תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 15:16
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
עבודה עם מיקסר כרטיס קול ותוכנה באולפן
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
  candywentmissing  
עבודה עם מיקסר כרטיס קול ותוכנה באולפן
הודעה פורסם: שלישי 16 יול',13 12:49   
שלום
מספר שאלות לגבי שילוב כרטיס קול, תוכנה(קיובייס), ומיקסר באולפן.

בהקלטה, מצד אחד איני רואה צורך בשילוב המיקסר בתמונה משום שלכרטיס הקול יש מספר מספק של ערוצים שמחווטים וירטואלית לתוכנה. מה גם שיש פריאמפ איכותי לכל כניסה ושליטה על הגיין. (המיקסר עלול להפריע לאיכות זו, מה גם ששירשור מזיק לרוב).

מצד שני זה יותר נוח לעבוד עם המיקסר מהסיבות הנ"ל:
שליחות לנגנים, מוחשיות ברורה, וכדומה.

נראה לי עדיף אם כך לשלב מיקסר. אבל, לא ברורה לי שיטת החיווט. נניח שאני מקליט תופים, אני מחבר למיקסר את כל המיקרופונים ומשם מה? אני מעוניין לשמר את ההפרדה של הערוצים גם בתוכנה ועל כן לשלוח כל ערוץ במיקסר לערוץ בכרטיס קול אבל במיקסר אין יציאה לכל ערוץ מקסימום 3 4 שליחות. בנוסף, נניח שאני רוצה לשלוח למתופף באוזניות את הקליק ואת הבס ליין. איך אני עושה זאת? איך מתוך הקיובייס אני שולח סיגנל או מיקס כלשהו לכרטיס קול ומשם למיקסר? יש לציין שלכל כניסה בכרטיס הקול יש יציאה.

תודה
benny schwartz
תומך
הודעה פורסם: שלישי 16 יול',13 13:23   
כשעובדים עם שרשרת שיש בה גם כרטיס וגם מיקסר, יש אפשרויות רבות לניתוב וחיווט.

מעבר לדיון העקרוני שעשוי/עלול להתעורר כאן האם צריך מיקסר או לא ,
ובהתחשב בהרבה שרשראות דומות שהתעוררו כאן בעבר,
אני מציע שתציין מה המפרט הספציפי אתו אתה עובד, וכך תוכל לקבל טיפים לשיטת עבודה יעילה ולהפיק את המרב ממה שיש לך.
thezalman
תכלס תלוי במיקסר, אם מדובר במיקסר פשוט אז אין מצב...
הודעה פורסם: שלישי 16 יול',13 13:59   
במיקסרים טיפה יותר רציניים כמו המאקי 1640 (שיש לו אגב גם גרסת ה i שמביאה איתו כרטיס קול די סביר אונבורד במיקסר) לרוב יש לך במיקסרים יציאות insert בכל ערוץ שממנו יוצא output לכל דבר, עדיף להשתמש ב trs או מה שמוכר כ פיאל...
  candywentmissing  
הודעה פורסם: שלישי 16 יול',13 15:23   
כרגע אין לי ציוד אני מתכוון לרכוש...
לא ידעתי שאינסרט יכול להיות יציאה בכל ערוץ...
הmackie 1640i יכול להיות יופי של פיתרון עבורי. מוכרים אותו בארץ? ואם כן בכמה פחות או יותר?

תודה
UV
Supporter
הודעה פורסם: שלישי 16 יול',13 19:42   
בעיקרון אינסרט לא אמור לשמש יציאה ישירה מערוץ להקלטה למרות שבתנאים מסויימים אפשר לחווט כך.

לצורך הזה יש מיקסרים עם יציאות דיירקט אאוט או עם מספר מספיק של גרופים (מספיק למה זו כבר שאלה - כמה ערוצים בו זמנית אתה צריך להקליט?)

יש היום גם כמה פתרונות שלא היו בעבר, כמו המאקי שהוזכר פה שיש לו ניתוב פיירוויר לכל ערוץ בנפרד, יש גם דגמים כאלה לאלן & הית, ויש גם מיקסרים דיגטליים כמו הפרסונוס הזה למשל

שבמחיר שלו היום נראה לי מציאה אמיתית.

אבל אתה באמת צריך לתת עוד פרטים לגבי מה אתה מקליט ובאיזה תנאים כדי שנוכל לכוון אותך יותר.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון