תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 21:59
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
פדאלים - בוטיק, סטנדרט ו- modding - חוויות ודעות
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  oplatner  
פדאלים - בוטיק, סטנדרט ו- modding - חוויות ודעות
הודעה פורסם: שישי 14 יונ',13 11:52   
היי חברים,

רציתי לשתף אתכם בדעתי בנושא פדאלים.
אפשר לכתוב הרבה כמובן, אבל אני אשתדל להיות קצר וענייני.

בשלושת השנים האחרונים הייתי אחוז דיבוק בנושא, תמיד חיפשתי את הדבר הבא, פדאלים במאות שקלים ואף יותר, וגם כשכבר מצאתי את האובדרייב המושלם, או הדיליי המושלם וכו', זה לא הספיק לי... תמיד הרגשתי שמשהו חסר לי. ה- voicing לא מספיק טוב, הפדאל לא true bypass וכו'.... ואז הכנסתי לעצמי לראש שאני צריך לחשוב על מודיפקציות. ולמי שלא יודע למה הכוונה - הכוונה היא לבצע שינויים במוצר אשר תואמים את הטעם שלך. כמה פעמים מצאתי את עצמי אצל טכנאים שונים, מנסה להסביר להם בדיוק איך רוצה שהפדאל ישמע... בקיצור, על בסיס מה שחוויתי בשנים האחרונות, כל הכסף והזמן שביזבזתי, ואלפי סרטוני ה- demo ב- youtube שראיתי אני יכול לספר לכם היום שאני חוזר למקור. למה הכוונה אתם שואלים ? החלטתי למכור את כל הציוד היקר והרב שלי, ולעבור לפדאלבורד הכי בסיסי שאפשר. ניסחתי לעצמי את ההרכב הטוב ביותר של אפקטים שאני צריך ואשר ישמשו אותי כמעט לכל דבר שאעשה. ומעבר לכך, מצאתי שהאפקטים הבסיסיים והסטנדרטים ביותר הם אלו שעושים את העבודה הטובה ביותר. ה- ts9 הפשוט והטוב, דיליי בסיסי, טיונר ברור, הם הדברים החיוניים ביותר לגיטריסט.

אסכם את מסקנותיי בנושא:

1. אין דבר כזה הפדאל/הסאונד המושלם, עם הזמן תמצא חסרונות בכל אפקט שלא יהיה.
2. אין טעם לשנות מוצרים ( Modding ) - המוצרים תוכננו לעשות משהו מסויים, אם תשנה זה כבר לא יהיה אותו פדאל, ואם כך, אז מה היה הטעם לרכוש אותו מלכתחילה ?
3. יותר מידי ציוד משמעו יותר מידי דברים בין הגיטרה שלך לבין המגבר, משמע יש פה סיכון לפגיעה בטון הבסיסי של הגיטרה.רק מה שחיוני לך ונמצא בשימוש תדיר צריך להיות על הפדאלבורד שלך.
4. סאונד חשוב, אבל יש דברים חשובים יותר. במקום להתעסק בהשוואה בין פדאלים, ולבדוק האם האוברדרייב שלך מידי או חסר דינאמיקה ביחס לאחר, עדיף שתשקיע יותר בנגינה שלך.

כמובן, שאני עדיין גיטריסט, ויכול מאד להיות שמחר אקרא שוב את הפוסט הזה ואחשוב לעצמי שכתבתי שטויות ואחזור שוב לחיפוש האינסופי כי ראיתי איזה פדאל מדהים ביו טיוב... #lol אבל בינתיים הבורד המצורף עושה את העבודה בצורה מצוינת !

מעניין לשמוע את דעתכם בנושא.

הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
הודעה פורסם: שישי 14 יונ',13 17:06   
ציטוט:
כל הכסף והזמן שביזבזתי, ואלפי סרטוני ה- demo ב- youtube שראיתי אני יכול לספר לכם היום שאני חוזר למקור.

זה כי התבגרת #biggrin

ציטוט:
1. אין דבר כזה הפדאל/הסאונד המושלם, עם הזמן תמצא חסרונות בכל אפקט שלא יהיה.
2. אין טעם לשנות מוצרים ( Modding ) - המוצרים תוכננו לעשות משהו מסויים, אם תשנה זה כבר לא יהיה אותו פדאל, ואם כך, אז מה היה הטעם לרכוש אותו מלכתחילה ?
3. יותר מידי ציוד משמעו יותר מידי דברים בין הגיטרה שלך לבין המגבר, משמע יש פה סיכון לפגיעה בטון הבסיסי של הגיטרה.רק מה שחיוני לך ונמצא בשימוש תדיר צריך להיות על הפדאלבורד שלך.
4. סאונד חשוב, אבל יש דברים חשובים יותר. במקום להתעסק בהשוואה בין פדאלים, ולבדוק האם האוברדרייב שלך מידי או חסר דינאמיקה ביחס לאחר, עדיף שתשקיע יותר בנגינה שלך.

