תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 02:10
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
חדש בהקלטות, כמה שאלות על קונדנסרים ופרהאמפים
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  CORE  
חדש בהקלטות, כמה שאלות על קונדנסרים ופרהאמפים
הודעה פורסם: שלישי 18 דצמ',12 15:21   
שלום, אני חדש בתחום ההקלטות, כרגע עוד די חסר ציוד, אני עדיין קורא וחוקר. אני רוצה להרכיב לי אולפן ביתי להקלטה של כלים אקוסטיים בעיקר (כלים מזרחיים, עוד סאז, תופי מסגרת וכו'). יש לי כמה שאלות:
-יש לי מחשב נייד, אז אני צריך כרטיס קול חצוני. הרבה ממליצים על הכרטיסים של m-audio בטווח המחירים שלי, אבל אני לא מוצא אחד עם יותר מ4 כניסות. אם ארצה להקליט את הלהקה שלי בלייב (4 כלי נגינה ושירה) האם אוכל להשתמש בsplitter box או קומבינה שונה בשביל לחבר 2 מיקרופונים על ערוץ אחד וכך לקבל 6, 8 ערוצים וכו'? יש דרך נוספת או ש4 ערוצים ישארו 4 ערוצים וזהו?
-ההשקעה העיקרית שלי תהיה בכמה קונדנסרים נחמדים. יש המלצות או הנחיות לאיך לבחור מבין אלו שיש בבזאר? התקציב שלי לפרהאמפ\כרטיס קול והמיקרופונים כרגע עד 4000 ש"ח.
-חוץ מתכנה, יש עוד משהו שאצטרך בשביל להתחיל שפספסתי? אולי יחידת ריוורב? הכוונה היא לבנות אולפן קטן וצנוע שאוכל להקליט בו את מוזיקה אקוסטית בלי יותר מדי טריקים (אפקטים, מידי וכו').
תודה מראש
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 18 דצמ',12 15:40   
ראשית, כשאתה מפרסם הודעה, פרסם אותה פעם אחת. אפילו אם פרסמת אותה בפורום לא מתאים, אל דאגה, יהיה מי שידאג להעביר אותה לפורום הנכון.

ציטוט:
אני צריך כרטיס קול חצוני. הרבה ממליצים על הכרטיסים של m-audio בטווח המחירים שלי, אבל אני לא מוצא אחד עם יותר מ4 כניסות. אם ארצה להקליט את הלהקה שלי בלייב (4 כלי נגינה ושירה) האם אוכל להשתמש בsplitter box או קומבינה שונה בשביל לחבר 2 מיקרופונים על ערוץ אחד וכך לקבל 6, 8 ערוצים וכו'? יש דרך נוספת או ש4 ערוצים ישארו 4 ערוצים וזהו?

יש הרבה אופציות והרבה אפשרויות משחק.
השאלה כמובן, לאיזה תוצאה סופית אתה מכוון.
אם הרעיון הוא לאפשר מצב של הקלטה מרובת ערוצים אז כן, אתה צריך כרטיס עם יותר ערוצים.
מקרופונים וכ"ו תוכל להוסיף/להשאיל/לשכור.
כרטיס קול זה מכשיר שלא קונים כל יום וכדאי לקנות מראש את הכרטיס שיהלום את צרכיך.
מאידך, דבר אחד זה להיות מסוכל להקליט את כל הלהקה ודבר שני זה להביא את המערכת שלך למצב שבו היא מקליטה סימולטנית 5-6 ערוצים בו זמנית בלי לקרוס וברמה סבירה (אנחנו לא מדברים בתקציב הזה על יותר מסביר, כן?)
אולפן זה מערכת שבה יש הרבה חוליות בשרשרת וכל אחת מהן צריכה להיות לכל הפחות ברמה סבירה.
יכול להיות שיהיה לך כרטיס מרובה ערוצים אבל האקוסטיקה אצלך מזעזעת או שהמחשב חלש או ש.... או ש... או ש...

שאלת עוד המון שאלות
על כל שאלה שלך ניתןלהיכנס עכשיו להרצאה של שעה, והאמת, שעל הכל כבר ענינו בפורום הזה
aviramv2
הודעה פורסם: שלישי 18 דצמ',12 15:46   
בתור התחלה, כדאי שתחליט איפה אתה מפרסם את ההודעה הזאת, כי לעשות "העתק הדבק" בעוד פורומים לא יעזור, וסביר להניח שיעצבן קצת..

דבר שני, ברוך הבא לעולם ההקלטות!

זה תחום מאוד גדול ואתה שואל המון שאלות שתוכל למצוא לגביהן יותר מתשובה אחת אם תשתמש בכלי החיפוש (בחלק העליון של המסך) בפורומים השונים - יש פה מאגר ידע רחב מאוד.

לגבי השאלה שלך בנוגע לכרטיסי קול, יש לm-audio את הכרטיס הזה שעומד בתקציב שלך ובצרכים שהגדרת.

אתה מדבר על אולפן ביתי קטן וצנוע אז אולי כדאי לחשוב שוב על הקלטה של כל כך הרבה כלים בו זמנית באותו החדר... אם תגיע למסקנה שאולי זה לא רעיון כל כך טוב תוכל להסתפק בכרטיס עם פחות כניסות ולהשקיע את הכסף הנותר במוניטורים\אקוסטיקה\מקירופונים\ארוחת ערב טובה... #smile

אני מציע לקרוא את המאמר הזה שמדבר בדיוק לאנשים במצבך שרוצים להרים אולפן ולא בטוחים איפה להתחיל בכלל ומה צריך. ולגבי מיקרופונים את המאמר הזה

מקווה שזה יעזור לך להתחיל ברגל ימין #smile

בהצלחה!
הודעה פורסם: שלישי 18 דצמ',12 18:11   
4 ערוצים יישארו 4 ערוצים וזהו. אתה יכול להקליט על כל אחד מהם כמה דברים, באמצעות מיקסר, אבל אם תקליט (למשל) עוד וסאז על ערוץ אחד - לא תוכל לשנות את המיקס ביניהם אחרי ההקלטה.
.
Itay_el
הודעה פורסם: שלישי 18 דצמ',12 20:09   
סטאפ של 4 ערוצים יעלה לך יותר מ4000 שקל. אבל האופי של כלים\הרכבים מזרחיים לא בהכרח דורש הצמדה של מיקרופון לכל כלי, אתה יכול לעבוד גם בתצורה של 2 מיקרופונים. זה צריך להתחיל בזה שהלהקה שלך נשמעת מצוין בחדר שאתה הולך להקליט בו.
משם אתה יכול להתנסות בהצבות שונות; לדוגמה של 2 מיקרופונים. וגם בהקלטה של כל ערוץ בנפרד, או אם יש לך כלי שלא מתיישב טוב בתוך ההקלטה, נסה 2 מיקרופונים מול שאר הלהקה ואותו בהקלטה נפרדת.
  CORE  
הודעה פורסם: חמישי 20 דצמ',12 01:43   
קודם כל תודה על התשובות וסליחה על כפל ההודעות, את הראשונה פרסמתי בטעות בפורום הלא נכון ואז לא מצאתי איך למחוק אותה. השלישית אני לא יודע בחיי חשבתי שהיו רק שתיים...

אני מניח שעם האמצעים שלי כרגע אני אלך על הכיוון של 2 קונדנסרים. אני קצת חושש מתוצאות בינוניות אבל כנראה שחוסר הנסיון וציוד מינימלי יהוו מכשול יותר גדול מאיזו טכניקת הקלטה אבחר #smile מקסימום אעבה את הסאונד עם העלות אחר כך.

שאלה אחרונה, תקציב של כ2000 ש"ח עדיף להשקיע בקונדנסר אחד "טוב" או שניים פחות טובים? מלבד זה אגב יש לי גם SM58 אחד.
meirone
Act Compatible
יש גם שניים די טובים בתקציב הזה
הודעה פורסם: חמישי 20 דצמ',12 02:13   
בהנחה שאתה לא מחפש שמות מפוצצים, אפשר להשיג באלפיים שקל זוגות לא רעים. דבר עם קובי פרחי מ"מצלול" על MXL.

הנה עוד זוג לא רע שנותן תמורה טובה למחיר (תוסיף משלוח ומיסים ואתה בדיוק באלפיים שקל):
http://www.thomann.de/gb/oktava_mk_01201_mkiimatched_pair.htm.

ברוך הבא #clap

מירון
  CORE  
הודעה פורסם: חמישי 20 דצמ',12 11:49   
הי מירון הקישור שנתת לא עובד.
עשיתי הרבה קריאה חשבתי על AT4040 או AKG C214 משהו בסגנון הזה, לפחות ממה שהאינטרנט מספר אלה מיקרופונים טובים ומגוונים.

האוקטבה שהמלצת אני רואה שיש להם דיאפרגמה קטנה ואני עדיין לא מבין את החשיבות של העניין אבל בכל מקום שקראתי המליצו להתחיל מקונדנסר עם דיאפרגמה גדולה. בנוגע לMXL על איזה דגם אתה מדבר?

באמת עדיף לקנות זוג קונדנסרים להקלטות מהסוג שאני מחפש או אחד טוב?
למשל שני C214 עולים כמו C414 אחד..
יותר חשובה הורסטיליות של שני מיקרופונים או צליל מקור כמו שיותר טוב ממיקרופון אחד (בהקלטת לייב של להקה עם כלים מזרחיים אקוסטיים)?
meirone
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 20 דצמ',12 12:13   
לגבי הקישור - לא יודע מה קרה שם, בכל אופן, תכתוב בחיפוש של Thomann.de את זה "oktava mk 012 pair" ותמצא את זה.שם.

לגבי MXL אני לא מכיר, אבל פעם כשהתייעצתי ם קובי על קניות, הוא המליץ על MXL. זה לא הליגה העליונה, אבל קובי פרחי הוא אחד האנשים ההגונים שאני מכיר, והמלצה שלו זה משהו שלוקחים בשתי ידיים.

לגבי בחירת מיקרופונים - אני לוקח את כל ההמלצות שנתנו לך, ומגיע לזה שהכיוון הוא לנסות לעשות הקלטת "שטח". ז.א. להציב את ההרכב בחדר אחד ולהקליט את החדר הצורה הטובה ביותר. אם כבר יש לך עוד ערוץ בכרטיס קול, לא יזיק שאת השירה תקליט לתוך הדינמי שלך.

לטעמי למשימה כזו, עדיף להשתמש במיקרופונים שמיועדים למשימה הזו (Over Head). לדיאפרגמה גדולה יש יתרונות אבל לא במקרה שלך. גם אם תרצה להקליט כל כלי בנפרד (בהעלאות), לכל הכלים שציינת למעט השירה, דיאפרגמה קטנה תעשה עבודה טובה לא פחות מדיאפרגמה גדולה ואולי אפילו יותר. אנחנו קצת גולשים פה לשיקולים של מיקס, שאני חושב שמוקדם להיכנס אליהם, אבל באופן כללי, לגבי המקרה שאתה מציין, אתה מחפש דיאפרגמה קטנה, אם אני מבין נכון את התמונה.

אל תחשוב שגדול/קטן = טוב/פחות טוב. מדובר על מה מתאים יותר - יש דברים שאני מקליט עם U87 (מיקרופון של 3000 דולר) ויש דברים שאני מקליט עם SM57 (מיקרופון של 100 דולר). במקרה השני המיקרופון היקר שוכב בארון לא כי הוא יקר אלא כי הוא לא מתאים!

חוצמזה, את ה-214 אני ממש לא אוהב, ואת ה-4040 אני לא מכיר (למרות שאני קורא דברים מאוד טובים על המיקרופונים של AT בנוגע לעלות מול תועלת.

מירון
  CORE  
הודעה פורסם: חמישי 20 דצמ',12 19:47   
תודה. כל החברים שלי ששאלתי ממליצים על דיאפרגמה גדולה (נותנת יותר צבע חם ודיבורים כאלו) אבל מחיפושים בפורומים להקלטות אקוסטיות באמת ממליצים יותר על דיאפרגמה קטנה, האמת היא שלא כל כך ברור לי ההבדל ביניהם לכן קשה לי להחליט. אני אוכל להתנסות בהקלטות "שטח" רק אחרי שיהיו לי מיקרופונים לכן חשוב לי להבין כמה שיותר מראש...
אם אני מבין נכון דיאפרגמה גדולה יותר צובעת את הצליל ולכל מיקרופון צבע משלו, ודיאפרגמה קטנה היא יותר "אמינה למקור"? אמרת שלדיאפרגמה גדולה יש יתרונות אבל לא במקרה שלי למה התכוונת? וכיצד בדיוק הSD מיועדים למטרה שלי?

חבר אחר אמר שבשלב שבו אני נמצא יהיה לי קשה להבדיל וכל הפלפולים והדיבורים ברשת הם סוג של אודיופיליה שאני יכול בלב שקט לחסוך מעצמי בשלב זה. זה קצת מנחם אבל בכל זאת קשה להחליט.

תודה על ההדרכה והסבלנות
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
עמוד 1 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון