תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 06:20
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
האם למכור את ה-Nord Stage שלי בשביל לממן סינטי אנלוגי?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth
  zahush76  
האם למכור את ה-Nord Stage שלי בשביל לממן סינטי אנלוגי?
הודעה פורסם: חמישי 18 אוק',12 09:58   
הי.
אני מתלבט - ואשמח לדעותיכם ועצותיכם.
כרגע הסט אפ לי מורכב ממחשב, מוניטורים, ה- Nord Stage 2 HA76, ושני סינטים אנלוגיים מונופוניים.

טום אוברהיים חזר לפעולה בשנים האחרונות והתחיל להוציא מחדש את הסינטים שייצר בשנות השבעים.
אני חם אש #faint על ה- Oberheim Son Of Four Voice שהוא הולך להוציא בעוד מספר חודשים קצרים. בעיקרון - רק כדי לתפוס מקום, עשיתי כבר pre-order.

זה הסינטי. הוא אנלוגי פוליפוני:

הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא

ועוד תמונה:

אבל, מה לעשות, רצונות עולים כסף. הדרך היחידה שאני אוכל לממן את הסינטי הזה היא על ידי מכירת ה-nord stage שלי. זה אומר שאני אקנה מקלדת שליטה סבירה במקום, ומקורות הסאונד שלי יהיו הסינטים האנלוגיים מצד אחד - וכל הפלאגינים והדגימות שיש לי על המחשב מצד שני.

למען הסדר הטוב, היה לי פעם נורד אלקטרו, אחר כך שידרגתי לנורד סטייג' הישן - וזה היה בתקופה שהייתי קצת מופיע או מג'מג'ם עם חברים בחדרי חזרות.
היום אני כבר לא מופיע, והמוסיקה היא תחביב (אמנם יקר, אבל תחביב) כשפתאום יש ילדים - ויש פחות זמן.
אני עובד על מוסיקה רק בבית.
אז כרגע הנימוקים שלי בעד למכור את הנורד סטייג' הם:
1) יש לי תחליפים מוצלחים לא פחות, לכל הסאונדים הווינטאג' שהוא מתמחה בהם. אם אני רוצה פסנתרים חשמליים - אני משתמש בפלאגין של scarbee. אם אני רוצה אורגן האמונד טוב - אני משתמש בפלאגין VB3. אם אני רוצה מלוטרונים וכדומה - אני משתמש בפלאגינים של Gforce. וכולי.
בקיצור - כל סאונד שהנורד סטייג' יודע לעשות - יש חלופות טובות יותר בעולם ספריות הדגימות הענקיות. פסנתר חשמלי של נורד בגודל של 10 מגהבייט - לעומת דגימה של scarbee בגודל של שתיים וחצי ג'יגהבייט.
2) יוצא שאני משתמש בנורד סטייג' רוב הזמן בתור מקלדת שליטה גם ככה.
3) הנורד סטייג' היא בראש ובראשונה מקלדת לאנשים שמופיעים, ואני כבר לא מופיע.
4) שמעתי על מוסיקאי אולפן רבים שבאולפן עובדים רק עם מקלדת שליטה, ובלי פסנתרים דיגיטליים. כלומר אפשר להסתדר בלי זה.
5) אם אני אמשיך להחזיק בנורד סטייג' - הערך שלו יירד עם השנים. לעומת זאת סינטי אנלוגי שומר פחות או יותר על ערכו. יש אפילו כאלה שערכם עולה.

הנימוקים שלי נגד הם:
1) הנורד סטייג' יכול להיות המקלדת שלי למקרה שהמחשב מתחרבש וקורס. ככה אני אדע שתמיד יש לי על מה לנגן, אם קורה משהו.
2) הדגימות במחשב אמנם טובות יותר - אבל הן לא מיידיות כמו בנורד סטייג'. לוקח זמן עד שהן עולות, וזה קצת לא נוח לערוך אותן.
לעומת זאת הנורד סטייג' זה פשוט להדליק - ולהתחיל לנגן, בלי חוכמות או זמני טעינה.
3) הטאצ' של הקלידים של הנורד סטייג' מעולה. אם אני אעבור למקלדת שליטה - לא תהיה מקלדת עם קלידים באותה איכות.

כרגע אני יום ככה ויום ככה. יום אחד נראה לי שהנורד סטייג' מיותר ואני אוכל להסתדר בלעדיו. יום אחרי זה אני מרגיש שאם אני אמכור אותו אני עושה טעות גדולה.

אשמח לעצותיכם!
Isak.MOE
תומך
הודעה פורסם: חמישי 18 אוק',12 10:21   
תפסיק לתרץ!
תחשוב שבמקומו אתה מביא משהו שווה הרבה יותר #wink
זה כמו להחליף רכב משפחתי סטנדרתי לBMW או מרסדס.

#think

IsakE.MOE@gmail.com - drop me a line
My YouTube Channel
facebook
zoharr
תומך
הודעה פורסם: חמישי 18 אוק',12 12:03   
אהלן,

אתה שואל שאלות שהתשובה עליהן היא אצלך בראש בלבד.
אף אחד לא יוכל לענות לך תשובה אמיתית, כי זה תלוי במה שאתה מגדיר "איכותי" ודרכי העבודה שלך.

לכן, אני ממליץ לך להתנסות בעצמך ולהבין מה אתה אוהב, לא מה אחרים אוהבים.
יש אנשים שלא סובלים סינטים אנלוגיים, עובדים רק עם VST ומוציאים תוצאות יפות.
אז?

קבלת החלטות:
כמה עולה הסינטי הזה של אוברהיים?
אולי כדאי לך לרכוש במחיר נמוך יותר סינטי אנלוגי משומש (כמו MKS80 או 70) ולהתנסות בסאונד אנלוגי סופר איכותי, בפחות כסף?

זוהר
shaul naim
Act Compatible
בוודאות לא להחליף
הודעה פורסם: חמישי 18 אוק',12 12:09   
מוסיקאי יקיר
אני אומר לא להחליף , ולמה ?
הכלי הנוכחי מאמין שעשה לך רק טוב , מכיר אותו היטב
ייתכן שהכלי החדש עושה יותר , בוא ונגין שכן עושה יותר
אבל יש תהום בניהם כל כלי בכיוון אחר עם ייעוד אחר

מהר מאוד תתחרט על הוויתור הזה , לא מוכרים כלי שמתפרנסים ממנו
ועוד תתפרנס , לדעתי לא נכון לומר שאני כבר לא מופיע ,
שאף להופיע , נסה לשלב בין הדברים
קצת יצירתיות ומאחל לך שתהה עם שני הכלים , לא תתחרט

בהצלחה שאול נעים מוסיקאי #read
  zahush76  
הודעה פורסם: חמישי 18 אוק',12 13:07   
לגבי כמה מהדברים שנכתבו כאן, אומר כך.
1. אני לא מתפרנס ממוסיקה וגם לא התפרנסתי ממנה בעבר. להופיע או לג'מג'ם היה בעיקר בקטע של כיף עם החברה', ויכולתי לפנק את עצמי עם נורד סטייג' אז קניתי אחד.
2. המחיר של האוברהיים החדש יהיה בערך 4000$. אם במקומו אני אלך על ה-mks80 שעולה 2500$, יחד עם הקונטרולר שלו עם כל הנובים והסליידרים שעולה בערך 1500$ - אתה מגיע לאותו הסכום. בכל מקרה אם כבר - אני מעדיף את הסאונד של האוברהיים הישן לעומת הרולנדים של שנות השמונים.
zoharr
תומך
הודעה פורסם: חמישי 18 אוק',12 13:38   
אהלן,

MKS80 היה רק דוגמא ידידי (וגם הוא עולה בערך חצי ממה שציינת אם לא פחות).

נשמע מדבריך שאתה נעול על האוברהיים - לך על זה.

זוהר
  zahush76  
הודעה פורסם: חמישי 18 אוק',12 16:05   
ציטוט:
MKS80 היה רק דוגמא ידידי (וגם הוא עולה בערך חצי ממה שציינת אם לא פחות).

ואללה? חצי מחיר ממה שציינתי - אם לא פחות?
אני אודה לך מאוד אם תוכל להפנות אותי לאיפה שאפשר להשיג MKS80 יחד עם ה-Programmer ב-2000$ שניהם יחד (אם לא פחות).
חיפשתי באיביי - ואני מצאתי במחירים שציינתי. אם יש מקומות זולים יותר - אודה לך מאוד מאוד מאוד אם תפנה אותי לשם.
C172
Expert
הודעה פורסם: חמישי 18 אוק',12 18:52   
סינטי זה סינטי, ונורד סטייג' זה נורד סטייג'. שני מכשירים שונים למטרות שונות לחלוטין.
אם המטרות שלך השתנו מרגע שבחרת את הנורד, אז ברור שיהיה חבל להחזיק אותו סתם.
בוא נגיד שהאוברהיים יחליף את הסינטי בסטייג' די בקלות, זה ברור. אבל מה שהוא לא יתן לך זה את הפסנתרים המצויינים שיש לך שם.
מה שכן אתה יכול לעשות, זה "לפרק" את הסטייג' לפסנתר חשמלי טוב כלשהו (כי זו פונקציה שנחוצה תמיד), וסינטי לבחירתך. היום יש המון פסנתרים חשמליים מצויינים שעולים הרבה פחות מהסטייג' ושווה לרחרח קצת.
על ההאמונדים בסטייג' אני לא מדבר, כי לטעמי האישי הם לא ממש עושים את העבודה, למרות שבטח יהיו כאלה שלא יסכימו איתי.
הודעה פורסם: חמישי 18 אוק',12 20:35   
מה שטענתי הוא שלכל אחד מהמרכיבים שציינת - פסנתרים אקוסטיים וחשמליים, אורגן, וכולי - יש לי כרגע חלופות לא פחות טובות על המחשב. אגב, האורגן בסטייג' החדש הרבה יותר טוב לעומת האורגן בסטייג' קלאסיק. וגם לו יש תחליפים טובים בעולם התוכנה.
השאלה כאן היא איזה הצדקה יש לי להמשיך להחזיק בנורד סטייג' כשאני משתמש בעיקר באלטרנטיבות מהמחשב. במצב הזה אני בעצם מחזיק בסטייג' בתור מקלדת שליטה ששווה 4200$. קצת יקר בתור מקלדת שליטה...
C172
Expert
הודעה פורסם: חמישי 18 אוק',12 20:38   
טוב תשמע, אני תמיד מודד את הדברים האלה מעיניים של אחד שאמור להגיע להופעות עם כל הטררם הזה, אבל אם אתה רק על המחשב באולפן, אז אין ספק שאתה צודק.
לגבי ההמונדים, אולי אתה צודק, אבל בעניינים של האמונד, סליחה, אבל אני היסטרי על כל פיפס הכי קטן וכביכול מינורי #smile
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth

לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
עמוד 1 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון