תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 03:15
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
רגיש כמו גייט אבל עובד כמו קומפרסור - האם קיים? החלשת נשימות
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
  TimTam  
רגיש כמו גייט אבל עובד כמו קומפרסור - האם קיים? החלשת נשימות
הודעה פורסם: חמישי 06 דצמ',12 23:07   
הי חברים חשבתי שתוכלו לעוץ לי עצה בקשר לשיר הבא שהקלטתי ומיקססתי לפני מספר דקות - https://soundcloud.com/rundomusic/jaja-be-in-the-rhythm-1/s-39k6X

מפריע לי שהנשימות חזקות אולי מדי.
עכשיו נגיד ואני לא רוצה לעבור באופן ידני ולהחליש כל נשימה ונשימה, ונגיד ואני לא רוצה ממש ל"גייט" את הנשימות החוצה (אם גייט יהיה בשרשרת כפלגין ראשון, לפני הקומפרסור - שלמעשה החליש את האותות החזקים ובכך צמצם את הטווח הדינמי ביניהם לבין הנשימות, החלשות יותר) - כיצד אני יכול לעשות מעין קומפרסיה "הפוכה" אולי?

אני צריך כלי שאוכל לקבוע טרשהולד נמוך, כמו בגייט, אך במקום לא לתת לסינגל חלש מדי לעבור, הכלי המדובר יתן לסיגנל לעבור אבל בווליום חלש יותר, שאוכל לשלוט בו.

מי יודע מה אני מחפש למעשה?
או אם יש לכם כל רעיון אחר, מלבד עריכה ידנית, לטיפול בנשימות החזקות הללו (ואולי הן בכלל לא מפריעות לאיש מכם?).

רוב תודות!

www.RuNDoMuSiC.CoM
tomshir
Expert
הודעה פורסם: חמישי 06 דצמ',12 23:25   
הנשימות החזקות כלל לא מפריעות לי , האמת היא שלטעמי הן כלל לא חזקות , הן בדיוק במידה , ומוסיפות לאקספרסיביות של הביצוע .

הדבר מעיד על קמפרוס רב אבל עדיין במידה , מה שמאוד מתאים לפופ ,

אם בכל זאת הן מפריעות לך, אז את התוצאה הטובה ביותר , שאגב גם המקצוענים הכי גדולים בעולם עושים אותה , תתן לך העבודה הידנית ,

עשר דקות גג של אוטומציה והכל בשליטה.

מה שאני פחות אוהב זה את הסאונד של גיטרת ה - DI , סטרילי , חסר השראה ולא מתאים לאיכות הווקאלית של הקטע.

מדוע הגיטרה באמצע ביחד עם הזמר ? זליגה ? שנייהם במונו ?

אם הם בשני מקרופונים שונים , אז אפילו תזוזה קלה של נאמר - PAN 15 של כל אחד מהם לצד אחר , יפרידו מעט טוב יותר את הגיטרה והשירה ועדיין ירגישו מפוקסים וחשובים באמצע.

שווה לך גם לנסות להפוך את קובץ הגיטרה ממונו לסטריאו ע"י פלאג יעודי ולבדוק איך זה נשמע , אם זה יעבוד אז זה יתן הרבה אוויר לשירה במיקס ויצור "סביבה".
  TimTam  
הודעה פורסם: חמישי 06 דצמ',12 23:30   
תודה, אבחנה יפה של אופן ההקלטה, מעריך את זה.

הסיבה למרכז היא כי סטאפ ההקלטה היה 421 לשירה, קונדנסר חדר, DI גיטרה וc1000 (קונדנסר קפסולה קטנה) גם כן לגיטרה - אלא שלצערי מיקרופון הגיטרה קלט הרבה יותר מדי שירה ממה שרציתי ולכן אם אני מצדד את המיקרופון הזה, כדי "לפתוח" את סאונד הגיטרה כפי שהצעת (ואני רציתי) זה לוקח גם את השירה הצידה.
כעיקרון ההקלטות שעשינו ישמשו לוידאו שהקלטנו במקביל, ולכן העדפתי להישאר יחסית במרכז ולא לעשות שיגועים, כדי שזה יתאים לוידאו, שצפוי להיות טבעי למדי.

