תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 08:08
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
המלצה על איזה כיוון לבחור בשביל חדר מיקסים
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  CORE  
המלצה על איזה כיוון לבחור בשביל חדר מיקסים
הודעה פורסם: רביעי 02 ינו',13 22:24   
אהלן, קודם כל אני מאוד חדש בענייני ההקלטות, אני עדיין קונה ציוד וכו'. אני אומר את זה כדי לתת פרספקטיבה לכך שאני לא מחפש לבנות את האולפן המקצועי ביותר אלא שהכי יענה לצרכים שלי.

החדר עוד לא נראה כמו שהוא בסרטוט, אני מתחיל לשפץ ולארגן אותו מחדש (שובר כמה קירות בשביל להגדיל את החלל). החדר הוא קודם כל גם חדר שינה שלי, חלל מחיה ומטבח. המטבח המצויר בסרטוט הוא האזור בו הוא יהיה, לא קירות שתוחמים אותו.
יש בחדר ארון בגדים, מיטה, ספרים, קצת ריהוט.. ההתלבטות שלי היא איפה להציב את פינת העבודה (לעריכה). הקירות החיצוניים הם מחומר שאיני יודע את שמו, דק כמו גבס. הקירות הפנימיים גבס. החדר הוא למעשה קראוון\יחידת דיור. ממוקם באזור כפרי, בדרך כלל בלי הרבה רעשים, בעיקר ציפורים אבל לפעמים שומעים טרקטור או סירנות מהכביש, אפילו לפעמים יריות חלשות מהמטווח שנמצא באזור..

החדר שמסומן בקו מקווקו הוא כרגע מקלחת שנייה שאני הולך לבטל, חבר הציע לי לעשות ממנה חדר מיקסים אבל הוא נורא קטן. הוא מספיק גדול בשביל שאכניס פנימה שולחן עבודה עם מוניטורים אבל זה מרגיש לי צפוף ולא נח.
אם לא אעשה מהחדר הקטן חדר עבודה אני אשבור אותו, זו ההתלבטות שלי. אופציה יותר טובה נראית לי למקם את פינת העבודה באמצע הקיר השמאלי. אני אוכל להתמקם קצת ימינה מהדלת או אם חשובה הסימטריות אפילו לחסום אותה, היא ממש לא הכרחית לחדר. זה נשמע רעיון יותר טוב?

אני הולך להקליט את עצמי ואת הלהקה שלי כמעט בלבד (לפחות בשלב זה). אנחנו כולנו מנגנים על כלים מזרחיים אקוסטיים (עוד, תאר, קמנצ'ה, זארב...) כך שעם ווליום אין לי בעיה. הכיוון הוא ללמד את עצמי + עזרה מחבר שמלמד הקלטות, להוציא הקלטות באיכות סבירה לרשת, אני לא מכוון לשמים כרגע מבחינת איכות ציוד או תוצאה סופית, מנסה להיות מציאותי.

אני שבוע הבא קונה מחשב ומוניטורים, תקציב לבידוד קשה לי לומר כי אני רק קורא על זה עכשיו ועוד לא כל כך מבין את החשיבות והבדלים ברמות. כמו כן אסתטית יש גבול לכמה ספוגים אני יכול להדביק על הקירות, זה עדיין קודם כל איזור שינה\מחיה. בכל מקרה התקציב לבידוד כרגע עומד על כמה 1000-3000 ש"ח, בשאיפה לפשטות.

ריאלי, כל זה?

הנה הסרטוט, מצטער על האיכות שלו...
הסרטוט
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 03 ינו',13 00:04   
ריאלי?! אם אתה מאמין שיש לך מקום אחר שמתאים יותר, אז לא. אם זה המצב, מתפשרים.
מה שכן באפשרותך לעשות, זה, מינימום, לטפל בפרמטרים חיוניים הקשורים ליצירה:
- סדר כך שלשני המוניטורים יהיו תנאי סביבה זהים ככל האפשר ומכאן חשב כמה קרוב תהיה אליהם ואז אלו רמקולים לקנות בהתאם לנפח והמרחק שלך מהם.

- סדר כמה שיותר נוח את העמדה לתנאי וסוג העבודה שלך, אתה כבר בפשרות אז לפחות שתנאי העבודה יהיו נוחים, כמו גם נגישות ומיקום בחדר של שאר החברים, ויכולות האזנה שלהם למוניטורים מבלי שיצטרכו לקום ולשבת לידך.

