S.Supporter
פורסם: שלישי 23 יול',13 06:54
קיבלתי כמה הערות (גם כאן בהודעות פרטיות וגם במייל מאנשים שקיבלו ממני את הביקורת לקריאה מוקדמת)
ראשית, לענין הסתירה בין "לרוץ לקנות" ו-"שאפו" לבין חוות הדעת שבאה אחריה שבאופן כללי נתפסת כ-לא חיובית.
לרוץ לקנות בגלל המבצע. מחיר המדף של הספר הוא 120 ש"ח ואת זה כבר הייתי שוקל להוציא מהארנק.
שאפו נאמר בהקשר של הגרסה המורחבת והוא מבטא את הערכתי לעבודת הנמלים.
דעתי על הספר חיובית ומפרגנת. כמו תמיד יש לשאול מי זקוק למוצר הזה ומדוע.
בשני העשורים האחרונים, הולכים ומתקבעים במגדל השן האקדמאי (כוונתי לאוניברסיטאות המחקר ולא לקולג'ים) פקולטות PMS (popular music studies)
אני צמחתי וצומח באחת כזו ומלחמת ההצתדקות התמידית שלנו, מוכרת לי היטב.
כרגע, אנו זקוקים למחקר וספרות אנליטית ואני שמח על כל ניסיון.
בישראל, מתי כספי הוא ללא ספק אחד הראשונים שצריך להחקר.
כפי שרשמתי למעלה, הספר איננו ספר "אקדמאי" ואינו מחוייב לכללי הכתיבה האקדמאיים.
הערצתה של פליישר (דר' פליישר בשבילכם) למתי כספי היא דבר נפלא לכשעצמו (כמובן שגם אני מעריץ של המוזיקה שלו) וזכותה לבטא זאת בכל דרך שתבחר.
פליישר מלמדת את הנושא (הירמון שירים וכ"ו) שנים רבות ושיריו של מתי כספי מאכלסים את הקורסים שלה תמיד, כך שלשונה המתפייטת מוכרת לי.
ובכל זאת, אחרי (אולי יותר מדי) שנים של קריאה ונבירה בספרות אקדמאית מחקרית, ישנם משפטים שקשה לי לקרוא.
כמו כן, נשאלתי, מהי אותה אג'נדה אנליטית של ציפי פליישר שאיתה אני במחלוקת
זה נושא קצת מורכב וחופר אז אני אקפיץ את הילד לגן, ואפרט את זה בפוסט הבא.
תומך
פורסם: שלישי 23 יול',13 12:42
יורם יורם.....
תודה על הידיעה שיש ספר שכזה,הזמנתי הרגע אחד.מחיר מצחיק לכמות הדפים וסוג הספר , דרך הוצאת הספרים בקישור שנתת המשלוח אפילו חינם.
קראתי כל מה שכתבת,אני לא מבין גדול בתאוריה אבל עיניינת אותי וכשיגיע הספר אשלים את התמונה על רקע דבריך.
שוב תודה.
פורסם: שלישי 23 יול',13 18:47
אני נמצא מעבר לים אז אני לא יכול לבדוק את הספר בעצמי.
אבל בהסתמך על הדוגמה של ימי בנימינה, לא נראה לי שהייתי רוכש אותו.
ניתוח מהסוג הזה בעצם לא אומר כלום על כלום. זה סתם ניתוח טכני חסר משמעות. הסיבה היחידה להשתמש בטרמינולוגיה הזו היא אקורדים לא ״ נתיחים״ (יש כאלה לא מעט אצל מתי כספי) שנמצאים שם רק בגלל שהם מצלצלים יפה בסיקוונס או מול המלודיה- ואז צריך לתת להם דגש מיוחד בכל מקרה. אבל לקחת שיר עם הרמוניה טונאלית מובהקת כמו זה ולנתח אותו בצורה כזו זה מגוחך לגמרי. מה סטודנט שלומד הרמוניה יכול ללמוד מניתוח שמתעלם מתתי מהלכים שניוניים?
נציג עסק/מוסד/שירות
פורסם: שלישי 23 יול',13 21:20
אם הייתי מתי כספי הייתי עכשיו מספר איזו בדיחה טובה בפנים חתומות. משהוא על יונים או שלושה אנשים שטסים בחלל או הסיפור על שלושת החברים מישהו, אפאחד וכלאחד... אבל אני בהחלט לא מתי.
פורסם: שלישי 23 יול',13 22:58
אם הייתי מצליח ללמד את עצמי איך מצטטים פה טקסט, הייתי עושה 1+ ל SAR.
ואם הייתי מנתח ככה את "ימי בנימינה" בבית ספר, היו מורידים לי סרגל על הראש.