פורסם: שלישי 08 ינו',13 10:04
שלום
רציתי לקבל חוות דעת
אני כרגע מתכנן את ביתי החדש בגבעתיים, ואת האולפן שלי שיהיה במרתף
מדובר באולפן 50 מ"ר, שיש בו קונטרול רום למיקסים, וחדר הקלטות שירה ואקוסטיות (וסלון קטן)
כרגע האדריכל עובד על התוכניות
רציתי לדעת, האם כדאי שכבר בשלב זה החדר וקירות הבטון יתוכננו בצורה מסוימת כדי למנוע עבודה כפולה בהמשך?
אם כן, כדאי שאני אסביר לאדריכל כבר עכשיו,
מדובר בבניה שתצא לדרך רק כעוד שנתיים, אז אני לא רואה לנכון להעסיק מישהו כרגע בשביל זה
אם יש לי דרך לתכנן את החדר מיקסים המושלם כבר מעכשיו הייתי רוצה לעשות זאת
תודה
נציג עסק/מוסד/שירות
פורסם: רביעי 09 ינו',13 02:33
בחלל שיעודו אולפן רצוי להכניס יועץ אקוסטי מוקדם ככל האפשר כדי שתהיה לו השפעה מיטבית על תכנון החלל. אין בנמצא "תכנית אופטימלית" סטנדרטית וכל חלל מצריך תכנון משלו.
ייעוץ אקוסטי אמור להתחיל בשלב תכנון וקונספט תוך עבודה עם הלקוח לקביעת יעדים של איכות השמע, רמת הגימור והתקציב. מתוך החלטות אלו נגזרים חלוקת החלל וחלופות החומרים לבניה וכל זאת עוד לפני התכנון המפורט והבניה.
בחלל שאינו קיים אפשר להשפיע על נפח נכון, הנחת הקירות במיקום עדיף, חישובי עומסים לקונסטרוקציה ותכנון מוקדם של מערכות תומכות כמו חשמל, תקשורת ומיזוג אוויר. ברוב המקרים חדר שבנוי נכון מלכתחילה יישמע טוב יותר מחדר שנבנה בדיעבד.
רצוי שאת ההסברים לאדריכל יעשה מישהו שמסוגל להדריך אותו בכל אלו כולל תמיכה בחישובים ובקרה על התוצאה. העובדה שהבניה בפועל תתחיל רק בעוד שנתיים אינה פוסלת את הצורך בהכנת תכניות ביצוע מדוייקות כבר עכשיו ונהפוך הוא. כדי לסבר את האוזן, יש פרויקטים שאנחנו מעורבים בהם במשך 2-3 שנים ממועד הפגישה הראשונה ועד המסירה.
תתחדש