1. מסכים ולא מסכים.
מסכים כי אין מה לעשות, לא כל דבר מושלם.
לא מסכים כי לומדים לחיות עם אותם חסרונות שבסופו של דבר הופכים להיות הצד היפה של האפקט #wink
2. בכלל לא מסכים, אם לא תשנה ולא תנסה לא תגיע לשקט הנפשי אליו הגעת (וגם אני הגעתי).
3. גם לא מסכים, מרבה באפקטים = סאונד משוגע #thumbsup
4. המסקנה הזו לא הייתה נולדת מלחתחילה אם לא היית נכנס לכל ההשוואות שעשית, תחשוב על זה #wink

IsakE.MOE@gmail.com - drop me a line
My YouTube Channel
facebook
C172
Expert
הודעה פורסם: שישי 14 יונ',13 17:30   
מינימליזם ופוקוס מגיעים מתוך כאוס. זה חלק מאותו חיפוש עצמי שאנחנו עוברים כדי להכיר את עצמנו יותר טוב. לא מכיר דרך אחרת.

אם הצלחת בסוף התהליך להגיע לפשטות שאתה שלם איתה, זה לבד מעיד על הצלחת התהליך.
הודעה פורסם: שבת 15 יונ',13 19:18   
אני מסכים עם התהליך שעברת , עברתי אותו לפני 15 שנה והיום קניתי לי מספר מצומצם של אפקטים אנלוגיים בלבד , לא צריך יותר מזה ,

לגבי אוברדרייב , מבחינתי , אין , לא היה ולא יהיה כמו דיסטורשן טוב של מגבר , כל השאר זה תמיד ליד , בשבילי מקסימום בוסטר ,

אבל אין מה לעשות בסופו של דבר הם שמישים בהופעות.
salmonela
הודעה פורסם: שבת 15 יונ',13 20:38   
1.מן הסתם זה תלוי בסגנון שאתה מנגן - אבל לא חסר לך איזה קורוס (או פדל אחר מהמשפחה הזו)?
2. לא חסרה לך האפשרות ל setting שונה של דיליי וריוורב, למשל בשירים שונים?
3. אתה משתמש בלופר בהופעות? אם כן אז לאיזה צורך?

מה שבטוח זה שקל לסחוב את הפדל בורד הזה #biggrin
  oplatner  
הודעה פורסם: ראשון 16 יונ',13 08:51   
salmonela, את כל השאלות שהעלת שאלתי את עצמי לא אחת, ובכל פעם שהייתי בטוח שעניתי עליהן, הניסיון בפועל העיד אחרת.

בקורוס הייתי משתמש אחת ל..., settings שונים של דיליי זה נחמד כשאתה the edge, אבל בפועל אני מסתפק בדיליי טוב עם טאפ טמפו, ואני לא משתמש בלופר בהופעות.

ואכן, מאד קל לסחוב את הפדאלבורד הזה, אני מרגיש כמי שעבר דיאטת כסאח.. לפני 3 שניפ הייתי עם הדגם הגדול ביותר של פדאלטריין ( ה- pro ), אח"כ עבר ל-2, ל- jr והיום אני עם המיני... #lol
הודעה פורסם: ראשון 16 יונ',13 15:16   
עברתי את אותו תהליך בשנתיים האחרונות - ירדתי מ12 פדלים בפדאלבורד ל4.
אין מאושר ממני - הסאונד טוב והגב לא כואב.
כיום אני מסתובב עם מזוודת אפקטים צנועה ובמקרים מסויימים אני מוסיף עוד פדאלבורד עם כל הסאונדים המשוגעים.
אני שמח לומר שכבר שנתיים לא קניתי פדאל... אולי הציודיטיס שלי נרפא?
kimchy
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 16 יונ',13 16:00   
סתם כדי להציק לכם, בעלי המזוודות עתירות הצעצועים - זולת עוז נוי, שמלהטט מול כמה וכמה קופסאות קטנות
וזה אשכרה חלק מהותי מהסאונד הכללי שלו,
מרוב שאר בעלי המזוודות קשה להגיד ששומעים משהו יוצא דופן, מכל מחול החרבות שלהם... #smile
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון