תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 17:07
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
הגברת עוּד בלייב, איקיו ופידבקים
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA
  CORE  
הגברת עוּד בלייב, איקיו ופידבקים
הודעה פורסם: חמישי 14 פבר',13 12:31   
אני מחפש דרך טובה להגביר את העוד שלי. אני מנגן בלהקה עם שירה, עוד, תאר, קמנצ'ה וזארב. גם על במה קטנה במקום רועש וגם על במה יותר גדולה ושקטה תמיד יש קושי להגביר את העוד עם מיקרופון כך שיגיע לווליום טוב ביחס לשאר הכלים ולא יפדבק (בעיקר מהנמוכים).

אני נוטה להעדיף להגביר דרך מיקרופון ולא פיקאפ כי מנסיוני הסאונד יותר נאמן למקור ככה. השאלה היא איך לגשת לעניין כלומר להגביר את העוד שלא יבלע בין הכלים האחרים (שיש להם יותר ווליום\גבוהים) מבלי לחתוך לו את כל הבס החם שלו ומבלי שיפדבק. בכלל אם משהו פה יודע את עקומת התדרים הממוצעת של עוד הייתי שמח מאוד לדעת מה לחתוך ומה להגביר.. רוב הסאונדמנים בארץ לא כל כך מכירים את הכלים האלו אז חשוב לי להבין יותר בעצמי.

חשבתי על שילוב של פיקאפ בשביל הווליום ודינאמי בשביל הסאונד, אולי אפשר להגיע כך לתוצאה טובה, או לקנות מיקרופון קטן שמתלבש על הכלי מקרוב. יש הצעות איך לגשת לעניין?
UV
Supporter
הודעה פורסם: חמישי 14 פבר',13 13:25   
1. נכתב על זה כבר בעבר אז כדאי שתחפש
2. עוד כלי חלש יחסית כך שעם מיקרופון קשה לקבל ממנו הרבה גיין-לפני-פידבק
3. בדרך כלל מקובל להשתמש בפיק-אפ עבור המוניטור ובמיקרופון בשילוב עם קצת פיקאפ עבור ה-PA.
4. מיקרופונים שעבדו לי טוב: Shure beta87A Sennheiser 865. שניהם קונדנסרים לשירה. אפשר גם עם 57 או בטא 57 אפשר גם עם מיקרופון צמוד לכלי.

כדאי לנסות מיקומים שונים של המוניטור ביחס לכלי ולנגן, לנסות להחליש כלים אחרים ולא להגיע למצב בו צריך הגברה חזקה של כל הכלים במוניטורים. לפעמים יש נטייה לגשת ל-EQ כפתרון קל ומיידי אבל אם ניתן צריך להגיע לבאלאנס טוב ונכון בין הכלים על הבמה ע"י הגברה מינימלית רק של מה שצריך. גם מי יושב ליד מי יכול להשפיע מאוד.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון