תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 13:58
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
ספר בסיס ללמידת תווים ?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » תיאוריה
  oplatner  
ספר בסיס ללמידת תווים ?
הודעה פורסם: שישי 01 פבר',13 11:42   
היי חברים,
אני גיטריסט כבר לא מעט שנים. את נושא השימוש בקריאת תווים זנחתי מזמן.... הייתי בטוח שאוכל להסתדר בלי זה בז'אנרים שמעניינים אותי ( בלוז-רוק ). היום אני מבין שאם אני רוצה לצאת קצת מהשבלונות הקיימות של אלתור בפנטאטוני אני חייב לצלול לעולמות התיאורטיים קצת יותר, ובשביל לעשות את זה אני חייב להתחיל מקריאת תווים.

הגעתי לתובנה הזו בעיקר מסשנים שעשיתי עם מורים מקצועיים, היה להם מאד קשה לתת לי הסבר למה תו x עובד פה טוב ותו y לא מבלי לצלול להסברים תאורטיים ( שכאמור אין לי שום בסיס להבין אותם היום ... ).

רציתי לבקש המצלות לספר הדרכה למתחילים, הבנה וקריאה של sheet music מאפס כולל תרגולים, האם יש משהו כזה לגיטריסטים שהוא התחלה טובה ?
מזכרוני ברוב הספרות תמיד ישנם תרגולים מהז'אנר הקלאסי, אשמח לקבל המלצות לספרים עם תרגולים קצת יותר מודרניים.

תודה.
הודעה פורסם: שבת 02 פבר',13 11:40   
אם אתה מדבר על ספרי תרגילים יש מליונים כאלו - חלקם פשוטים יותר וחלקם פחות.
נושא התיאוריה חזר והופיע אצל המורים כי הוא קשור קשר הדוק, זה החוקים של השפה. ואם אתה רוצה לרכוש אותה יהיה קשה להתעלם מהם.

הדרך השניה שלך זה לקחת דף תווים עם התווים המצוירים עליו ולשנן ...

מציע לך לשקול סדרה של שיעורים עם מורה פרטי ( אני יכול לעזור ) ולהתמקד בנושא של קריאת תווים לפחות שלושה חודשים על מנת לספוג ולהבין לעומק את הנושא.ורצוי בסגנון קלסי ולא רוק/פופ וכאלה

http://www.giladchatsav.com
Yoav R
הודעה פורסם: שבת 02 פבר',13 13:41   
לקרוא תווים למדתי בגיל צעיר, זה לא הספיק לי ולא יענה על מה שאתה מחפש, לדעתי.

לפני כשנתיים לקחתי כמה שיעורים פרטיים + קורסים בהרמוניה וקונטרה-פונקט ב BPM, תחת הדרכתו של גיא בן-צבי. הוא איש מקסים ומורה מעולה, סגר לי את הפינות החסרות - ממליץ בחום!
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » תיאוריה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון