Act Compatible
פורסם: חמישי 03 ינו',13 09:41
8 אינץ' יהיו גדולים מדי - 5 אינץ' אולי קטנים
כל עוד תמקם את המוניטורים בקיר השמאלי של החדר, האידיאלי ביותר בשבילך יהיה 5.5 - 7 אינץ'.
בנוגע למקלחת שניה שביטלת, אני הייתי עושה מהחדרון הזה חדר להקלטת שירה
הוא בגודל מעולה בשביל זה ותוכל ליצור חדררון יבש להקלטה בעזרת האקוסטיקה.
פורסם: חמישי 03 ינו',13 10:25
המיקום האידיאלי הוא באמצע הקיר השמאלי. הקפד ליצור סימטריה אקוסטית מאחורי ומשני צידי העמדה. בפוסט הראשון שלך התייחסת ל "בידוד" . חשוב שתבין שטיפול אקוסטי נועד לייצר סביבת האזנה מדויקת והשפעתו על בידוד החדר משאר העולם כמעט אפסית. כמו שראובן אמר - פשוט תתעלם ותחיה עם זה.
לגבי המוניטורים: גודל הוופר כבר מזמן אינו אינדיקציה לכלום. יש מוניטורים קטנים שיורדים נמוך מאד וגדולים שכמעט אין להם נמוכים. בימהה הייתי הולך על ה - HS80 כי למרות הגודל שלהם אין להם את הנמוכים שהיית מצפה מרמקול בגודל כזה, ויחסית למחיר זה רמקול מוצלח מאד. אם התקציב מאפשר, היית הולך על משהו רציני יותר כמו genelec 8030 שלמרות קוטנם יורדים יפה למטה. אך יש לקחת בחשבון שאין להם את העוצמה לתת כיסוי טוב לכל החדר. יש עוד אחרים וטובים אבל השאלה היא מה התקציב.
לגבי הטיפול האקוסטי - 3000 שקל ייתנו תוצאה טובה מאד. באתר של Vicoustic יש סימולטור אקוסטיקה מעולה. נכון שבדרך כלל הסימולטור מגזים בכמות הטיפול, אבל הוא בהחלט נותן כיוון יפה למי שרוצה לסגור עניין בעבודה עצמית. ולא חייבים להשתמש דווקא בחמרים שלהם. (הם סבבה אבל קצת יקר).
אם הזמן יאפשר אנסה לשים לך מיקומים של לוחות אקוסטיים על השרטוט. נראה איך היום יתקדם.....