תומך
פורסם: חמישי 18 אוק',12 12:03
אהלן,
אתה שואל שאלות שהתשובה עליהן היא אצלך בראש בלבד.
אף אחד לא יוכל לענות לך תשובה אמיתית, כי זה תלוי במה שאתה מגדיר "איכותי" ודרכי העבודה שלך.
לכן, אני ממליץ לך להתנסות בעצמך ולהבין מה אתה אוהב, לא מה אחרים אוהבים.
יש אנשים שלא סובלים סינטים אנלוגיים, עובדים רק עם VST ומוציאים תוצאות יפות.
אז?
קבלת החלטות:
כמה עולה הסינטי הזה של אוברהיים?
אולי כדאי לך לרכוש במחיר נמוך יותר סינטי אנלוגי משומש (כמו MKS80 או 70) ולהתנסות בסאונד אנלוגי סופר איכותי, בפחות כסף?
זוהר
פורסם: חמישי 18 אוק',12 13:07
לגבי כמה מהדברים שנכתבו כאן, אומר כך.
1. אני לא מתפרנס ממוסיקה וגם לא התפרנסתי ממנה בעבר. להופיע או לג'מג'ם היה בעיקר בקטע של כיף עם החברה', ויכולתי לפנק את עצמי עם נורד סטייג' אז קניתי אחד.
2. המחיר של האוברהיים החדש יהיה בערך 4000$. אם במקומו אני אלך על ה-mks80 שעולה 2500$, יחד עם הקונטרולר שלו עם כל הנובים והסליידרים שעולה בערך 1500$ - אתה מגיע לאותו הסכום. בכל מקרה אם כבר - אני מעדיף את הסאונד של האוברהיים הישן לעומת הרולנדים של שנות השמונים.
תומך
פורסם: חמישי 18 אוק',12 13:38
אהלן,
MKS80 היה רק דוגמא ידידי (וגם הוא עולה בערך חצי ממה שציינת אם לא פחות).
נשמע מדבריך שאתה נעול על האוברהיים - לך על זה.
זוהר
Expert
פורסם: חמישי 18 אוק',12 18:52
סינטי זה סינטי, ונורד סטייג' זה נורד סטייג'. שני מכשירים שונים למטרות שונות לחלוטין.
אם המטרות שלך השתנו מרגע שבחרת את הנורד, אז ברור שיהיה חבל להחזיק אותו סתם.
בוא נגיד שהאוברהיים יחליף את הסינטי בסטייג' די בקלות, זה ברור. אבל מה שהוא לא יתן לך זה את הפסנתרים המצויינים שיש לך שם.
מה שכן אתה יכול לעשות, זה "לפרק" את הסטייג' לפסנתר חשמלי טוב כלשהו (כי זו פונקציה שנחוצה תמיד), וסינטי לבחירתך. היום יש המון פסנתרים חשמליים מצויינים שעולים הרבה פחות מהסטייג' ושווה לרחרח קצת.
על ההאמונדים בסטייג' אני לא מדבר, כי לטעמי האישי הם לא ממש עושים את העבודה, למרות שבטח יהיו כאלה שלא יסכימו איתי.
פורסם: חמישי 18 אוק',12 20:35
מה שטענתי הוא שלכל אחד מהמרכיבים שציינת - פסנתרים אקוסטיים וחשמליים, אורגן, וכולי - יש לי כרגע חלופות לא פחות טובות על המחשב. אגב, האורגן בסטייג' החדש הרבה יותר טוב לעומת האורגן בסטייג' קלאסיק. וגם לו יש תחליפים טובים בעולם התוכנה.
השאלה כאן היא איזה הצדקה יש לי להמשיך להחזיק בנורד סטייג' כשאני משתמש בעיקר באלטרנטיבות מהמחשב. במצב הזה אני בעצם מחזיק בסטייג' בתור מקלדת שליטה ששווה 4200$. קצת יקר בתור מקלדת שליטה...