פורסם: ראשון 21 יול',13 14:46
לפני 20 שנה התחילו ללמד מוזיקה על חלילת כי זה כלי זול ושווה לכל כיס, ומי שראה גם אייך ילדים שומרים על הדברים שלהם, יודע שאחרי שואה גרעינית התיקנים שיישארו יפיגו את השיעמום בנגינה על החלילות פלסטיק האלה.
מצד שני, זה כלי לא מתאים בעליל לתלמיד מתחיל מבחינת לימוד תיאוריה, ולוקח שנים להפיק ממנו צליל נקי.
עדיף פסנתר - אם רוצים באמת לנגן פסנתר, במקרה כזה, אורגנית היא לא הכנה טובה והיא אפילו עלולה לעודד הרגלים רעים.
ללימוד מוזיקה בסיסי וסיפוק מיידי - שזה דבר חשוב אצל ילדים, וע"מ לחסוך במקום וכסף, אני חושב שזה פיתרון לא רע.
S.Supporter
פורסם: ראשון 21 יול',13 16:18
Disagree
totally
משום שבמקרה הייתי חלק מהשושלת, אני חייב לתקן כמה עובדות:
הייתרון בחלילית היא זמינותה ועלותה.
במקום הזה אתה צודק
אבל חלילית מחייבת אותך ריכוז, והתמודדות עם הפקת צליל שבא מתוכך.
ואורגנית היא שורת מפסקים לסיפוק מיידי ולהתרגלות לצליל סינטתי.
אורגנית מטפחת אצל הילד את הריחוק מהמוזיקה כמדיום אשר מתחיל מההתמודדות עם הפקת הצליל והופכת למכשיר לחיזוק קורדינציה ומוטוריקה.
מהבחינה הזו, אפשר לתת לילד לשחק wii. אין הבדל לא במטרות ולא בהישגים.
הקדמתי ואמרתי: לפעמים אין ברירה, אני לא מתווכח על זה, כפי שאינני מתווכח עם הורים שמבקשים לקנות לילד גיטרה סינית ב-200 ש"ח רק כדי לבדוק אם הילד מתמיד...
אבל זה צעצוע, שמקדם אותך צעד אחד ומרחיק אותך שנים ולכן, רק ביקשתי מפותח השרשרת, לחשוב היטב, להרהר מה היעד, ולהתייעץ עם מורה וכ"ו...
ואני גם מציע לבדוק את זה סטטיסטית (לא בדקתי - רק תחושת בטן):
אני מנהל קונסרבטוריון, ומורה כמה עשרות שנים. לימדי ילדים כבר בכל גיל וכמעט בכל מסגרת.
אני מכיר את הטענה, וכאמור, מתמודד איתה בהצפת התמונה על פניה השונים.
אבל כשאני בוחן את שורת תלמידי, אלו שהצליחו (לא בא לי כרגע לחפור על מה זה הצלחה, אבל לא, לא מדובר ב-הפכו לנגנים מקצועיים) - איש מהם לא התחיל באורגנית. לפחות לא שאני ראיתי.
Expert
פורסם: ראשון 21 יול',13 17:34
אני דווקא עם יורם בעניין הזה.
מצד אחד, שום כלי שלומדים לא מזיק. נהפוכו.
הבעייה היא שאורגנית כפי שמתואר פה זה פשוט לא כלי, מה לעשות...
תכלס, כש"לומדים" אורגנית, מה לומדים בעצם? פסנתר? לא! אורגן? בטח שלא!
אז מה לומדים? לבחור ליווי כדי שאפשר יהיה ללחוץ קליד אחד שישמיע משהו אוטומטי? נו באמת...
כבר היה עדיף איזה פסנתר חשמלי זול יד שנייה, אבל לפחות משהו שאפשר באמת לנגן עליו.
פורסם: ראשון 21 יול',13 20:02
התחלתי עם החלילית, אבל היה לי קשה ומתסכל והפסקתי, אבא שלי שהיה נגן קלאסי מוכשר חשב שיש לו כבשה שחורה בבית וירד מו העסק.
איזה דוד קנה לי אורנית על מפוח (משהו הזוי משנות ה-70), שלא התחברתי אליו וישב בבוידם - מה לעשות, כבשה שחורה!
בגיל 12, גיליתי את המוזיקה הפופולארית והחלטתי שבא לי לנגן אותה, הורדתי את הענתיקה המבוידם ופשוט התחלתי לנגן משמיעה כל שיר ששמעתי, מסתבר שהכבשה לא כ"כ שחורה.
קנו לי אורגן עם שתי קומות ובאסים שלא אהבתי לנגן עליו וקנו לי אורגנית משוכללת שהחלפתי לעוד אחת, ואח"כ לעוד אחת ....ואח"כ לסינתי ועוד סינטי ועוד סמפלר וכו'....
אני לא מתפרנס ממוזיקה, אבל אף פעם לא הפסקתי להנות ממוזיקה ומנגינה.
היום, אני לומד..ניחשתם נכון! פסנתר! עם מורה בקונסרבטוריון - תווים כמו שצריך, דינמיקה וכו'.
אז כל מי שאמר כאו שאורגנית זה לא כלי,צודק.
אבל מי מנגן על הפסנתר אצלנו בבית? אני - האורגניסט?! או אשתי שלמדה בתור ילדה 6 שנים פסנתר? או אחותה שלמדה 10 שנים פסנתר ולא מסוגלת/רוצה לנגן יונתן.
אם היה לי שקל על כל אחד שסיפר לי שלמד מוזיקה בילדותו והפסיק, הייתי קונה סטיינווי!
ד"א, אני מנגן על חלילת לא רע, אבל רק בתור אדם בוגר הייתה לי הסבלנות והיכולת להפיק ממנה צליל יפה, ככלי למתחילם אני חושב שזו לא בחירה טובה, גם כי קשה יותר להבין את התיאוריה, וגם כי צליל צורמני של ילד בן 6, זה לא דבר כייפי במיוחד.