- אקוסטית אתה צריך טיפול פנימי ופשוט להתעלם מרעשים שמגיעים מדי פעם מבחוץ, כי אתה בסביבה שקטה יחסית ולבלום החוצה/פנימה זה סיפור מבחינתך, להוציא אטימת מרווחים דרכם עובר אוויר. השאר לפי התקציב.

- פנימית עליך לבלום הדהוד או גל עומד, אם תמצא שיש כאלה לאחר שתמקם את הכל לפי, שוב, נוחות העבודה.
הודעה פורסם: חמישי 03 ינו',13 00:39   
תודה רבה, העלית בי שאלות חדשות. עשיתי חיפוש על היחס בין גודל המוניטור לחדר ומצאתי שבחדר 4x4 כמו שבערך יש לי עדיף להשתמש ברמקולים בגודל של כ8 אינץ', לעומת זאת אני חשבתי לקנות את הHS50 כי התכנון המקורי היה להיות בחדרון הקטן 1.45X1.37. זה נשמע נכון? יש מדד אחר?
עיקר ההתלבטות שלי היא בין החדר הגדול והקשה לטיפול לבין החדר הקטן והצפוף, וכתוצאה מכך גם בין סוגי המוניטורים.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 03 ינו',13 07:08   
"8 קצת גדולים עליך, ובהתחשב גם בסוג המבנה והקירות.
לגבי ההתלבטות, כפי שאמרתי, במקרה שלך (מבנה, תקציב, גודל) נוחות ופוריות יצירה אלה הדברים שמומלץ לשים עליהם דגש והם בשליטתך, כי על אקוסטיקה תתפשר בכל מקרה.
הודעה פורסם: חמישי 03 ינו',13 09:41   
8 אינץ' יהיו גדולים מדי - 5 אינץ' אולי קטנים
כל עוד תמקם את המוניטורים בקיר השמאלי של החדר, האידיאלי ביותר בשבילך יהיה 5.5 - 7 אינץ'.

בנוגע למקלחת שניה שביטלת, אני הייתי עושה מהחדרון הזה חדר להקלטת שירה
הוא בגודל מעולה בשביל זה ותוכל ליצור חדררון יבש להקלטה בעזרת האקוסטיקה.
הודעה פורסם: חמישי 03 ינו',13 10:25   
המיקום האידיאלי הוא באמצע הקיר השמאלי. הקפד ליצור סימטריה אקוסטית מאחורי ומשני צידי העמדה. בפוסט הראשון שלך התייחסת ל "בידוד" . חשוב שתבין שטיפול אקוסטי נועד לייצר סביבת האזנה מדויקת והשפעתו על בידוד החדר משאר העולם כמעט אפסית. כמו שראובן אמר - פשוט תתעלם ותחיה עם זה.

לגבי המוניטורים: גודל הוופר כבר מזמן אינו אינדיקציה לכלום. יש מוניטורים קטנים שיורדים נמוך מאד וגדולים שכמעט אין להם נמוכים. בימהה הייתי הולך על ה - HS80 כי למרות הגודל שלהם אין להם את הנמוכים שהיית מצפה מרמקול בגודל כזה, ויחסית למחיר זה רמקול מוצלח מאד. אם התקציב מאפשר, היית הולך על משהו רציני יותר כמו genelec 8030 שלמרות קוטנם יורדים יפה למטה. אך יש לקחת בחשבון שאין להם את העוצמה לתת כיסוי טוב לכל החדר. יש עוד אחרים וטובים אבל השאלה היא מה התקציב.

לגבי הטיפול האקוסטי - 3000 שקל ייתנו תוצאה טובה מאד. באתר של Vicoustic יש סימולטור אקוסטיקה מעולה. נכון שבדרך כלל הסימולטור מגזים בכמות הטיפול, אבל הוא בהחלט נותן כיוון יפה למי שרוצה לסגור עניין בעבודה עצמית. ולא חייבים להשתמש דווקא בחמרים שלהם. (הם סבבה אבל קצת יקר).

אם הזמן יאפשר אנסה לשים לך מיקומים של לוחות אקוסטיים על השרטוט. נראה איך היום יתקדם.....
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון