פורסם: ראשון 02 ספט',12 09:22
אני וחבר חושבים להוציא אלבום במחיר מינימום (כן, אני יודע שהרמה תהיה גם פחות גבוהה).
10,000 ש"ח בשביל מיקסינג מקצועי זה המון כסף ולכן חשבנו אולי אני יכול ללמוד לבד איך לעשות מיקס וכך נחסוך בהוצאות.
האם יש כזה דבר ללמוד לבד לעשות מיקס טוב (כמובן בעזרת ספרים או ערכות למיניהם) או שבשביל באמת לדעת איך לעשות מיקס צריך נסיון ועבודה של כמה שנים בתחום ואין קיצורי דרך.
תודה
פורסם: ראשון 02 ספט',12 09:40
מצטער על הציניות מראש אבל....
לא הייתה שואל שאלה כזאת על כל הדברים האחרים בעולם נכון ?
לצייר, לרקוד, לשיר, לשרטט בנינים, לפסל באבן .......
כל אלה נראה הגיוני שזו אמנות וצריך ללמוד אותם ולהתאמן בהם ולהבין בהם ולקרוא עליהם ולנסות אותם ולראות אנשים אחרים ולהתעסק בהם עיסוק יום יומי....
למה על מיקס אתה מוכן לוותר ?
הייתה מוכן שהמתופף שלך לא ילמד לנגן ורק יקרא על זה בספר ? ואז תבואו ליום ההקלטה והכל יהיה בסדר ?
כנ"ל במיקס....זו אומנות לכל דבר....זה בן אדם שיש לו דעה מוסיקלית על החומרים שלך, בנ אדם שמבין מה צריך לעשות בשביל להוציא את הרעיון שלך דרך רמקולים, בן אדם שיודע על מה צריך לוותר כדי שיהיה מקום לזמר וישמעו את המילים......
סליחה שאני קצת כועס אבל זה כמו להגיד שלא צריך אדריכל טוב בשביל לבנות בית קומות ואני מספר אחד יוכל לעשות את זה רק שבאדריכלות כל הבניין יקרוס ואנשים ימותו ובמוזיקה זה יהיה עוד אלבום אחד מיני רבים שניסו לחסוך בו ופשוט לא נשמע טוב....
אני נתקל כל יום באנשים שרוצים לחסוך....וככה האלבומים של התקופה הזאת נשמעים.....חסכוניים.....בלי חזרות, בלי בחירות של אלמנטים, עושים סלט ומה שיוצא אני מרוצה.....
שלא תבין אותי לא נכון, ברור לי שלא לכל אחד יש 10000 שקל לשפוך על מיקסים אבל תאמין לי שכמוך יש עוד עשרות טכנאי מיקס שלומדים עכשיו בבתי ספר ובמוסדות ומתאמנים על זה וישמחו תמורת מחיר סמלי לעשות לך מיקס שיהיה גם להם וגם לך כרטיס ביקור....
S.Supporter
פורסם: ראשון 02 ספט',12 10:03
אפשר ללמוד לבד הכל, כולל לעשות מיקס, אבל חשוב לעשות זאת מהסיבות הנכונות.
אם הסיבה היא "לחסוף כסף", אז שכח מזה.
Act Compatible
פורסם: ראשון 02 ספט',12 10:25
חד משמעית - אפשר ללמוד לבד.
אבל...
כדי להוציא אלבום אתה צריך להיות מלומד. אל תוציא אלבום שעליו אתה עושה ניסוי.
אתה רוצה להיות סטודנט - תהיה סטודנט. אבל אל תרוץ לתפקיד מנכ"ל לפני שיש לך תואר וניסיון בתחום שלך !
חכו עם זה קצת. תעשו מיקס - תמחקו. תעשו עוד מיקס - תמחקו. תשמעו את זה בטלוויזיה, באוטו, בחדר אחר וכו'. כל פעם תרשמו מה הייתם רוצים לתקן ותמצאו דרך לתקן את זה. אחרי כל זה - תמחקו ! ואז תתחילו מחדש לעשות את הפרויקט.
אגב, על איזה סגנון + גודל פרויקט מדובר ?
פורסם: ראשון 02 ספט',12 13:31
אפשר לעשות לבד! ורק ככה לומדים! אם תתן לאחרים רוב הסיכויים שזה ישמע מצוץ ומשעמם, אם אתה תעשה את זה לבד עם כמה שעורים פרטיים פה ושם ולקרוא הרבה היצירות הראשונות שלך ישמעו בשנתיים הקרובות חרה אבל עם הזמן והנסיון אתה תפתח סאונד משלך ואלי יש לך סיכוי בעתיד שהאלבום שלך לא יצא משעמם כמו רוב האלבומים שיוצאים פה בארץ, תלמד את עצמך מה הנכון שלך! לא מה שהם אומרים שנכון ואז אתה אוטומטית נשמע נכון, יהייה לך סאונד נכון ומשעמם כמוהם! אני יכול גם להגיד לך שאם תלמד לבד, כעבור 4 שנים אתה תצחק על אך שהייתה נשמע בעבר מבחינת סאונד אבל הכי חשוב מבחינתי! ממירים טובים! כלומר כרטיס קול טוב עם ממירים הכי טובים ביחס לכסף (לי למשל יש את ה RME UCX ).תחפש ממירים טובים
פורסם: ראשון 02 ספט',12 13:43
מסכים חלקית. אין בעיה אם יש לו תקציב לממירים טובים אבל לא הייתי רץ על זה.
מיקס טוב זה אוזניים טובות ועבודה קשה.
בגלל זה המלצתי לו לשמוע את המיקס בכל מיני מערכות שונות, בכל מקום שיישב עם מחברת וירשום מה לעשות , לדוגמא :
-ב USB של הדיוידי \ טלוויזיה הוא ישמע שהגבוהים ממש צורחים
- באוטו הוא ישמע באסים ממש חזקים
- במוניטורים שלו הוא ישמע כמה צלילים צורמים
- במוניטורים של החבר הוא ישמע שהטראקים לא "פאנצ'יים" מספיק
וכו'
ללמוד איך לזהות בעיות - יש בשפע ברשת. לאחר מכן שיחליט איפה הוא הכי חלש וישקיע שם. אם מה שיחסר לו זה EQ איכותי, שישים שם כסף.
פורסם: ראשון 02 ספט',12 14:52
אני למדתי לבד, היום אני עושה מיקסים מעולים
אגב...לקח לי 7 שנים להגיע למקום הזה, ככה שזה לא יקרה בין לילה.