פורסם: שבת 29 ספט',12 15:14
הקדמה:
יש לי אולפן ביתי בחדר בגודל של (בערך) 4X4 מטר, עם תקרה בגובה של כ3 מטר.
בחדר יש ספה, ארון בגדים, מזגן נייד בפינה ואת ציוד האולפן (שולחן, מחשב, מקלדת, מגבר גיטרה וכו'..). וטיפלתי קצת באקוסטיקה עם 2 מלכודות באס בפינה וכמה חתיכות סנואו-וויט על החלונות והקירות.
אני עובד עם מוניטורים קטנים, משהו כמו 4-5 אינץ',
ואני די מרוצה מהם למעט העובדה שהם לא נותנים לי תמונה אמיתית על מצב הבאסים..
המוניטורים ממוקמים כרגע במרחק של כ40 ס"מ מהקיר, על סטנדים, והם ממוקמים באופן די סימטרי (מרחק שווה ביניהם (כמטר ועשרים) ומהם לקירות. וכשאני יושב זה נראה כמו משולש.
עכשיו, לשאלות:
לאחרונה הזזתי את הספה אל מול המוניטורים (סתם כדי לראות סרט..) ושמתי לב שבישיבה עליה אני מרוחק יותר מהמוניטורים ומסתכל עליהם מלמטה. ואז הסאונד נשמע לי טוב יותר, ואני מרגיש את הבאסים טוב יותר.
השאלה היא האם כדאי לי למקסס בצורה הזו (האם לסמוך על מה שאני שומע)?
ואם כן, האם להנמיך את המוניטורים לגובה הראש שלי כשאני על הספה
או להשאיר אותם במקומם ולהטות את הזוית שלהם כדי ש"יסתכלו עלי"?
תודה מראש.
פורסם: שבת 29 ספט',12 21:01
כרגע אני ממוקם כמו שתיארת (משולש שו"צ בגובה האוזניים.
השאלה היא אם אולי כדאי לי לזוז עם כל המשולש הזה רחוק יותר מהקיר לנקודה שבה אשמע יותר באסים? כרגע עם המיקום הנוכחי אני יושב פחות או יותר במרכז החדר,
יכול להיות שאם אזוז עם כל האולפן אחורה זה יעזור?
פורסם: ראשון 30 ספט',12 12:59
ואיך (קחו בחשבון שמדובר על דירה שכורה בלי אפשרויות שינוי מהותיות..)
אני יכול לפתור או לצמצם את עניין הגלים העומדים?
ברור לי שאם המקום היה בבעלותי הייתי בונה קירות גבס כך שלא יהיו קירות מקבילים וכו'.. אבל יש אולי איזו דרך זמנית (וזולה) לשפר את המצב בלי לשנות את המבנה?
פורסם: שני 01 אוק',12 18:49
הכל טוב ויפה.
אני גם ארגנתי כמה משטחים אקוסטיים על הקירות והחלונות (אני השתמשתי בסנואו-ווייט ולא בצמר סלעים) ומיקמתי 2 מלכודות בס פינתיות.
בנוסף - אני מניח שהשטיח, הספה וארון הבגדים העצום והמלא בגדים (שנמצא לאורך כל הקיר שמול הרמקולים) תורמים משהו לאקוסטיקה בחדר (הוא מצלצל לי סבבה, לא יבש מידי ולא מהדהד..).
העניין הוא שגם ככה חסרים לי באסים בשמיעה (מוניטורים קטנים וכו'..) ואם אוסיף מלכודות בס זה לא יהיה גרוע יותר מהבחינה הזו?
כל הקטע היה שדברים נשמעו לי טוב ונכון יותר בנקודות מסוימות בחדר, אז למה שלא אקח את זה כרפרנס? ברור שזה לא המצב האידיאלי, אבל במסגרת תקציבית נמוכה?