מה שכן, אולי אנסה את הDoubler של ווייבס רק על הDI. תמיד הוא נותן לי תוצאות נחמדות ו"הרחבה" מסוימת, כשאני משתמש בו בעדינות...

www.RuNDoMuSiC.CoM
tomshir
Expert
הודעה פורסם: שישי 07 דצמ',12 00:13   
יש את הטכניקה הקלאסית להקלטת זמר עם גיטרה ,

כאשר משתמשים בשני מקרופונים עם מרקם 8 כאשר הצד שאינו קולט מכוון בכל מקרופון אל המקור שאנו רוצים שיכנס אליו כמה שפחות ,

מרקם 8 קולט מלפנים ומאחור , מהצד יש לו כמעט בלוק והקליטה ממש אפסית , בהשוואה לצדדים , באנגלית , "THE NULL SIDE"

אז אתה מכוון אותו מלפנים כמו שאתה רוצה על הגיטרה למשל , ואת הצד שאינו קולט אתה דואג שיהיה לכיוון הזמר , ולהיפך , ובכך מתקבלים שני ערוצים עם הפרדה מירבית ביחס למצב.

אני מניח שלא היו ברשותך שני מקרופונים עם מרקם 8 וכשכך הסיטואציה לא תמיד פשוטה.
retrolabel
Act Compatible
ותשובה לשאלה שלך
הודעה פורסם: שישי 07 דצמ',12 00:38   
אתה צריך אקספנדר שהוא כמו קומפרסור רק הפוך.. מגדיל טווח דינמי במקום להקטין

www.retrolabel.co.il
Avicaster
הפתרון שלך הוא...
הודעה פורסם: שישי 07 דצמ',12 02:17   
Expander

או גייט עם יחס הנחתה משתנה....

לדוגמה, זה:
http://www.digitalfishphones.com/binaries/the_fish_fillets_v1_1.zip

הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא

כוון את הגייט לטעמך ואח"כ תוריד את הפרמטר של ה-Expension עד שהנשימות יורדות לווליום הרצוי...
didain
הודעה פורסם: שישי 07 דצמ',12 02:39   
כמו שכבר אמרו, כמעט בכל מכשיר גייט ישנה אפשרות להנחית במידה הרצויה את עוצמת הסיגנל שמתחת לסף, ולא להשתיקו לחלוטין. במקרה שכזה הגייט מתפקד כאקספנדר וזה קלאסי למקרה כמו שלך, או למשל על סנר שמנוגן עם גוסט-נוטס, בכדי שלא ילכו לאיבוד.
  TimTam  
הודעה פורסם: שישי 07 דצמ',12 02:40   
אחלה בחלה ותודה לשלושתיכם, עזרתם לי בהחלט.

אגב, תומשיר, בגלל שהקלטתי בחדר עם כל כך הרבה הדהוד העדפתי דווקא להשתמש בדינמי "רחב" על השירה (421), כך שכן אקבל תמונה די מלאה ממנו אבל עם שליטה יחסית על ההדהוד (זה באמת הצליח).
לא חשבתי בכלל על הרעיון של Figure8 למיקרופון של הגיטרה...(הייתי יכול לארגן כזה...). אנסה זאת בפעם הבאה.

www.RuNDoMuSiC.CoM
  TimTam  
הודעה פורסם: שישי 07 דצמ',12 14:29   
Ok here's another direction.
Probably too much room/space, but do you like the "wider" guitar here? Might b a bit too chorusy... will tame it.
https://soundcloud.com/rundomusic/jaja-be-in-the-rhythm2/s-8Qo8J

עם הנשימות לא התעסקתי כרגע

www.RuNDoMuSiC.CoM
eyalamir
Expert
הודעה פורסם: שבת 08 דצמ',12 07:25   
אהבתי בהרבה את הסאונד של המיקס הראשון.

אגב, אני מסכים עם כל מה שtomshir כתב. השירה במיקס הראשון נשמעה פשוט מעולה (במיקס השני הוספת לה ריוורב ודי הרסת את מה שהיה יפה בה במיקס הראשון לטעמי). הייתי מנמיך את הגיטרה בהרבה, מטפל במיד שלה, או באופן האידיאלי פשוט מקליט אותה כמו שצריך עם מיקרופון.
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון