות, מיקסים לאלבום שיצא אינרטנטית ופרוגרמינג ללהקה מתחילה סיבוב הופעות בקרוב.

- כל זה כרוך באינסוף אנרגיה שמושקעת בפגישות "אולי זה יקרה וסביר להניח שלא",תחזוקת לקוחות, מרדפים אחרי לקוחות פוטנציאלים, גיבויים, תחזוקת מערכות, עידכונים שוטפים, עריכות סופיות, , עידכוני אקו"ם.

כשבסוף כל יום אני חושב איך לעזאזל אני לוקח לעצמי כמה שנים של חו"ל.
Wavelab 9.5 Pro/Nuendo8.3/Pro tools 12.5
greenich
מה בדיוק אתה רוצה?
הודעה פורסם: חמישי 05 יול',12 18:10   
הדיון הזה הוא חשוב מאד, ואני חושב שבעיקר צריך לשים את הפוקוס
על מה זה אומר "לחיות ממוסיקה". וגם מה זה אומר "לגמור את החודש".
אצל אחד זה 8000 ש"ח לחודש ואצל אנשי משפחה זה מגיע מהר מאד ל-15000 ואפילו 20000 ש"ח.
האם הכוונה ליצור מוסיקה משלך ולחיות מתמלוגים עליה,הופעות ומכירת מדיות?
אם כן, תצטרך לערב גם גורמים עסקיים בתוך העניין,
בין אם תלמד על כך בעצמך ובין אם תרתום מישהו שיעשה זאת(או שתשלם לו...)

אם מדובר בלהתפרנס ממוסיקה יש המון אופציות.
אפשר לנגן בהפקות של זמרים (שכר של 300-1200 ש"ח להופעה בשוק הסטנדרטי)
אפשר לנגן בהרכבי קאוורים (מומלץ ללמוד רפרטואר רחב-זה פותח אופציות 250-800 ש"ח תלוי איפה מופיעים)
אפשר לנגן באירועים (אם נופלים על הרכב טוב עם אנשים טובים זו ממש חוויה חיובית, גם סביבת עבודה שהקהל בא להנות,גם אחלה אוכל, מנגנים לאנשים רוקדים שזה ממש כיף ומקבלים תשלום בסוף הערב במזומן-600-1200 ש"ח)
אפשר להפיק\ לעבד מוסיקה לכל מני אומנים (היום עם מחשב,מיקרופון וראש טוב אפשר לעשות נפלאות 100-450 ש"ח לשעת עבודה תלוי מה אתה מציע ומה המוניטין שלך)
כפי שכבר צוין כאן אפשר להיות מוסיקאי של משחקי מחשב,פלייבקים, מוסיקה למענים טלפוניים ועוד...

חברי גדי בן אלישע(פבלו רוזנברג,דני ליטני)
אמר פעם שיש דברים שאתה עושה כי אתה אוהב ויש דברים שאתה עושה כי אתה יכול.

לפני כמה שנים גיליתי שהידע שלי בזמר העברי מאפשר לי לנגן בערבי שירה בציבור. יצרתי קשרים עם אומנים שזה העניין שלהם ויש לי גם שם עבודה מדי פעם.

בקיצור, אני חושב שהכי טוב להסתכל מה אתה יכול לעשות טוב ושם ללכת להרוויח את לחמך.
למי שמועניין-מאמר שכתבתי פעם על העניין הזה
http://greenich.co.il/95933/מוסיקה-במשרה-מלאה
שיהיה מולטי בהצלחה.
הודעה פורסם: חמישי 05 יול',12 19:03   
וואיי....זה חתיכת נושא טעון......

מהעיניים שלי, ההבדל בין עיסוק במוסיקה (או כל אמנות אחרת) לבין פרנסה אחרת, הוא שמי שמחליט בגיל צעיר ללכת על זה, עושה זאת מתוך נסיון להגשמת החלום האולטימטיבי: להתפרנס ממשהו שאוהבים אהבה עמוקה/אובססיה/אידאולוגיה/השקפת עולם....תקראו לזה איך שאתם בוחרים.
אני אישית לא הכרתי אף אחד שהגיע לתחום מתוך רצון "לעשות כסף". הרצון הראשוני היה להתבטא, להטביע חותם, להשפיע, ליצור.....ואם אפשר גם להתקיים תוך כדי, אז מה עוד אפשר לבקש.

ככה גם אני התחלתי.
מה לא עשיתי?.....חיתות רגליים לכל אולפן אפשרי, שירותים חינם לכל מי שחפצתי ביקרו ושאיפשר לי לתת ולהפגין את מה שאני יודע....הכל.
וזה גם הצליח. בסופו של דבר מצאתי את עצמי שותף להרבה מאד דברים שגם הכניסו לי כמה גרושים פה ושם.

חלק מאותם דברים אפילו גרם לי הנאה.

ואז התחיל המילכוד.
לאט לאט, כמו חיה טורפת שסוגרת על טרפה.

הרי צריך להתפרנס, נכון?
אז כמובן שהסכמתי לכל עבודה שקפצה עלי. הפקת אלבומים, ג'ינגלים, הקלטות לכל מיני הזויים, חלטורות, אמרגנים רמאים וחסרי מצפון.....
אני לא אומר...היו דברים שנהניתי מהם, אבל הכמות היתה במגמת ירידה.
בסוף מצאתי את עצמי מנסה להזכר מה לעזאזל דחף אותי לכל זה, כי הנאה כבר לא היתה. נו, ברור שלא היתה. איך תהיה? הרי מוסיקה, במובן שהביא אותי לתעשייה הזו, לא היתה. העבודה הפכה לסיוט מתמשך תוך תקווה שהולכת ונמוגה, שאולי...אולי מחר, יקפוץ הפרוייקט שיזכיר לי למה הגעתי לכל זה מלכתחילה.

שום דבר. נעליים!
אפס מאופס.

אז פה עושים החלטה: או שאני ממשיך לחכות מתוך סבל, או לחתוך.
הרי מוסיקה, כמו חומוס, עושים באהבה, או שלא עושים בכלל.
והאהבה מזמן מתה. נותר רק תסכול, שנאה וטלפונים בלתי פוסקים מהבנק.

ההחלטה כמובן היתה לחתוך. אין מצב שאני אמשיך לעשות משהו שאין לי טיפה רווח ממנו, אפילו לא רגשי. והרי ברור שבמצב מנטלי כזה, גם לתת שירות טוב ללקוחות זה בלתי אפשרי, כי עכשיו אני שונא אותם, את מה שהם מיצגים, ואת מה שהם עשו לאהבת המוסיקה שכל כך בערה בי בהתחלה.

אמרתי שלום והלכתי לפיתוח תוכנה, אהבה גדולה אחרת שהיתה בי. זה התחיל כפשרה, אבל התגלה כההחלטה הכי חכמה שעשיתי בחיים. פתאום תוגמלתי ביד רחבה על דברים שיצרתי באהבה גדולה, והשמחה הזו ממשיכה עד היום.

היום, אחרי המון שנים, אני מתגעגע. ברור שאני מתגעגע.
לעבוד במוסיקה? חס וחלילה. אין מצב!
לנגן? לעשות? אנשים? אוהו.....מתגעגע בגדול!

אז עושים בקטן. רק דברים שאני מתחבר אליהם. פה קצת הופעות....פה קצת הקלטות....ג'אמים.....וזה כל כך כיף!
אני רגוע מבחינה כלכלית.....אני מנגן דברים שאני אוהב בלבד....לא מתווכח על כסף עם אף אחד....
המנוחה והנחלה!

היום אני מספיק רגוע כדי באמת לתת את כל הלב במוסיקה שאני עושה ונותן, וכולם שמחים.

מסקנה?
שום מסקנה #smile
זו הדרך שלי, ההחלטות שלי, הקורבנות שלי, והרווחים שלי.
הודעה פורסם: חמישי 05 יול',12 21:02   
מאד מזדהה עם מה שנאמר כאן, ואני מניח שכל מי שנמצא בתחום כמה שנים מכיר את זה. מה שכן, לגבי היוזמה "רוצים חוק מוסיקה" - אני לא מסכים. לדעתי כל יוזמה מבורכת מה גם שהיו תוצאות ראשונות. נכון אמנם 700 ש"ח ללהקה שהסכימה קודם להופיע בחינם זה לא משהו שישנה את מצב החשבון לטווח ארוך אבל מדובר גם בשינוי תודעתי אצל מוסיקאים, אצל הקהל ואצל מי שמזמין את ההופעות. אני לא נאיבי, ברור ששינוי אמיתי בנושא ההופעות הוא קשה מאד להשגה אבל אם יותר אנשים יתמכו ביוזמה יגדלו הסיכויים שלה. דווקא התמקדות בתחום צר שאפשר להשפיע בו, אפילו קצת, יש לה יותר סיכוי.

מאד חשוב שמוסיקאים מתחילים יקראו את התכנים האלה ויחשבו פעמיים לפני שהם מוכרים את עצמם ואת עבודתם בזול.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הפקה עצמית/ עסקים

לך לעמוד 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8   הבא
עמוד 1 מתוך 8

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון