תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 22:15
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מדוע ירדו מחירי הלס פול בכלי זמר?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2, 3, 4   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  Shimon-E  
מדוע ירדו מחירי הלס פול בכלי זמר?
הודעה פורסם: שני 20 מאי,13 11:40   
ב כ- 10 השנים האחרונות הפסקתי להתעניין במחירי הגיטרות החדשות בארץ, אך ממה שזכור לי בתקופה שלפני העשור האחרון - ואנא תקנו אותי אם אני טועה - הוא שלס פול סטנדרט חדשה עלתה בכלי זמר כעשרת אלפים ש"ח.
בשבוע שעבר ראיתי שהמחיר היום הינו 6900. (קישור - http://www.kley-zemer.co.il/product.asp?product=7291 )
ובכן, לא ידוע לי שגיבסון הורידו את המחירים, אז מה לדעתכם הסיבה? האם זה המיתון במשק? אולי הם נתקעו עם מלאי שהם לא מצליחים להיפטר ממנו? או אולי מדובר על דגם ספציפי (כמתואר בקישור) ואני מפספס משהו?
אשמח לתשובותיכם, שכן אני שוקל לרכוש אחת.
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: שני 20 מאי,13 12:16   
גם 6900 היא לא שווה לדעתי אבל זה אני.
אם המחיר צנח עד כדי כך על מלאי קיים, רק מראה כמה ניסו לשחוט מלכתחילה, הרי אף אחד לא מוכר בהפסד.

אבל מה שהורג אותי יותר זה הניסוח הקלוקל, מעבר להגהה של ילד בכיתה ב', גם עושים סלט מהמפרט עצמו:

ציטוט:
היא מגולפת מעץ maple AA מובחר עם טופ מעץ מהגוני.

הפוך גוטה, הפוך #think
אההה ואגב, מייפל AA הינו מייפל ברמה מאוד ירודה!

ציטוט:
אשמח לתשובותיכם, שכן אני שוקל לרכוש אחת.

שמעון, לך לנגן על כמה כאלה בחנות קודם כל, תראה אם בכלל היא נשמעת לך ויושבת לך ביד כמו שצריך.
אני באופן אישי אם הייתי נעול על לספול, הייתי קונה בסכום הזה (אולי אפילו קצת פחות) קארבין קסטום שופ.
מה שכן, הקארבין הייתה מאבדת מערכה (ולא בצדק!) יותר מאשר הגיבסון.
  Shimon-E  
הודעה פורסם: שני 20 מאי,13 12:31   
תודה, לקחתי לתשומת ליבי.
salmonela
הודעה פורסם: שני 20 מאי,13 12:42   
שני דברים:
1.הלס פול הזו היא מהדגם החדש - היא קלה מאוד ביחד ללס פול ה"רגילה" (שכיום מכנים אותה traditional) מכיוון שיש בגוף חללים - היא גם נשמעת שונה ממנה.

2.אם אני מבין נכון מהאתר של כלי זמר מדובר בגיטרה מתצוגה לינק
ogeva
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 20 מאי,13 13:37   
לא משנה, גם ההטרדישיונל עולה משהו כמו 7800. המחירים ברצפה יחסית - וטובים יותר מאלה שתקבל בחו"ל.
כנ"ל אם תבדוק סטראט אמריקאית 4700 שקל, דלוקס 5700, וזה נמשך כך כבר תקופה.
קניתי גיבסון SG לא מזמן ב4200. זה דגם שבעשור האחרון עלה כ-8000.
כנראה ש-
א. השוק חלש
ב. דגמי גיבסון ופנדר החדשים (2013) בדלת, ואטרקטיביים בהרבה. לדוגמא - SG 2013 באה עם גיבסון קלאסיק 57 ועם פיקגארד קטן ולא כנף העטלף הענקי, ואילו סטראט אמריקאית 2013 באה עם קאסטום פיפטיס - פיקאפ שעד לאחרונה היה שמור לדגמי הקאסטום שופ.
לכן אני מניח שהם נפטרים מהמלאי, והמחירים יעלו בקרוב - אך לא יותר מידי, כי השוק באמת חלש (למרות שכל אידיוט מפרסם לס פול סטאנדרט 2008 ב-10000 שקל בבזאר).
אם אתה רוצה לס פול, קנה עכשיו!
הודעה פורסם: שני 20 מאי,13 13:44   
ציטוט:
אני באופן אישי אם הייתי נעול על לספול, הייתי קונה בסכום הזה (אולי אפילו קצת פחות) קארבין קסטום שופ

לא ולא!
בחיי הלא ארוכים היו לי יותר מ20 חשמליות, ולקח אחד שלמדתי זה שאם אתה רוצה
לס פול - קנה לס פול! מה לא היה לי... פי אר אס-ים, מיוזיקמן, קרוין... הרשימה מביכה אותי. גם הרבה גיבסון/פנדר קסטום שופים
לס פול סטנדרט תשמע כמו לס פול. אולי לא כמו לס פול טובה מאוד (סדרת ה vos יותר בכיוון), אבל היא עדיין תשמע יותר לס פול יותר מכל גיטרה של יצרן אחר.

הרבה חסרונות יש לגיבסון, קרוין ויצרנים אחרים באמת עושים דברים איכותיים יותר
(ביחס למחיר כמובן), אבל מבחינתי לפחות, הסאונד הכי חשוב
כל המוסיקה שאני אוהב הוקלטה עם גיבסון/פנדר...

ובקשר לכלי זמר - לדעתי תמיד מעדיף לקנות יד שניה. גיטרה זה לא תחתונים #smile
אם כלי זמר תקועים עם הגיטרות האלה הרבה זמן, מה זה כבר יכול להגיד..
ogeva
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 20 מאי,13 13:52   
עזוב, הבעיה היא לא הגיטרות אלא ניהול המלאי שלהם והמצב הכלכלי שלנו.
כשלס פול סטאנדרט עולה 6500 שקל, ואנשים ביד שניה מבקשים 10000 שקל, בלי היסוס הייתי הולך על החדשה.לך לחנות, תנסה את כולן עד שתמצא אחת שתקרא לך. תקבל גם אחריות וסטאפ על הדרך.
כלי זמר נתקעו עם המלאים שלהם כי הם התנהגו כל השנים כמו חזירים. אני מקווה שעכשיו הם מוכרים במחירי הפסד, אבל אני מניח שזה לא המצב, בטח המחיר הסיטונאי שהם קנו בו היה נמוך יותר. תשואה גבוהה על ההשקעה במחיר כזה הם בטח לא עושים.
הודעה פורסם: שני 20 מאי,13 14:43   
ציטוט:
אם המחיר צנח עד כדי כך על מלאי קיים, רק מראה כמה ניסו לשחוט מלכתחילה

ציטוט:
כלי זמר נתקעו עם המלאים שלהם כי הם התנהגו כל השנים כמו חזירים

זה קורה בעיקר על הכלים ה"יוקרתיים", אלה ששמים אותם מאחורי ויטרינה, כדי להצדיק את המחיר השערורייתי, ואז כשרואים שאחרי חצי שנה-שנה לא מצליחים למכור את הכלי המחיר יורד ב 30 עד 50 אחוז (וגם אז הוא לא כזה נמוך)
הודעה פורסם: שני 20 מאי,13 14:46   
כן, דווקא את אלה הם לא הורידו. ממילא יש להם בודדים, אחד בת"א ואולי עוד יחידה או שתיים בסניפים האחרים. הם הורידו את הלס פול סטנדרט וסטודיו, את האס ג'י סטנדרט וסטודיו, את הסטראט אמריקן סטנדרט ודלוקס. מה שמפוצץ להם את המחסנים, לא מה שהם מחזיקים שלוש יחידות ובשביל המשוגעים שישלמו 15000 שקל לגיטרה חשמלית כי הפיניש שלה שופשף בנייר זכוכית ישן.
הודעה פורסם: שלישי 21 מאי,13 00:09   
זה נכון שהמצב בשוק לא היסטרי , אבל אני שומע כאן אוסף של התלהמויות שחלקן תלושות מהמציאות ,

כלי זמר הורידו את כל מחירי הגיבסון , כולל קאסטום שופ , גם הגולד טופ פעם עלתה כמה אלפים יותר ,

ציטוט:
כלי זמר נתקעו עם המלאים שלהם כי הם התנהגו כל השנים כמו חזירים. אני מקווה שעכשיו הם מוכרים במחירי הפסד, אבל אני מניח שזה לא המצב, בטח המחיר הסיטונאי שהם קנו בו היה נמוך יותר. תשואה גבוהה על ההשקעה במחיר כזה הם בטח לא עושים.

גם אם רוצים לעשות הנחה ולהיפטר ממלאי , אין בזה כל פסול וזה לא הופך אותם לחזירים שעשו עלינו קופה , מצד שני יכול אולי להיות שדילים מחודשים עם גיבסון אחריאים על התמחור הטוב.

חזירות היא מילה קצת אגרסיבית , אשמח לדוגמה לחזירות של כלי זמר בשנים האחרונות .

במקום להתלונן , מדוע שלא נברך על מחירים טובים ? מצד אחד אנו מתלוננים כמה יקר כאן ולא משתלם ומצד שני כאשר המחיר טוב אנחנו ממשיכים להתלונן ?!

ציטוט:
זה קורה בעיקר על הכלים ה"יוקרתיים", אלה ששמים אותם מאחורי ויטרינה, כדי להצדיק את המחיר השערורייתי, ואז כשרואים שאחרי חצי שנה-שנה לא מצליחים למכור את הכלי המחיר יורד ב 30 עד 50 אחוז (וגם אז הוא לא כזה נמוך)

מעניין אותי מהיכן השמועות הללו , מישהו פעם הוריד לך 50% על גיטרה שעולה 20 אלף ש"ח , או ששמעת מחבר של חבר ?

ומייפל AA אנו מייפל ברמה ירודה מלבד המראה , מה שבטח לא קובע את הצליל.

בקיצור , עזוב שטויות , לך לחנות , תבדוק אם אתה מתחבר ואז תסיק מסקנות , לדעתי העניין החשוב הוא , על איזו גיטרה מסויימת אתה נופל , אם נפלת על אחת מיוחדת עם אופי שמצלצלת טוב , מבחינתי זה שווה לזכיה בפיס.

אני לא קשור לכלי זמר בשום אופן מלבד היותי קליינט רב שנים , האמינו לי עם כל התלונות , כלי זמר דיזינגוף היא הדבר הכי קרוב לחו"ל שיש לנו בארץ בתחום כלי הנגינה , אז לפחות קצת הגינות לא תזיק , כי אם גם זה לא היה פה באמת היינו נראים כמו סוריה.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2, 3, 4   הבא
עמוד 1 מתוך 4

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון