פורסם: חמישי 20 דצמ',12 23:47
שלום לכולם היום התחדשתי בגיטרת פנדר סטראט קאסטום 57 (חדשה דנדשה מחול) והגיטרה נשמעת פשוט מדהים חוץ מ2 דברים קטנים!
1) במיתר G בסריגים 13-14 הססטיין הרבה יותר קצר מבשאר הסריגים!)
2) מיתר E גבוה נשמע לא ממש נקי אחרי סריג 10 בערך!, הוא נשמע עם זמזום קטן ומציק בעיקר במתיחות
יש לציין שהגיטרה ניקנתה לפני 4 ימים ועברה סטאפ מלא בחנות לפני הקנייה, בנוסף היא לא הייתה בתא מטען בזמן הטיסה והמיתרים היו מעט רפויים בשביל לא ליצור לחץ מיותר על הצוואר!
אם מישהו יכול לתת לי הסבר הגיוני ממה נובעות 2 הבעיות הללו זה יעזור לי מאוד (בכל זאת בגיטרה קאסטום זה לא אמור להיות)
נ.ב- גם בגיבסון שלי יש בעיה של ססטיין בסריג 14 במיתר סול- זה משהו שקורה בהרבה גיטרות?
תודה רבה לעוזרים!
Expert
פורסם: שישי 21 דצמ',12 11:25
נשמע כמו בעיית סט אפ.
כולנו בני אדם ויכול להיות שמי שעשה סט אפ לא שם לא ויכול להיות שכן.
אני ממליץ לעבור על הגיטרה ליד הסטאפיסט ולבדוק זמזומים ועניינים לפני שאתה לוקח אותה אלייך.
אני פעם ישבתי במצב כזה כמעט שעה עד שהכל סודר.
תלוי בסטאפיסט ותלוי בך.
נב
איזו גיטרה?
פורסם: שישי 21 דצמ',12 13:33
Fender strat - wildwood 10" 57 NOS
אחת הגיטרות הכי טובות ששמעתי! רק העניין הקטן הזה ביאס אותי לגמרי!
לאיזה סטאפיסט כדאי לקחת אותה? מי הכי מומחה בארץ?
דרך אגב- לגיטרה הזו ולכל הגיטרות וינטייג' של פנדר יש טראס רוד שמכוונים אותו מהחיבור של הצוור והגוף(ולא מההאד סטוק כמו ב90% מהגיטרות), צריך לפרק את הצוואר בשביל לכוון את האקשן? מה היתרון בדבר הזה? זה נראה לי סתם סיבוך
Expert
פורסם: שישי 21 דצמ',12 14:15
אין יתרון , זה פשוט נאמן למקור משנות החמישים.
גם אני פעם חשבתי לקנות מהם גיטרה ,
יש לך את הוידאו של הגיטרה המסויימת שלך , שנשמע איך גרג קוק מנגן עליה ?
פורסם: שישי 21 דצמ',12 14:53
אני הגעתי למסקנה שקשה מאוד להימנע מהחנק הזה במתיחות בשריגים הגבוהים בגיטרות האלה שבנויות כמו שנות ה50 בגלל הרדיוס המעוגל במיוחד של הצווארים האלה. ייתכן שגם עבודת השריגים לא מושלמת אבל נתקלתי בתופעה הזאת בהרבה מאוד פנדרים.
לגבי ססטיין קצר בתווים מסוימים... זה גם עניין לדעתי של DESIGN של כלי. לא נתקלתי בכלי שנשמע מושלם בסטיין שלו בכל השריגים, גם גיטרות של 3000 דולר.
פורסם: שישי 21 דצמ',12 16:02
אין לי צלילים שנחנקים במתיחות אלא רק תווים מסויימים שאין להם כמעט ססטיין..יכול להיות שאם אני ארים מעט את האוכפים או את האקשן הבעיה תיפטר? (כמובן שאני אתן לבעל מקצוע לעשות זאת)
פורסם: שישי 21 דצמ',12 18:34
כמעט כל הסרטונים של ווילדווד נשמעים ככה..במציאות היא הרבה יותר באסית, ובכללי, ביחס לסטראט אחרות כמו ה60, 62 וכו׳, היא יותר בהירה (סטייל מארק נופלר), שזה מה שחיפשתי..
פורסם: שני 24 דצמ',12 11:17
חיפשתי קצת באינטרנט על הבעיית ססטיין בסריגים 13-14(dead notes) וראיתי שזאת בעיה ממש נפוצה ושאין לה כל כך פתרון..מישהו כאן הצליח לפתור את זה?