תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 23:10
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
פרוייקט בניית רמקולים מוגברים
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
  לירן חסון  
פרוייקט בניית רמקולים מוגברים
הודעה פורסם: שני 15 אפר',13 15:59   
לפני קצת יותר מ10 שנים, קצת אחרי התיכון,
בניתי רמקולים פאסיבים (שנשמעו לא רע בכלל) ושימשו אותי באירועים בהם תיקלטתי.

את הקופסאות בניתי מעץ סנדוויץ' אותו עטפתי בבד שחור ומאסיבי שכזה,
בתוכם חיברתי וופרים של 300W RMS, עם טוויטר 250W,
שחוברו להם יחדיו אל תוך מגבר חיצוני (ומאסיבי). - אין ספק, הם שימשו אותי נאמנה.

כעת בכוונתי לשדרג אותם ולוותר על המגבר המאסיבי.
המטרה היא להמשיך להשתמש בוופרים והטוויטרים שעדיין עובדים ונשמעים יפה,
ומה שצריך לעשות כרגע זה לבנות קופסאות חדשות (כמובן הפעם צריך לבנות אותן גם בגודל המתאים ולא סתם בגודל אקראי כמו בפעם הקודמת), אך עצם העניין בכל השידרוג הזה, הוא להפוך אותם לרמקולים מוגברים.

אשמח מאוד לקצת מידע והכוונה בנושא #smile
בנוסף, ברשותכם כמה שאלות ספציפיות:

1. איפה ניתן לקנות את משטח ההגברה שאמור להיות בגב הרמקול
2. אני מניח שצריך להתאים את משטח ההגברה הזה לאלמנטים-
מלבד הספק האלמנטים, האם צריך להתאים אותו לעוד משהו?
3. האם יש גדלים סטנדרטים לקופסאות הרמקולים שאמורים להתאים לזה?
4. מה אני עוד צריך לקחת בחשבון מלבד התאמת משטח ההגברה לאלמנטים וכן גודל הקופסאות?

תודה רבה!
הודעה פורסם: שני 15 אפר',13 17:37   
1.לא בדיוק "משטח הגברה" אלא מגבר. יחידת הגברה כמו מגבר רגיל שאתה מכיר, עם כניסה, ווליום, שקע חשמל, נתיך, ואם צריך גוף קירור לרכיבי ההספק (זה מה שאתה רואה בדרך כלל מבצבץ מבחוץ, כי הגוף הזה מנדף את החום לסביבה ובכך מקרר). ההבדל ממגבר רגיל זה שאין את הקופסה של מגבר חיצוני. הוא מוגן פנימית אבל לא דורש את ה"מארז" של מגבר רגיל.

2. אם מדובר בפיצול תדרים פסיבי בין הוופר לטוויטר, מספיק מגבר אחד ומסננים מתאימים (פאסיביים) שמפרידים את תוצר המגבר לכל רמקול בנפרד/בהתאם.
הדרך המקובלת יותר כיום היא שימוש במגבר נפרד ומתואם בהספק ובתוצר לרמקול הספציפי (לאמור, לוופר מגבר ולטוויטר מגבר).
כל מגבר מקבל חלק מספקטרום התדרים שעליו להגביר עבור אותו רמקול (דרך מסנן/איקיו בכניסה שלו, לרוב קבוע על נקודת חיתוך שנקבעה מתאימה למעבר בין מה שיושמע ברמקול אחד ומה בשני).

מגברים למוניטור אקטיבי נבנים בהתאם ליישום, לאמור לוקחים בחשבון שהם יהיו במקום סגור, מינימום גודל ומתחממים כמה שפחות (ראה class במגברים בנושא זה)
3. אין שום סטנדרט, כל יצרן בונה את הארגז בהתאם לחבילה השלמה שכוללת תכנון ועיצוב, פיזור, הספק, לחצי אוויר ועוד, אבל גם מחיר.

4. שזו לא עבודה לחובב אלא אם אתה רוצה להתנסות ועל כך תבורך. תוכל אולי לרכוש מגברים מוכנים של חברות ידועות לרמקולים כאלה (אולי בתור "חלקי חילוף") ולהשתמש בהם בתור התחלה. תוכל גם לרכוש מגברים קטנים ולהוסיף להם את החזית (שקעים וכו') או לבנות מתוך קיט מוכן.
הודעה פורסם: שני 15 אפר',13 21:32   
לינק שמצאתי למגברים שאתה מחפש, אין לי מושג אייך הם נשמעים, אבל המחיר נראה לי אטרקטיבי:
http://www.parts-express.com/cat/full-range-plate-amplifiers/333
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון