פורסם: שבת 28 יול',12 15:17
שלום,
רכשתי לפני שלושה חודשים לס פול טרדישיונל מכלי זמר.
היו לי טיפה בעיות עם מפתחות הכיוון אז החלפתי למפתחות ננעלים של גוטו.
יש שתי בעיות מרכזיות בכיוון של הגיטרה שמפריעות לי ממש:
1. שלושת המיתרים הגבוהים (ובעיקר G, כמובן) נוטים לצאת מכיוון קצת למעלה (פס אחד או שניים בטיונר לכיוון ה-sharp) כמה פריטות אחרי שכיוונתי אותם בדיוק לפיטצ'. בנוסף, כשאני מכוון אותם לפעמים יש תופעה של סיבוב המפתח ''על ריק'' (כלומר סיבוב כאשר הכיוון של המיתר לא משתנה) ואז פתאום יש קפיצה שמביאה את המיתר למצב שבו הוא גבוה יותר מהפיטצ' הרצוי (הקפיצה מלווה גם ברעש קפיצה כזה מהמיתר). גם אם אני מצליח להגיע למצב שאני מכוון את המיתר לפיטצ', הוא קופץ ונהיה גבוה יותר אחרי כמה פריטות (ואם אני פורט חזק - מיד. בעיקר G)
2. שלושת המיתרים הנמוכים נוטים לצאת מכיוון קצת למטה (flat).
יכול להיות שהבעיה השנייה נורמלית, אבל הראשונה בוודאות לא תקינה.
קראתי קצת בפורומים והבנתי שיכול להיות שהבעיה בנאט. מישהו כתב שצריך לנסות לעשות בנד למיתר בין הנאט למפתח כיוון ואז אם המיתר יוצא מכיוון הבעיה בנאט. ניסיתי את זה ואכן המיתר יצא מכיוון למעלה (sharp). לא יודע עד כמה זה נכון. הייתי גם אצל רז הרצל והוא שייף לי את הנאט קצת אבל זה לא עזר. יכול להיות שצריך להשקיע בזה יותר?
תודה מראש לכולכם.
פורסם: שבת 28 יול',12 15:59
הקפיצה הייתה גם לפני החלפת המפתחות, זה לא קשור.
והרצל אמר לי שהקפיצה הזאת קשורה לנאט.
ולגבי החלפת המפתחות - המפתחות שמגיעים עם הגיטרות של גיבסון לא טובים, זה ידוע. לכן החלפתי. ומאוד הגיוני שהנאט שמגיע עם הלס פול גם הוא באיכות נמוכה.
ואני לא סומך על כלי זמר שיתקנו לי את הגיטרה.
תודה, אבל יש כאן בעיה שצריך לפתור ואני מעדיף להבין מה קורה פה בעצמי.
יש מישהו עם דעה אחרת?
פורסם: שבת 28 יול',12 17:36
קנית גיטרה לפני כמה חודשים וישר החלפת לה חלקים שבהחלט מבטלים את האחריות עליה במקרה כזה, קודם כל חבל אבל קשה לי להאמין שהבעיה קשורה למפתחות.
אני נוטה לא להחליף מפתחות לגיטרה אלא אם יש בעיה מהותית שמצדיקה את זה, וגם עם הקלוסון שיש בגיבסון אפשר להסתדר למרות איכותם הירודה.
אם אתה לא סומך על כלי זמר, למה רכשת שם גיטרה מלכתחילה?
הבעיה שאתה מתאר על סמך נסיוני אכן נשמעת כמו נאט במיוחד אם אמרת שאתה לוחץ על המיתר בקצה הנאט וזה מעלה אותו בכיוון - תסמין קלאסי של בעיית נאט.
שיוף קל לא מספיק לבעיה כזאת, באיזה עובי מיתרים אתה משתמש אגב? גיבסון בד"כ חותכים ל10-46 תלוי בכלי ואם שמת מיתרים עבים יותר יש צורך להרחיב את החריצים בנאט כדי שהמיתרים לא ייתקעו שם ויגרמו ליציאות מהכיוון כמו שאתה מתאר וכדי שהם יישבו בגובה הנכון בנאט.
כמו כן, כשאתה מרכיב מיתרים יש כל מני דרכים לעשות לולאה במפתחות שכביכול נועלת את המיתר ועוזרת לו להתייצב יותר טוב - אבל אם החלפת למפתחות ננעלים אז אין כל צורך בכך.
פורסם: שבת 28 יול',12 18:17
אני משתמש בסט מיתרים 010 - 046.
אתה יכול להסביר מה בדיוק הבעיה שיש בנאט ומה בדיוק גורם ליציאה מכיוון?
אם אני משתמש בסט מיתרים מתאים, מה ניתן לעשות כדי לפתור את הבעיה?
וכמו כן - אם שמתי מפתחות ננעלים בגיטרה, הבעיה היא אך ורק בנאט? או שיכול להיות שיש גורמים אחרים שמשפיעים וגורמים לבעיה?
תודה רבה.
פורסם: שבת 28 יול',12 19:02
כשאתה מכוון מיתר אז הוא זז קדימה או אחורה ואם הוא נתקע בחריצים בנאט אז בבנד הראשון שתעשה תוציא את המיתר מכיוון.
לחצת על מיתר והכיוון שלו עלה? זה בגלל שהוא לא חזר לנקודת המוצא שממנה מתחת אותו.
שני הסימפטומים האלה נובעים מאותו גורם: נאט.
יכול להיות כמה דברים: החריצה לא במידה נכונה, לא בזווית נכונה וכו'.
רק טכנאי גיטרות יודע דבר יפתור לך את הבעיה הזאת כמו שצריך.
הגשר של הלס פול פשוט מאוד ואין יותר מדי מקומות לפאשלות שם. כל עוד שלא נקרע לך מיתר באיזור הגשר אז אין צורך להתייחס אליו כחלק מהבעיה.