מאז שאני עם ה-B3P והלזלי 3300, הונטילטור ישב באיזה פינה והעלה אבק. לא נעים ככה להתייחס למכשיר שעלה כמעט 500$, אבל מה לעשות... זה החיים. אפילו לא ניסיתי לעמת אותו מול הלזלי האמיתי, כי ראבאק....יש גבול להשפלה....
ומאז, כפי שסיפרתי בשירשורים קודמים, ניסיתי כל מיני קומבינציות ומכשירים חדשים כדי להשיג עוד קצת קראנץ׳ ועוד קצת ״ביצים״ מהלזלי, עד שהבנתי שלזלי, כמו כל בחורה מצוייה, רוצה ספייס. אי אפשר לשים אותו על ווליום כמעט מינימום בגלל השכנים, ולצפות לקבל את כל מה שהוא יודע לעשות....
וזה עוד בשעות היום. ומה בלילה? בלילה לא ננגן?
אז לפני כמה ימים החלטתי לעשות את הפשרה המתבקשת, וחיברתי את הונטילטור במקום הלזלי המכני האמיתי, כדי שאוכל לנגן באוזניות.
מעולם לא ניסיתי את הקומבינציה הזו לפני כן. לא עם ה-B3P שלי.....
אם אני אגיד שחטפתי את השוק של החיים זה יישמע כמו קלישאה?
אז שישמע כמו קלישאה......מה אכפת לי.....כי זה בדיוק מה שקרה!
סאונד לפנים! עם כל הקראנץ׳ המתוק שהוא תוצאה של האוברדרייב של הונטילטור, פלוס האוברדרייב מנורות של ההאמונד עצמו. האמונד חורך וקראנצ׳י שפשוט לא האמנתי....
שימו הקלטות ישנות של בילי פרסטון משנות השבעים.....זה הסאונד!
מיותר לציין שזרקתי הצידה את כל הפדלים אוברדרייב שקניתי, ה-EQ החיצוני וכל השטויות האלה. אין צורך. מיותר לגמרי.
אז לסיכום, הנה כמה טיפים לבעלי הונטילטור שביניכם ולכל אלה שסתם יש להם שריטה לגבי האמונד:
1) לעולם, אבל לעולם, לא לצדד את הסטיריאו של הלזלי בצורה קיצונית לצדדים. זה לא נעים, לא טבעי, ולא נשמע טוב. 45% לכל צד מקסימום.
2) תחתכו גבוהים. כן, אני יודע, זה נוגד כל אינסטינקט שקיים בנו, בייחוד כשאנחנו מחפשים קראנץ׳, אבל תעשו את זה בכל זאת. לא הרבה. קצת. רק כדי לסלק את האופי הדיגיטלי מהאמולטורים למיניהם.
3) אוברדרייב. לא לפחד, אבל גם לא להגזים. אנחנו לא רוצים סאונד גיטרה heavy metal, אלא רק לחספס ולשבור טיפה את הסאונד. ברגע שהאוברדרייב יאכל לכם את כל ה-upper drawbar, תדעו שהגזמתם.
4) כוונו את מהירות הלזלי טיפהלה פחות מהממוצע. ממש נגיעה. ללזלים עתיקים יש נטייה להיות איטיים יותר בגלל בלאי, וזה חלק מהאופי המדליק שלהם.
5) כוונו את ה-transition speed לאיטית יחסית. שייקח קצת זמן ללזלי להאיט או להאיץ. נא לא לשכוח שמדובר במנועים שיש להם זמן תגובה מסויים.
6) ועכשיו קצת עניינים סטייליטים: איך גורמים אחרי כל זה להאמונד להשמע גוספלי, אגרסיבי, וחורך? פשוט מאד: לכו על full organ, שזה אומר כל ה-drawbars פתוחים למקסימום. ועכשיו תתחילו לשחק עם שני הנמוכים ביותר. לצרכי סולו צורח, פשוט תתחילו לסגור אותם קצת, ביחוד את ה-16׳.
7) אם גוספל עסקינן, קורוס C3 יעזור מאד לקבל מסה של סאונד פלוס דחיפה של גבוהים.
אין מה לבקש ממני דוגמאות מוקלטות. לכו לשמוע את בילי פרסטון. זה הסאונד
נתראה בפעם הבאה. _________________ Hammond B3 ('59) + Leslie 122, Wurlitzer 200A, Nord Stage 3 Compact, TE OP-1, Arturia Minibrute
כאמור, אני מנגן על ה-B3 שלי דרך ונטילטור.
בכוונה הגזמתי קצת עם הווליום שלי כדי שתדעו את ההבדל בין מה שאני מנגן למה שהגאון ההוא מנגן ... _________________ Hammond B3 ('59) + Leslie 122, Wurlitzer 200A, Nord Stage 3 Compact, TE OP-1, Arturia Minibrute
אחרי כל השנים והזגזוגים שעברתי כדי להגיע לסאונד הזה....כל כך שמח לי לשמוע את זה עכשיו..... _________________ Hammond B3 ('59) + Leslie 122, Wurlitzer 200A, Nord Stage 3 Compact, TE OP-1, Arturia Minibrute