תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 12:31
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
איך לחבר מקרופון MEMS ל Balanced XLR?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
  laughingrice  
איך לחבר מקרופון MEMS ל Balanced XLR?
הודעה פורסם: ראשון 12 מאי,13 00:51   
שלום לכם,

אני מחפש עזרה על תכנון מעגל לחיבור מקרופון MEMS שדורש כניסת מתח של 1.6v-3.5v לכרטיס קול עם כניסה Balanced XLR עם 48v phantom power (יש לו גם balanced TRS אבל אני מעדיף אם אפשר להשתמש במתח המובנה)

הכרטיס קול שאני מתכנן לקנות הוא Roland Octa Capture
http://www.rolandus.com/products/details/1127

המקרופונים שכבר יש לי הם SPM0404UD5
http://media.digikey.com/pdf/Data%20Sheets/Knowles%20Acoustics%20PDFs/SPM0404UD5.pdf

לפי המפרט של המקרופון יש לו 4 חיבורים
1 Output
2/3 Ground
4 Power (Vdd)

בדקתי ו 2/3 מחוברים אחד לשני בתוך המקרופון

ניסיתי לחבר אותו לסוללה ושקע מקרופון והוא עובד מול כרטיס קול רגיל. במפרט שלו משורטט מעגל קצת יותר מורכב עם כמה נגדים וכבלים.

השאלות:

1. איך לחבר את המקרופון ל XLR ? (אני מניח שאני יכול לחבר פינים של אות למקרופון ואדמה רק בצד של המגבר אם אני לא צריך חשמל, השאלה אם אפשר להוציא את המתח מה phatom power)

2. האם אפשר להוציא את המתח למקרופון מה XLR במקום להוסיף עוד ספק למערכת, ואם כן אז איך לבנות כזה מעגל?

3. האם באמת צריך מעגל יותר מורכב בשביל להוציא את המיטב האקוסטי מהמקרופון ? (המדידה הייתה רועשת אבל לא יודע את בגלל המעגל או פשוט רעשי סביבה כי האות היה מאד חלש)

תודה מראש
הודעה פורסם: ראשון 12 מאי,13 01:48   
בבקשה
http://www.act.co.il/forums/viewtopic.php?t=8966&highlight=%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%95%D7%9F+%D7%9E%D7%93%D7%94%D7%99%D7%9D

וכמובן, שעם קצת הבנה, ניתן להתאים את המעגל בדיוק לדרישות שלך
הודעה פורסם: ראשון 12 מאי,13 03:44   
תודה, אני צריך לראות איך להמיר את זה ממקרופון electret עם שתי כניסות למקרופון mems עם שלוש כניסות (נדמה לי שהוא פייזו, אבל אל בטוח, לא כתוב בשום מקום).

עוד דבר ששכחתי להזכיר, אני צריך להפעיל את המקרופון בסביבות 40KHz - 50KHz. איך הבחירה של הקבלים\נגדים תשפיע על זה? כלומר, מה המטרה של המעגלים האלה, רק התאמת מתח או גם high pass filter להורדת רעשים? אם אני מבין נכון את המעגל אז יש שם high pass

סליחה על השאלות הקצת מפגרות, זה פרוייקט לבניית סונאר (או ליתר דיוק לראות מה אנחנו יכולים לעשות עם סונאר), והידע שלי באלקטרוניקה סטנדרטית יחסית בסיסי (מה שקורא כשמתמטיקאי מנסה לעבוד עם חומרה ...)

תודה
הודעה פורסם: ראשון 12 מאי,13 06:35   
- עליך לוודא שהתדרים שאותם אתה רוצה לקלוט אכן מקובלים בידי ממשק האודיו. אם מדובר בהתקן תעשייתי שלא לתחום האודיו השמיע, אפשר שתצטרך ממיר מאנלוג לדיגיטל המיועד למטרה (קליטה והמרה אולטרסונית)

- כדי לחבר את המתמר אין צורך בעוד מעגל. מתח הפאנטום יתאים כהזנה, רק שתצטרך להשתמש בדיודת zener להגבלת המתח בסמוך למתמר. זול ופשוט ולרוב נגד ודיודה (~3 וולט) וקבל סינון 0.1 מיקרופארד יספיקו.

- הרכיבים במעגל המצמד למגבר/כניסת מיקרופון (קבל טורי) הינם כדי לנטרל DC מהמתמר (לרוב). גם כאן קבל 0.1 מיקרופרד לא יגרע מההיענות.

לגבי דגימת הסונאר, כשאין מתרגם או אמצעי קלט בתחום השמע ניתן להשתמש במתמר כרכיב שינוי תדרים במעגל אודיו לתחום השמע. לאמור - מתנד לתחום האודיו השמיע המשתמש במתמר שציינת לשינוי תדר המתנד בתחום הנשמע לאדם, אם בצורה ישירה או כאפנון היוצר תדר ביניים בתוצאה.
כשהייתי נער בניתי כזה לקליטת 'דיבור' של חרקים.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון