פורסם: שישי 06 יול',12 09:48
מכיוון שאני גר בקומה ראשונה ואין שום דייר מתחתיי... הבעיה היחידה שנותרה היא אלה שמעליי...
עכשיו שאלה קצרה בנוגע להבנה,
אם אני מכסה את כל החדר, כולל הכל, עם ספוגי ביצים, ומביא שטיח עבה יחסית שיסגור את כל שטח הרצפה בממ"ד...
האם יהיה נכון הדבר לעשות? המטרה העיקרית היא בידוד כמה שיותר (מכיוון שאין 100 אחוז אף פעם...)
אבל הרעיון המרכזי הוא שיוכלו לנגן שם גם ב2 בלילה מבלי שזה יפריע לשכנים...
הנחתה מקסימלית של העוצמות רעש ..
אני מדבר על כיסוי קירות ותקרה עם ספוגי ביצים וכמובן גם את דלת הממ"ד שעשויה ברזל...
עובי הספוג הוא 4.5 ס"מ (או שאולי זה מ"מ...?!?) לא יודע אם סופרים כולל השפיצים של הביצים או עובי נטו בין הגלי ביצים...
בברכה ותודה מראש,
עמוס איטח..
S.Supporter
פורסם: שישי 06 יול',12 10:09
התשובה היא לא כפול ארבע לרעתך.
1. ספוגי ביצים אינם בולמים רעש. יש להם תפקיד אחר לחלוטין
2. בעובי הזה הם גם לא יבצעו את התפקיד שכן אמור להיות להם בחדר חזרות
3. כיסוי כללי של קירות ותקרה בספוג מאותו סוג ייצר נזק לחווייה האקוסטית (כאמור, מבלי לפתור שום בעיה שלשמה הם הגיעו)
4. למצער, יש מעט מאד דרכים בעלות סבירה לבודד רעש של חדר תופים כך שניתן יהיה לנגן בו בשתיים בלילה. לא להפריע לשכנים ברמה של רעש סביר ונסבל זה דבר אחד ושתים בלילה זה דבר אחר. אם אתה ברצינות מדבר על שתים בלילה (ולא רק כמושג ספרותי) אז אנחנו מדברים על טכניקות הרבה הרבה יותר יקרות ותשתיתיות
נציג עסק/מוסד/שירות
פורסם: שישי 06 יול',12 10:41
בשנת 2012 יש עדיין מי שמשווק ספוגים כבידוד - ויש מי שקונה... מי ששמע את המשפט הבא שיקום: רק כסו 70% מהתקרה בספוג שלנו ותקבלו "טיפול אקוסטי ובידוד נהדר..."
מי שימציא ספוג אקרובטי, עובי 2.5 ס"מ, מרסן הדהוד בעל מקדם NRC1.0 בכל תחום התדרים 15-20000 הרצ, מבודד במקדם STC60 לפחות, יזכה לתהילת עולם ולמצוות... ועד אז, בעלי תמותה כמונו יאלצו להתמודד עם עובדות הפיזיקה הגשמית כפי שהיא מוכרת כיום.
פורסם: שישי 06 יול',12 20:49
טיפול אפקטיבי בממ"ד בגדלים --- 3.5 רוחב ---- X 2.7 עומק --- X 2.7 תקרה......
איך אפשר לבודד בצורה מקסימלית את הממ"ד ....?!
אני לא מחפש להקטין אותו על ידי יצירת שכבת גבס נוספת ..
ומצד שני , אני רוצה שיהיה אפשר לנגן שם גם בשעות לא סבירות...
2 בלילה זאת היתה רק דוגמא...
אני רוצה לציין שאחרי השקעה מקסימלית בציוד, אני לא רוצה ליפול עם האקוסטיקה
ולהיות מוגבל לעוצמות רעש ושהשכן יזמין לי משטרה פעמיים ביום...
הכיוון הוא ליצור מעין חדר הקלטות / חזרות (כן כן ...אפילו שהוא פיצי וקטן..)
עובדתית נכנס שם תופים, מגבר באס ענקי על גלגלים 100 W של מארשאל ועוד מגבר פנדר 65W ... אני לא חושב שצריכה להיות בעיה רצינית לטפל אקוסטית בחדר..
אשמח להצעות ייעול...
שתהיה לכולנו שבת שלום..
עמוס איטח.