תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 01:59
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
אקוסטיקה חדר חזרות
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  HarelAssayag  
אקוסטיקה חדר חזרות
הודעה פורסם: רביעי 17 יול',13 09:15   
שלום לכולם,

אני מעוניין ביעוץ לגבי הפיכת חדר בבית לחדר חזרות. פניתי לכמה יועצים אקוסטיים שמצאתי באינטרנט, בנתיים לא קיבלתי תשובה.
המטרה היא לא למנוע דליפת רעש החוצה אלא שהסאונד בחדר יותר נעים לאוזן כשמנגנת בו להקה.
צרפתי סרטוט של החדר בשתי זוייות ותמונה פנורמית. מידות החדר מצויינות בסרטוט במטרים והתמונה הפנורמית צולמה מהדלת.
השאלות שאני מעוניין לקבל תשובה ספציפית אליהם הם:
1. בפינה של החדר יש מעיין מגרעת (החדר לא מלבני לחלוטין אחת הפינות חסרה) איך זה משפיע על הסאונד בחדר? החדר לא סמטרי האם שווה להחליף חדר (לחדר קטן יותר) בגלל המאפיין הזה?
2. הם ניתן למקם מערכת תופים בחדר אם כן איך כדאי לעשות זאת? איך כדאי לי למקם את המגברים (2 מגברי גיטרה, מגבר גיטרה בס)
3. כמה יעלה בהערכה גסה לשפר את הסאונד בחדר? באילו חומרים עלי להשתמש?
4. איזה סוג של מוניטורים מתאימים לי לחדר בגדול הזה?
5. עד כמה החלונות בחדר משפיעים על האקוסטיקה בו. האם צריך לטפל גם בהם?

תודה מראש,

הראל אסייג

נתוני החדר שלי הם -
אורך החדר: 3.57 מטר
רוחב החדר: 2.75 מטר
גובה החדר: 2.6 מטר
מטרה (חדר בקרה, סטודיו, וכו'): חדר חזרות
מערכת שמע (רמקולים): מעוניין לרכוש שני מוניטורים. אשמח לדעה לגבי היכן למקם אותם ואיזה גודל אני צריך.
סביבת החדר (מגורים, כפרי, מסחרי כו'): חדר בבית פרטי בקומת הקרעקע הקירות עם החלונות פונים החוצה (הגיוני #smile)
האם החדר טופל? איך? לא טופל מעולם. חשבתי להשקיע בין 2000 ל4000 שקל (האם ראלי?)

סרטוט 1

סרטוט 2

תמונה פנורמית (צולמה מהדלת)
shtik
תומך
הודעה פורסם: רביעי 17 יול',13 10:45   
למה יותר חשוב לך שהחדר ישמש, חזרות או שמיעה במוניטורים? אני הייתי ממליץ לך את הכסף שתכננת להשקיע במוניטורים ולהקצות אותו לאקוסטיקה - חומרים וייעוץ. אם אתה חושב אחרת, אז גם כמה ספוגי ביצים שתדביק על הקיר יעשו בשבילך את העבודה.. לדעתי במקרה של תופים, מגברים והגברה לזמר בחדר שינה או שתלך על המינימום של המינימום בחפיף או שתעשה את זה כמו שצריך.
הודעה פורסם: רביעי 17 יול',13 12:31   
ציטוט:

למה יותר חשוב לך שהחדר ישמש, חזרות או שמיעה במוניטורים? אני הייתי ממליץ לך את הכסף שתכננת להשקיע במוניטורים ולהקצות אותו לאקוסטיקה - חומרים וייעוץ. אם אתה חושב אחרת, אז גם כמה ספוגי ביצים שתדביק על הקיר יעשו בשבילך את העבודה.. לדעתי במקרה של תופים, מגברים והגברה לזמר בחדר שינה או שתלך על המינימום של המינימום בחפיף או שתעשה את זה כמו שצריך.

חזרות.. המוניטורים שהתכוונתי אליהם הם מוניטורים שמיועדים לבמה חלק ממערכת PA. זה לא סטודיו זה חדר חזרות. אני לא מתכוון לעשות בו מיקסינג בכלל. המטרה של המוניטורים היא הגברה של הזמר או כלים אקוסטיים שאין להם מגבר ע"י מיקרופונים דרך המיקסר.
זה לא חדר שינה זה חדר נפרד שמיועד אך ורק למטרה הזאת כל מה שיש בו זה ספה. קייסים עם גיטרות (יש לי 9 #think בנאדם חולה) , מגבר, קלידים ומחשב. כל החפצים שבחדר מבחנתי מיותרים אם הם מפריעים למטרה שלו הוא נועד שהיא נגינה וחזרות.
ספוג ביצים זה לא רציני.. התכוונת אולי למלמין? אם כן, כמה? איפה למקם?

אם מישהו יכול לתת תשובה רצינית אני אשמח #thankyou
shtik
תומך
הודעה פורסם: רביעי 17 יול',13 16:10   
ציטוט:
זה לא חדר שינה

כשכתבתי חדר שינה הכוונה לא הייתה שיש שם מיטה אלא שמדובר בחדר בעל מידות של חדר שינה.. בשנים הראשונות היינו אני וחבריי נוהגים לנגן בחדר אפילו קטן מזה, אבל כן, מדובר בחדר שינה שאתה מסב לחדר חזרות.

את התופים תמקם בצד שמול הדלת וגם את שני המוניטורים. לגבי מוניטורים. ישנם בשוק מערכות של מיקסר מוגבר ושני רמקולים כולם מקופלים ליחידה ניידת אחת. זה בדוק וזה יעשה בשבילך את העבודה, אין צורך להשתולל עם רמקולים גדולים ומגברים חזקים.

מגברי גיטרה בקיר של הדלת מול התופים ומגבר בס בקיר הימני בערך במרכז החדר.

לגבי טיפול, לא רוצה להתיימר להיות איש מקצוע כי אני לא - אבל הייתי מטפל בעיקר בפינות, בקיר שמאחורי התופים באופן מסיבי (כולל אולי אפילו חסימת החלון), בתקרה ובשני הקירות הארוכים.

ספוג מלמין זה סבבה, רק אל תדביק על כל הקירות בלי הבחנה. ניגנתי בחדרים כאלה. זה לא טוב.

אנשי המקצוע שמסתובבים בפורום מוזמנים להוסיף ולחדד אם ירצו.

אני עדיין בדעה שעדיף להוסיף עוד קצת או להקצות חלק מתקציב החומרים לייעוץ רציני מאשר לעשות לבד ולזרוק כסף על חומרים. לפי מה שאתה אומר אתה מספיק רציני בשביל זה.

שיהיה בהצלחה!
הודעה פורסם: חמישי 18 יול',13 09:49   
תודה על התשובה המפורטת! #thumbsup
באמת זה חדר קטן יחסית אבל זה מה יש..
נמשיך לחפש בעל מקצוע רציני שיקח את הפרוייקט קדימה #biggrin
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון